Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ρυζογαλάκι φίνο !!!




ΤΟ ΡΥΖΟΓΑΛΟ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;;ΤΟ ΕΦΤΙΑΞΑ ΣΟΥΠΕΡ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Για να φτιαξουμε ενα τελειο κρεμωδες γευστικο ρυζογαλο θα πρεπει ολη η διαδικασια να γινει στο πολυ χαμηλο ξεκιναμε με το ΡΥΖΙ:
Βαζουμε στην κατσαρολα 2 ποτηρια μετρια νερου νερο να βρασει ριχνουμε μισο ποτηρι μετριο νερου ρυζι και το βραζουμε στο πολυ χαμηλο!
Κλεινουμε το ματι τοποθετουμε ενδιαμεσα καπακι-κατσαρολα πετσετα κουζινας και το αφηνουμε 15 λεπτα!
Συνεχιζουμε βγαζουμε την πετσετα ανοιγουμε στο πολυ χαμηλο το ματι και ριχνουμε 5 ποτηρια μεσαια νερου γαλα φρεσκο ζεστο,ριχνουμε μισο ποτηρι μεσαιο νερου ζαχαρη ανακατευουμε και αφηνουμε στο χαμηλο να βρασει!
Προς το τελος διαλυουμε σε μισο ποτηρι μεσαιο νερου 2,5 κουταλιες της σουπας κορν φλαουρ και το ριχνουμε μεσα!
Ανακατευουμε μολις δεσει το κατεβαζουμε και το τοποθετουμε σε μπολακια,η πιατα,η πυρεξ,η οπως εγω σε πηλινα!
Σερβιρουμε με κανελα!!!!!

Εκτέλεση φωτό από Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Αρνάκι στην γάστρα με πατάτες !!


Αρνάκι  στην γάστρα με πατάτες ..Απλά λουκούμι !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε σε ενα μπολ 1 κουπα ελαιολαδο,4 κουταλιες της σουπας μουσταρδα 3 λεμονια το ξυσμα και το χυμο τους,αλατι,πιπερι,1 σκελιδα σκορδο τριμμενη και τα ανακατευουμε με.συρμα για 3 λεπτα!
Κοβουμε πατατες σε οτι σχημα.θελουμε και τις ριχνουμε στο μειγμα και τις ανακατευουμε πολυ καλα!
Ριχνουμε και 1 κουταλακι του γλυκου ριγανη!
Τις τοποθετουμε στην γαστρα!
Αλατοπιπερωνουμε το αρνι ,μπηγουμε σκελιδες σκορδο και το τοποθετουμε πανω στις πατατες!
Ριχνουμε πανω το ζουμι που ανακατεψαμε τις πατατες βαζουμε και 1 ποτηρι ζεστο νερο κλεινουμε το καπακι και τοποθετουμε στο φουρνο στους 200 βαθμους για 1 ωρα και στην συνεχεια ανοιγουμε το καπακι χαμηλωνουμε στους 180 και ψηνουμε για.αλλη 1 ωρα!!!

Εκτέλεση φωτό από  Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Τούρτα μους λευκής σοκολάτας και καρύδα !!!



Εύκολη τούρτα με μους λευκής σοκολάτας και καρύδα!!

Φτιάχνουμε μια εύκολη τούρτα με μπισκότα, μούς λευκής σοκολάτας και τριμμένη καρύδα απλά τέλεια!! Μην ξεχάσετε να βάλετε το λικέρ πικραμύγδαλο αν δεν την τρώνε παιδιά γιατί δίνει τέλεια γεύση!!

 Υλικά
  για την βάση
-2 πακέτα γεμιστά μπισκότα με γεύση καρύδα
-90gr βιτάμ
  για την κρέμα
-500ml κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
-250gr λευκή κουβερτούρα
-20ml λικέρ πικραμύγδαλο ή κονιάκ
-150gr ινδική καρύδα τριμμένη


Δείτε την συνταγή εδώ https://youtu.be/a0WubCHzQp4

Σοκολατίνα Θεική !!!



 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
1 αυγο,
120 ml νερο,
120 ml γαλα φρεσκο,
60 ml σπορελαιο,
125 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
5 κουταλιες της σουπας κακαο,,
μισο κουταλακι σοδα σκονη,
λιγο αλατι.

Βαζουμε στο μπολ το αλευρι,κακαο,ζαχαρη,σοδα,αλατι και τα ανακατευουμε!
Σε αλλο μπολ χτυπαμε με συρμα το αυγο,το νερο,το γαλα,το σπορελαιο!
Ενσωματωνουμε τα δυο υλικα μιγματων!
Τοποθετουμε το μειγμα σε ταψι 30 μεσα με λαδοκολα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 40 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
Οταν κρυωσει πολυ καλα το αναποδογυριζουμε σε λαδοκολα και το κοβουμε με προσοχη σε σχημα καρδιας!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 5 λεπτα!
Το αφηνουμε να κρυωσει!

ΚΡΕΜΑ:
Χτυπαμε 200 γραμμαρια κρεμα γαλακτος σε σφιχτη σαντιγί!
Ζεσταινουμε 100 ml γαλα και το ριχνουμε σε μπολ που εχουμε θρυμματισει 200 γραμμαρια κουβερτουρα ανακατευουμε τοποθετουμε στην φωτια να γινει λειο το κατεβαζουμε το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια το ενσωματωνουμε με την σαντιγι πολυ απαλα! Σιροπιαζουμε.το κρυο παντεσπανι με κρυο σιροπι τοποθετουμε τν κρεμα την ισιωνουμε και το τοποθετουμε στο ψυγειο ολη νυχτα!

Την επομενη κανουμε το ΓΛΑΣΟ:
150 γραμμαρια κουβερτουρα,150 γραμμαρια κρεμα.γαλακτος.πληρες,1 κουταλια μελι!
Οποτε βγαζουμε το γλυκο και ριχνουμε το γλασο αφου το εχουμε αφησει σε θερμοκρασια δωματιου Τελος διακοσμουμε με τριμμενη σοκολατα και φυσικα κερασακια!!

Εκτέλεση φωτό  Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Κέικ απλό και καρδούλες !!!


Υπέροχο το κλασικό  κέικ και σε καρδούλες !!!

Συνταγη :
375 γρμ βουτυρο μισο αγελαδινο μισο μαργαρινη
2 κουπες ζαχαρη
6 αυγα
Ξυσμα 2 πορτοκαλιων
1/2 κουπα πορτοκαλι
200 γρμ γιαουρτι
1 βανιλια
500 γρμ φαρινα το αλευρι που φουσκωνει μονο του
λιγο αλατι



Η εκτελεση
η γνωστη του κεικ οπως αναγράφεται επάνω στην κόκκινη φαρίνα -αλεύρι για κέικ .
Μοιραζω σε δυο φορμιτσες η μια μετρια η αλλη μικρη και σε 11 φορμακια αλουμινενια τα οποια ηταν στρογγυλα και με το χερι τα διαμορφωσα σε καρδουλες αυτοσχεδια ευκολα !!
Φωτο της διαμορφωσης στην  φωτο!!





Ψηνω στους 170 ° αεροθερμο.

Γλασσο ασπρο για τις καρδουλες
2 ασπραδια χτυπημενα σε μαρεγγα
200 γρμ αχνη
1 βανιλια
3 κ.σ χυμο λεμονιου

Εκτέλεση συνταγή από Mαίρη Καπνίση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020

Τυρόψωμο εξαιρετικό !!!!



ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟ ΑΦΡΑΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΤΥΡΟΨΩΜΟ ΠΟΥ ΘΑ.ΦΤΙΑΞΕΤΕ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Βαζουμε στο μπολ 2 ποτηρια γαλα φρεσκο ζεστο,1 κουταλια της σουπας ζαχαρη,1 φακελακι ξερη μαγια και ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε 1 κουταλια της σουπας σπορελαιο, 3 κουταλιες της σουπας μαλακο βουτυρο,1 κουταλακι του γλυκου αλατι και ανακατευουμε με συρμα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε 3 ποτηρια αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Τελος ριχνουμε χουφτα χουφτα αλευρι και ζυμωνουμε να εχουμε αφρατη ζυμη!
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα!
Στην συνεχεια την μεταφερουμε σε αλευρωμενο παγκο την ανοιγουμε ενα παχυ φυλλο!








 ΓΕΜΙΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ 400 γραμμαρια τριμμενη φετα ,4 κουταλιες ψιλοκομμενο μαιντανο και τα ανακατευουμε!
Οποτε τοποθετουμε το μειγμα στην ακρη του φυλλου και το κλεινουμε ρολαροντας το 3 φορες!
Την υπολοιπη ζυμη την κοβουμε σε ροδελες τις οποιες ανα 3 κανουμε πλεξουδες!
Αυτες τις πλεξουδες της βαζουμε πανω στο ρολο το οποιο ρολο το στριφουγυρναμε και το τοποθετουμε στο ταψι!


Το σκεπαζουμε για 30 λεπτα!
Τελος το αλοιφουμε με κροκο αυγου,ριχνουμε σουσαμι και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο μεχρι να παρει ωραιο χρωμα!

Εκτέλεση φωτό από  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κιμαδόπιτα!!!!



Κιμαδόπιτα νόστιμη και γρήγορη !!!!

Για το φύλλο
2 φλ αλέυρι
1 κ.γ αλάτι
1 κρασοπότηρο λάδι
2 κ.σ ξυδι
1 φλ νερό χλιαρό περίπου
Για την γέμιση
750 γρ κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κρασί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λάδι αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκειά
3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
Σουσάμι

Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι με το λάδι και το τρίβω με τα δάχτυλα να απορροφηθεί προσθέτω το ξύδι το αλάτι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας.
Αφηνω σε λαδωμένο μπολ μια ώρα σκεπασμένο να ξεκουραστεί.
Τριγαρίζω το κρεμμύδι και τον κιμά σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί προσθέτω τις ντομάτες αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερό και βράζω μέχρι να πιεί τα υγρά του.
Αφήνω λίγο να κρυώσει προσθέτω το κεφαλοτύρι και.αφηνω στην άκρη.
Στρώνω 2 φύλλα κάτω λαδώνοντας το κάθε φύλλο βάζω την γέμιση και δύο φύλλα πάνω λίγο σουρωτά.χαραζω ελαφρά
Ρίχνω λίγο λάδι το σουσάμι και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!!

Εκτέλεση φωτό από Αλεξάνδρα Κυριάκη‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ