Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Σπανακόπιτα με χειροποίητο φύλλο !!!



Η πιο εύκολη & τραγανή σπανακόπιτα με χειροποίητο σπιτικό φύλλο !!!

Υλικά (Ingredients): Για το φύλλο (For the dough): -
1 κιλό αλεύρι "Κούλα" ή αλεύρι για πίτες (1 kg flour for pies) -
1.5 κ.γ. αλάτι (1.5 tsp. salt) -
3 κ.σ. ηλιέλαιο (3 tbsp. sunflower oil) -
1 κ.γ. ξύδι (1 tsp. vinegar) -
570γρ. χλιαρό νερό (570gr. lukewarm water)

Για τη γέμιση (For the filling): -
150γρ. ελαιόλαδο (150gr. olive oil) -
1 κρεμμύδι τριμμένο (1 grated onion) -
300γρ. φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο (300gr. fresh chopped onion) -
900γρ. σπανάκι (900gr. spinach) -
1 ματσάκι άνηθο (1 bunch of dill) -
1 ματσάκι μαϊντανό (1 bunch of parsley) -
1.5 κ.γ. αλάτι (1.5 tsp. salt) -
1 κ.γ. δυόσμο (1 tsp. mint) -
1 κ.γ. ρίγανη (1 tsp. oregano) -
1/2 κ.γ. μαύρο πιπέρι (1/2 tsp. black pepper) -
1/2 κ.γ. κόκκινο πιπέρι (1/2 tsp. red pepper) -
λίγη φέτα προαιρετικά (feta optionally)
επιπλέον ηλιέλαιο (more sunflower oil)

Δείτε την εκτέλεση πατώντας ΕΔΩ -->  https://www.youtube.com/watch?v=E8EXfLz0YQM&feature=youtu.be

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ