Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021

Μελιτζανοσαλάτα με καπνιστές μελιτζάνες και μαγιονέζα !!!


Μελιτζανοσαλάτα με καπνιστές μελιτζάνες και μαγιονέζα !!!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Τρυπάμε με ένα μαχαίρι τις μελιτζάνες. 

Εγώ τις έψησα στο γκάζι. 

Αφού τις έψησα έβγαλα την καμένη φλούδα και έβαλα την σάρκα μέσα σε ένα πανί (τουλπανι) για να στραγγίσουν. 

Το κρέμασα σε ένα καλάμι οριζόντια και έβαλα από κάτω μια λεκανιτσα να τρέχουν τα υγρά. 

Έβαλα από πάνω και ένα βάρος. 

Ετοίμασα και λίγη μαγιονέζα. 

Για την μαγιονέζα έβαλα σε ένα ψιλό δοχείο 250γρ.καλαμποκελαιο 1 αυγό φρέσκο 1κ.σ.ξυδι 1κ.γ.γεματι μουστάρδα λίγο αλάτι και λίγο άσπρο πιπέρι. 

Τα χτύπησα 1'στο ράβδο μπλέντερ και είναι έτοιμη η μαγιονέζα. 

Αφού στράγγισαν πολύ καλά οι μελιτζάνες μου έβαλα ένα μέρος μελιτζάνας λίγο αλάτι και πρόσθεσα ένα μέρος μαγιονέζα. 

Αυτό είναι στα γούστα του κάθε ενός.

 Έσπασα και λίγα καρύδια τα ανακάτεψα και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Anna Lampropouloy

Εύκολο γευστικό αφράτο γλυκό των 10 λεπτών !!!


 
Θέλετε γλυκό και δεν έχετε!!! Εδώ υπάρχει η λύση !!! Εύκολο γευστικό αφράτο γλυκό των 10 λεπτών !!! Τρώγεται ευχάριστα και με το κουταλάκι και με το πιρουνάκι μέσα από το ..ταψί ή σε πιατάκι !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Βραζουμε ενα ΣΙΡΟΠΙ:::

1,5 μιση ποτηρι νερο,

1,5 μιση ποτηρι ζαχαρη,

4 κ.σ κακαο,

100 γρ κουβερτουρα!!!

Παιρνουμε το πυρεξ η ταψι και βαζουμε στον πατο μια σειρα φρυγανιες!!!!

Σιροπιαζουμε μια -μια με κουταλι καλα !

Χτυπαμε 500 γρ σαντιγί ζαχαροπλαστικης!!!!

Αφου κρυωσουν οι φρυγανιες βαζουμε την μιση σαντιγί και ισιωνουμε απαλα!

Βαζουμε πανω στην σαντιγί φρυγανιες!!!

Το βαζουμε στο ψυγειο!!!

Το βγαζουμε και αφου εχει κρυωσει το υπολοιπο σιροπι ριχνουμε με προσοχη στην καθεμια φρυγανια!!!

Βαζουμε πανω την υπολοιπη σαντιγί απαλα ισιωνουμε τριβουμε σοκολατα και το βαζουμε στο ψυγειο!!!Γ

ΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΣΑΒΑΓΙΑΡ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΣΙΡΟΠΙ.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!

Κοτόπουλο με ρύζι στον φούρνο !!!



ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ Με ΡΎΖΙ στο φούρνο !!!!!! 

Πλένω και τεμαχιζω το κοτόπουλο. 

Βάζω λάδι στη χύτρα και το θωρακιζω απ' όλες τίς πλευρές.

Ριχνω αλάτι Πιπέρι καί ντομάτα 🍅 δικιά μου ζεστό νερό και κλείνω τη χύτρα. 

Βράζω για 25 λεπτά περίπου. 

Ανοίγω και το μεταφέρω στο ταψί. 

Μόλις πάρει βράσει ρίχνω το ρύζι και ψήνω μέχρι να μαλακώσει και να μείνει με το λαδακι του. 

Το αποτέλεσμα το βλέπετε. 

Έγινε ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ !!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Βουλα Πολυζου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ

Παξιμαδάκια απίθανα !!!!


 

Παξιμαδάκια. !!!

ΥΛΙΚΑ

500γρ.λαδι εγώ έβαλα 250γρ.ελαιολαδο 250 ηλιέλαιο

300 _320γρ.ζαχαρη

125γρ.πορτοκαλαδα

62γρ.ρακί

62γρ.κανελοζουμο ( Σε ένα μπρίκι βάζουμε νεράκι και ένα ξύλο κανέλα να βράσουν.

 Μετά το βρασμό το αφήνουμε να κρυώσε.

Αυτά για το κανελοζουμο.)

1φακελακι μπεικιν παουντερ

5γρ.αμμωνια

5γρ.κανελα σκόνη

3γρ.γαρυφαλλο σε σκόνη

100 _150 γρ. σταφίδες

(Εγώ εκτός συνταγής έβαλα 100γρ χονδρό κομμένα αμύγδαλα

1100 1200 γρ. αλεύρι γ. ο. χ...........

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :.........

Σε μια λεκάνη βάζουμε το ή τά λάδια με την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε να λιώσουμε την ζάχαρη ρίχνουμε τα αρωματικά τη ρακή το κανελοζουμο το μπεικιν παουντερ το ακακατευουμε μέσα στο αλευρι.

Στο ποτήρι που έχουμε την πορτοκαλάδα αδειάζουμε την αμμωνία.

Επειδή αφριζει το έχουμε πάνω από το σκεύος που έχουμε τα υπόλοιπα υλικά τέλος ρίχνουμε τις σταφίδες και το αλεύρι.

Και τα αμύγδαλα αν θέλετε.

Τα ανακατεύουμε όχι πολύ ίσα ίσα να ενώσουν τα υλικά μεταξύ τους.

(ΔΕΝ τα δουλεύουμε πολύ γιατί θα μας βγάλει τα λάδια.

Κάτι σαν τα μελομακάρονα).

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και παίρνουμε μέρος της ζύμης και σχηματίζουν μπαστούνια. ΟΧΙ πολύ φαρδιά γιατί η ζύμη απλώνει.

Αφού τα βάλουμε στο ταψί τα χαράζουμε ΟΧΙ μέχρι κάτω σε φέτες και τα ψήνουμε στους 180βαθ.σε αέρα για 30'.

Μετα τα 30' τα βγάζουμε και τα χωρίζουμε εκεί που είχαμε κάνει τις μερίδες .

Τα γυρίζουμε στο πλάι και τα βάζουμε ξανά στο φούρνο και τα ξανά φουρνίζουμε για άλλα 15'.

Οταν πάρουν ωραίο χρυσαξανθο χρώμα τα βγάζουμε από το φούρνο.

Δεν τα βγάζουμε από το ταψί όσο είναι ζεστά για τι θα σπάσουν.

Τα αφήνουμε να κρυωσουν και τα τοποθετούμε σε ένα σκεύος που να κλείνει αεροστεγώς.

Η συνταγή είναι της κ. Βαγγελιώ Κασσαπακη.

Εκτέλεση φωτό από κ.  Anna Lampropouloy

Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα !!!


Φέτες πορτοκαλιού με σοκολάτα !!!

 ΥΛΙΚΑ :
500γρ.πορτοκαλια μικρά. 

450 γρ. Ζάχαρη 

130γρ νερό 

500γρ.χυμο πορτοκαλιού περασμένο από σιτα 

μια κ.γ.κανελα 

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού. 

250γρ.κουβερτουρα 

1κ.γ.καλαμποκελαιο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Πλένουμε τα πορτοκάλια τα ξύνουμε να φύγει το έλαιο για να φύγει και η πίκρα τους. 

Τά βράζουμε 3 φορές από 5' κάθε φορά. 

Τα αφήνουμε να κρυωσουν και τα κοβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε ροδέλες ΌΧΙ πολύ χοντρές και τιςτοποθετούμε σε ένα δίσκο. 


Βάζουμε να φτιάξουμε το σιρόπι. 

Αφού βράσουν 5λεπτα το νερό ο χυμός και η ζάχαρη βάζουμε μέσα τις ροδέλες μέσα σε μέτρια φωτιά για περίπου 20' 25'.

Αφού μαλακώσουν και γυαλίσουν οι φέτες πορτοκαλιού. 

Τις βγάζουμε και τις βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν μέσα στο ψυγείο. 

Ετοιμάζουμε σε μπεν-μαρι την σοκολάτα βάζοντας και 1 κ. γ. καλαμποκελαιο. 

Όταν λιώσει η σοκολάτα βουτάμε την μισή φέτα μέσα την ακουμπάμε σε λαδόκολλα μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα. 

Και τότε ειναι έτοιμες για σερβίρισμα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Anna Lampropouloy

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι στον φούρνο !!!



Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι στον φούρνο. Η συνταγή είναι της κ Χατζιχαλκια. Η μόνη δική μου παρέμβαση είναι ότι πρόσθεσα 2 τεμάχια αστεροειδή γλυκάνισο. Εγώ έβαλα 5 πορτοκάλια που είχαν βάρος 1.230γρ.κσι έβαλα 1.100γρ.ζαχαρη.Ολα τα υπόλοιπα είναι ακριβώς όπως σας περιγράφω την συνταγή.


ΥΛΙΚΑ :

1.500.γρ.πορτοκαλια 

1.500γρ.ζαχαρη 

από 1 λεμόνι το χυμό 

από 2 πορτοκάλια χώρια από τα ζυγισμενα τον χυμό 

1 βανίλια 

2κ.σ.κονιακ                   

.




ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Πλένουμε τά πορτοκάλια και τα ξύνουμε στον τρίφτη. 

Αν θέλουμε κρατάμε το ξύσμα για να αρωματισουμε άλλα γλυκά. 

ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΙΚΡΙΣΟΥΝ βράζουμε τα ξυσμενα πορτοκάλια τρεις φορές από 3'καθε φορά αλλάζοντας το νερό. 

Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυωσουν. 

.



Αφαιρούμε το επάνω και το κάτω μέρος του πορτοκαλιού και το κόβουμε σε κυδωνατες φέτες. 

Με ένα ψαλίδι αφαιρούμε τα σκληρά μέρη και αν έχουν κουκούτσια. 

Τοποθετούμε τις φέτες σέ ένα αντικολλητικό ταψί. 

Εγώ έστυψα το χυμό από τά 2 πορτοκάλια τα σούρωσα να μην έχουν κομματάκια και το λεμόνι τα άδειασα σε μια λεκάνη καί εκεί
έριξα την ζάχαρη το κονιάκ την βανίλια τους γλυκάνισους τα ανακάτεψα και τα έριξα πάνω από τα τεμαχισμένα πορτοκάλια. 

.



Κάλυψα το ταψάκι με λαδόκολλα και από πάνω έβαλα αλουμινόχαρτο. 

Το έβαλα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1ωρα. 

Μετά από την μία ώρα αφαίρεσα την λαδόκολλα το αλουμινόχαρτο και ανακάτεψα με μια σπάτουλα σιλικόνη το σιρόπι. 

.



Γιατί δεν είχε λιώσει η ζάχαρη. 

Το αφήνω άλλα 15 λεπτά ακόμη. 

Εκείνη την ώρα έπλυνα το βάζω με ζεστό νερό το έβαλα μέσα στο φούρνο να αποστειρωθεί. 

Το γλυκό είναι έτοιμο με ένα υπέροχο δεμένο σιρόπι !!!

Εκτέλεση φωτο από κ. Anna Lampropouloy


Πατάτες στον τρίφτη στο τσακ μπαμ !!!


 

Το σημερινό μου που άρεσε πολύ και θα τους το φτιάχνω συχνά γιατί τα έχει όλα..και γρήγορο και πολύ μα πολύ νόστιμο και ελάχιστα υλικά αλλά και χορταστικό !!!


Υλικά

4 πατάτες λίγο μεγάλες --εγώ δεν είχα μεγάλες και έβαλα λίγες παραπάνω 

2 αυγά 

1/2 κούπα τσαγιού ψιλοκομμένο μαιντανό 

5 φέτες τυρί φέτες του τοστ --εγώ δεν είχα και έβαλα 4 τριγωνάκια τυρί --υπέροχο κι έτσι-

αλάτι πιπέρι

ελαιόλαδο 

Καθαρίζω πλένω και βάζω στο νερό της πατάτες ολες .

Τις τρίβω στο χοντρό του τρίφτη και τις στύβω πολύ καλά .

Σε ένα μπολ βάζω τον μαιντανό με τα 2 αυγά και τα ανακατεύω .

Βάζω στο τηγάνι λίγο ελαιόλαδο ίσα να πιάσει ολη την επιφάνεια και αδειάζω τις μισές πατάτες και τις στρώνω ομοιόμορφα και ρίχνω λίγο αλάτι πιπέρι --λίγο -

.


Από πάνω με ένα κουτάλι σούπας ισομοιράζω τον μαιντανό με τα αυγά .

Από πάνω σκεπάζω με τις φέτες τυρί --αυτο συγχρόνως ψήνεται σε μέτρια θερμοκρασία -

.

.



Από πάνω τέλος στρώνω τις υπόλοιπες πατάτες να σκεπαστεί εντελώς . 

Ρίχνω πάλι λίγο αλατάκι κ πιπέρι το στρώνω γύρω γύρω ομοιόμορφα με μία σπάτουλα και σκεπάζω το τηγάνι .


 Το αφήνω περίπου 15 λεπτά να τηγανιστούν από κάτω οι πατάτες ..σηκώνω λίγο την άκρη να δω .

Μόλις πάρει χρώμα με ένα μεγαλύτερο πιάτο από την επιφάνεια του τηγανιού το αναποδογυρίζω να ψηθεί και από την άλλη πλευρά..


 

Σκεπάζω ξανά και το αφήνω πάλι 15 περίπου λεπτά ..θα το καταλάβετε γιατί σταθεροποιείτε .

Το αδειάζω σε πιατέλα βάζω στην μέση λίγη μαγιονέζα προαιρετικά και ..το εξαφανίζουν !!!

Να το φτιάξετε φανταστικό !!! 


Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ