Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Σιροπιαστά Μανδηλάκια με αφράτη κρέμα !!!



Υλικά (Ingredients):
Για την κρέμα (For the cream):
-280γρ. ζάχαρη (280gr. sugar)
-110γρ. αλεύρι (110gr. flour)
-650γρ. νερό (650gr. water)
-2 βανιλίνες (2 vanillins)
-1 κουτ .σούπας . βιτάμ (1 tbsp. margarine)
-400γρ. φυτική κρέμα γάλακτος (400gr. vegetable whipping cream)
-1 κιλό σφολιάτα (1 kg puff pastry)
-ζαχαρόνερο (sugarwater)
-τριμμένα αμύγδαλα (grated almonds

Για το σιρόπι (For the syrup):
 -730γρ. ζάχαρη (730gr. sugar)
-610γρ. νερό (610gr. water)
-1 βανιλίνη (1 vanillin)

Δείτε την εκτέλεση πατώντας ΕΔΩ -->
https://www.youtube.com/watch?v=3iF7FTQSGFI&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο !!!



Η πιο εύκολη & τραγανή σπανακόπιτα με χειροποίητο σπιτικό φύλλο !!!

Υλικά (Ingredients): Για το φύλλο (For the dough): -
1 κιλό αλεύρι "Κούλα" ή αλεύρι για πίτες (1 kg flour for pies) -
1.5 κ.γ. αλάτι (1.5 tsp. salt) -
3 κ.σ. ηλιέλαιο (3 tbsp. sunflower oil) -
1 κ.γ. ξύδι (1 tsp. vinegar) -
570γρ. χλιαρό νερό (570gr. lukewarm water)

Για τη γέμιση (For the filling): -
150γρ. ελαιόλαδο (150gr. olive oil) -
1 κρεμμύδι τριμμένο (1 grated onion) -
300γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (300gr. fresh chopped onion) -
900γρ. σπανάκι (900gr. spinach) -
1 ματσάκι άνηθο (1 bunch of dill) -
1 ματσάκι μαϊντανό (1 bunch of parsley) -
1.5 κ.γ. αλάτι (1.5 tsp. salt) -
1 κ.γ. δυόσμο (1 tsp. mint) -
1 κ.γ. ρίγανη (1 tsp. oregano) -
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι (1/2 tsp. black pepper) -
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (1/2 tsp. red pepper) -
λίγη φέτα προαιρετικά (feta optionally)
επιπλέον ηλιέλαιο (more sunflower oil)

Δείτε την εκτέλεση πατώντας ΕΔΩ -->  https://www.youtube.com/watch?v=E8EXfLz0YQM&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Σπέσιαλ Εκμέκ !!!


ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΚΜΕΚ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ ΓΛΑΣΟ ΚΑΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΑΡΥΔΙ,ΑΜΥΓΔΑΛΟ!!!

ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
1>πακέτο κανταΐφι
250 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο.

Ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι σε ένα ταψί και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο το ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά να πάει παντού το βούτυρο και το ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσει στους 18Ο βαθμούς.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

ΣΙΡΟΠΙ:
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
2 φλυτζάνια τσαγιού νερό
μισό χυμό χυμό.λεμονιού φρέσκο

Βράσιμο 4 λεπτά.

ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,
8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
3 κρόκους αυγών,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο,
1 βανίλια.

Ζεσταίνουμε γάλα.ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Ρίχνουμε κρόκους,βούτυρο βανίλια.

ΓΛΑΣΣΟ:
2 φλυτζάνια άχνη ζάχαρη με λίγο νερό.

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Βάζουμε.το μισό κανταΐφι στο ταψί και το σιροπιάζομαι με το μισό σιρόπι βάζουμε πάνω την κρέμα,πάνω στην κρέμα ξανά κανταΐφι και το σιρόπι βάζουμε πάρα πολύ απαλά κουτάλια κουτάλια τελειώνουμε με λίγη κρέμα και απάνω το γλάσο και καρύδια,αμύγδαλα!!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

 ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ρολάκια πίτσας !!!


Δοκιμάστε τα είναι φανταστικά -απλά γρήγορα - γευστικότατα !!!


Παίρνουμε 2 φύλλα σφολιάτας, απλωνουμε σε ολη την επιφάνεια κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας, Ρίχνουμε ρεγκάτο τριμμένο, προσθέτουμε οτι αλλαντικο μας αρέσει, εγώ έχω βάλει φιλέτο κοτόπουλου ψητό και παριζα, και τέλος προσθέτουμε πράσινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια.
Tυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε ρολακια πάχους 2 εκ. .
Τα τοποθετούμε σ'ενα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170°C για 10-15 λεπτά.

Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-oi xrysoxerew-hdew

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Λιβανέζικα τραγανά Μπισκότα !!!


 ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΛΙΒΑΝΕΖΑ ΤΑ ΕΧΩ ΦΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΑ!!!!

ΥΛΙΚΑ
280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
125 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακό
170 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλιά της σούπας πλήρες γάλα, χλιαρό
2 φλιτζάνια σουσάμι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190₀
Σε δύο ταψιά βάζουμε λαδόκολλα.
Στο μίξερ , κτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, περίπου 3 λεπτά.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ενωθούν.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κρεμόριο, τη σόδα και το αλάτι και κτυπάμε σιγά-σιγά σε χαμηλή ταχύτητα, στη συνέχεια, αυξάνουμε την ταχύτητα στο μέσο και κτυπάμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
Η ζύμη θα είναι πολύ ξηρή και το αλεύρι θα εξακολουθεί να φαίνεται
Προσθέτουμε το γάλα και κτυπάμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη .
Τοποθετούμε το σουσάμι σε ένα μικρό μπολ.
Πλάθουμε περίπου μια κουταλιά της σούπας ζύμη σε μια μπάλα και ισιώνουμε σε δίσκο περίπου 6 εκατοστών, πατάμε το δίσκο στο σουσάμι, και στις δύο πλευρές ώστε να καλυφτεί πλήρως με σουσάμι.
Επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο της ζύμης. Τοποθετούμε τα μπισκότα περίπου σε απόσταση 1 εκατοστού στο ταψί, το ψήσιμο του πρώτου ταψιού αμέσως μόλις είναι έτοιμο και συνεχίζουμε με το δεύτερο ταψί , ενώ το πρώτη ψήνεται.
Ψήνουμε τα μπισκότα για 14-16 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, περιστρέφοντας το ταψί στα μισά του ψησίματος για ομοιομορφία.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τα μπισκότα μας να κρυώσουν πολύ καλά. Όταν κρυώσουν θα πάρουν τραγανή υφή .
Αποθηκεύουμε αμέσως σε ένα αεροστεγές δοχείο.


Μαρια Οικονομιδου‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κωκ σπέσιαλ !!!!



Σπέσιαλ κωκ , Αφράτο γλυκό εντυπωσιακό ,Θεϊκό !!!

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
5/αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
125 γραμμάρια ζάχαρη,
155 γραμμάρια αλεύρι,
1 και 1/2 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ,
2 βανίλιες

Χτυπάμε αυγά,ζάχαρη να αφρατέψουν,και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά κοσκινισμένο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με σπάτουλα.
Τοποθετούμε σε τσέρκι 28cm μέσα λαδόκολλα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε.

ΚΡΕΜΑ:
1κιλό γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
2 κρόκους αυγών,
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές γεμάτες της σούπας κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας γεμάτες αλεύρι

Ζεσταίνουμε γάλα,με την ζάχαρη,ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι,μόλις πήξει κατεβάζουμε και προσθέτουμε κρόκους,βανίλια,βούτυρο

ΓΛΑΣΣΟ:
130 γραμμάρια κρέμα.γάλακτος,
130 γραμμάρια κουβερτούρα

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε την κρέμα στο πρώτο πάτο και κλείνουμε με τον άλλο
Ρίχνουμε και το γλάσσο το οποίο ΄εχουμε ζεστάνει την κρέμα γάλακτος και λιώνουμε την κουβερτούρα μέσα σπασμένη σε κομμάτια.


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα εξαιρετική !!!



Φτιάξτε την πιο ωραία πίτσα στο σπίτι σας Τούμπανο !!!
Δείτε και τα μυστικά εκτέλεσης και σωστή σειρά των υλικών!!
Make the most beautiful pizza in your home - see the secrets and the correct order of ingredients!.

Υλικά-
Ingredients(2 πίτσες---2 pizza)
Για την ζύμη-for the dough
600 γρ αλεύρι για ολες τις χρήσεις-600 gr all purpose flour
25 γρ νωπή μαγιά-25gr fresh yeast
350 γρ νερό-350 gr water
2 κτγ αλάτι-2 tsp salt
2 κτγ σιμιγδαλι ψιλό-2 tsp fine semolina
3 κτσ ελαιόλαδο-3 tbsp olive oil

Για την σαλτσα-For the tomatoe paste

200 γρ συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας-200gr concentrated tomato juice
1 κτγ αλάτι-1 tsp salt
1/2 κτγ ρίγανη-1/2 tsp oregano
λίγο πιπέρι-a little of peper
2 κτσ ελαιόλαδο- 2 tbsp olive oil

 Υλικά για 2 πίτσες-ingredients 2 pizza

250 γρ μοτσαρέλα-250 gr mozzarella
250 γρ τσενταρ-250 gr chedar
250 γρ ενταμ-250 gr edam
1 πράσινη πιπεριά-1 green peper
1 κόκκινη πιπεριά-1 red peper
2 μανιτάρια-2 mushrooms
λίγες ελιές-a liitle olives
250 γρ πάριζα-250 gr ham
250 γρ μπέικον-250 gr bacon

ΠΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=uJFXKjxlCT8&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ