Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Σοκολατίνα Θεική !!!



 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΙΟ ΓΛΥΚΕΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
1 αυγο,
120 ml νερο,
120 ml γαλα φρεσκο,
60 ml σπορελαιο,
125 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
5 κουταλιες της σουπας κακαο,,
μισο κουταλακι σοδα σκονη,
λιγο αλατι.

Βαζουμε στο μπολ το αλευρι,κακαο,ζαχαρη,σοδα,αλατι και τα ανακατευουμε!
Σε αλλο μπολ χτυπαμε με συρμα το αυγο,το νερο,το γαλα,το σπορελαιο!
Ενσωματωνουμε τα δυο υλικα μιγματων!
Τοποθετουμε το μειγμα σε ταψι 30 μεσα με λαδοκολα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο για 40 λεπτα φυσικα τον φουρνο!
Οταν κρυωσει πολυ καλα το αναποδογυριζουμε σε λαδοκολα και το κοβουμε με προσοχη σε σχημα καρδιας!

ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 1 ποτηρι νερο με 1 ποτηρι ζαχαρη για 5 λεπτα!
Το αφηνουμε να κρυωσει!

ΚΡΕΜΑ:
Χτυπαμε 200 γραμμαρια κρεμα γαλακτος σε σφιχτη σαντιγί!
Ζεσταινουμε 100 ml γαλα και το ριχνουμε σε μπολ που εχουμε θρυμματισει 200 γραμμαρια κουβερτουρα ανακατευουμε τοποθετουμε στην φωτια να γινει λειο το κατεβαζουμε το αφηνουμε σε θερμοκρασια δωματιου και στην συνεχεια το ενσωματωνουμε με την σαντιγι πολυ απαλα! Σιροπιαζουμε.το κρυο παντεσπανι με κρυο σιροπι τοποθετουμε τν κρεμα την ισιωνουμε και το τοποθετουμε στο ψυγειο ολη νυχτα!

Την επομενη κανουμε το ΓΛΑΣΟ:
150 γραμμαρια κουβερτουρα,150 γραμμαρια κρεμα.γαλακτος.πληρες,1 κουταλια μελι!
Οποτε βγαζουμε το γλυκο και ριχνουμε το γλασο αφου το εχουμε αφησει σε θερμοκρασια δωματιου Τελος διακοσμουμε με τριμμενη σοκολατα και φυσικα κερασακια!!

Εκτέλεση φωτό  Tzeni Tsanaktsidou‎ ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!