Τρίτη 30 Μαρτίου 2021

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με αμύγδαλο κουκουνάρι και σιρόπι καραμέλας!!!!


Χαλβάς Σιμιγδαλένιος με αμύγδαλο κουκουνάρι και σιρόπι καραμέλας!!!! Ονειρεμένος !!!

1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
1 ποτ σιμιγδάλι ψιλό
1 ποτ σιμιγδάλι χονδρό
1 ποτ αμύγδαλα μαζί με κουκουνάρια χοντροαλεσμενα

Για το σιρόπι
2 ζάχαρη
4 νερό
1 ξύλο κανέλας
1 καρφακι γαρύφαλλο

Για το σιρόπι καραμελας
1/2 ποτ ζαχαρη
1/2 ποτ βραστο νερό
1 βανιλια

Σε μια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά για το σιρόπι και τα βράζω για μερικά λεπτά.Το διατηρώ ζεστό.Σε μια κατσαρόλα βάζω λάδι και καβουρδιζω τους ξηρούς καρπούς προσθέτω και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μην μας καεί.Οταν πάρει χρώμα προσθέτουμε το σιρόπι ανακατεύοντας συνεχώς με προσοχή γιατί πιτσιλάει.Οταν απορροφηθεί το σιρόπι και αρχίζει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα είναι έτοιμο.Το βάζουμε σε φόρμα.


Για το σιρόπι καραμέλας.
Βάζω την ζάχαρη σε ένα αντικολιτικο τηγάνι και την αφήνω να λιώσει ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μια δυο φορες μόνο.Οταν πάρει ωραίο χρώμα Ρίχνουμε το βραστό νερό με προσοχή γιατί πιτσιλάει και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει σαν σιροπι.Το κατεβάζουμε από την φωτιά Ρίχνουμε την βανίλια και αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει και μετά περιχύνουμε τον χαλβά!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες!!!

Πατατόπιτα νηστίσιμη!!!


Πατατόπιτα νηστίσιμη!!!


Για το φύλλο
3 φλ αλέυρι γ.ο.χ
1 κρασοπότηρο λάδι
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
1 φλ περιπου χλιαρό νερό


Σε ένα μπολ βάζω το αλέυρι με το αλάτι το λάδι και το ξύδι και τρίβω καλά την ζύμη να γίνει σαν ψίχουλα. Αρχίζω να προσθέτω το νερό και ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι. Τα χωρίζω σε 6 μπαλάκια και τα βάζω σε ένα λαδωμένο λεκανακι και με λίγο λάδι από επάνω και τα αφήνω μισή ώρα να ξεκουραστούν.
Για την γέμιση
5-6 πατάτες
1 πιπεριά κόκκινη
1 πιπεριά πράσινη
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 σκόρδο φρέσκο
Μαιντανό ψιλοκομμένο

Εκτελεση
Βράζω τις πατάτες και μετά τις λιώνω με το πιρούνι.Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι σωταρω όλα τα λαχανικά σιγά σιγά μα μαραθούν και τα προσθέτω στο μείγμα με τις πατάτες βάζω αλάτι πιπέρι λίγο πάπρικα και λάδι και ανακατέυω να ομογενοποιηθούν.
Παίρνω ένα ένα τα μπαλάκια τις ζύμης και το ανοίγω με λίγο νισεστε σε λεπτό φύλλο βάζω γέμιση και το κάνω ρολό. Σε λαδωμένο ταψάκι βάζω τα 6 ρολά.Τα περνάω με λαδάκι και λίγο νερό και ψήνω στους 180 βαθμούς μια ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας να πάρει ωραίο χρώμα!!! Έγινε υπέροχη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Ελαφρύ δροσερό γλυκάκι με φρυγανιές και άρωμα κανέλας!!!


Ελαφρύ δροσερό γλυκάκι με φρυγανιές και άρωμα κανέλας!!!


Υλικά για ένα τετράγωνο πυρέξ 24×24 εκ
12 φρυγανιές


Για το σιρόπι
1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
Τα βράζω 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αφήνω να κρυώσει.


Για την κρέμα
500 ml γάλα
4 κ.σ κορν φλάουερ
3 αυγά
1 βανίλια
1κ.γ κανέλα σκόνη
1 κ.σ βούτυρο
3/4 φλ ζάχαρη


Για την διακόσμηση
300 ml φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
Κανέλα
Αμύγδαλο λευκό τριμμένο!


Εκτέλεση
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Σε ένα πυρέξ στρώνω τις φρυγανιές διπλή σειρά τις σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι και τις αφήνω να τραβήξουν.
Ετοιμάζω την κρέμα. Χτυπαω τα αυγά με την ζάχαρη την βανίλια το κορν φλάουερ και την κανέλα να ομογενοποιηθούν και αφήνω στην άκρη.Ζεσταινω το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί Ρίχνω το μισό στο μείγμα των αυγών ανακατέυω καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και μετά το αδειαζω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.Κατεβαζω από την φωτιά και πρόσθετω το βουτηρο ανακατεύοντας μεχρι να λιώσει.Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει. Μετά στρώνω την κρέμα επάνω από τις φρυγανιές κάνω ροζετες με την σαντιγί και διακοσμω με κανέλα και το αμύγδαλο!!! Βάζω στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Πίτα του βοσκού νηστίσιμή παραλλαγή με μανιτάρια-λαχανικά !!!


Πίτα του βοσκού νηστίσιμη παραλλαγή με μανιτάρια-λαχανικά!!

500 γρ μανιτάρια άσπρα μικρά ψιλοκομμένα
2 Κολοκυθάκια κομμένα σε κυβάκια
1 Φλυτζάνι αρακά
2 Καρότα κομμένα σε κυβακια
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 Σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 Ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
1 κ.σ πελτέ
Αλάτι πιπέρι πάπρικά λάδι
1 κ.σ καλαμπόκι
Για τον πουρέ
1 1/2 πατάτες
1 κύβο λαχανικών

Σε μια πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μεχρι να μαλακώσει.Προσθέτουμε τα μανιτάρια να μαραθούν και να μειωθούν σε όγκο μετά προσθέτουμε τα κολοκυθάκια τις μελιτζάνες και τα καρότα και τσιγαρίζουμε για μερικά λεπτά ακόμη να μαλακώσουν .Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες τον πελτέ τον αρακά το καλαμπόκι αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερο και αφήνουμε να βράσουν μεχρι να μαλακώσουν.Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.Πρέπει να μείνει με λίγο σαλτσούλα. Βάζουμε σε ένα λαδωμένο πυρέξ .
Για τον πουρέ βάζουμε τις πατάτες κομμένες σε κυβάκια να βράσουν μαζι με τον κύβο λαχανικών.Τις βγάζω με τρυπητή και χρησιμοποιώ το ζωμό για να τις κάνω πουρέ.Στρώνω τον πουρέ πάνω από τα λαχανικά και με ενα πιρούνι κάνω γραμμές.Βάζω 2 κσ λάδι πανω απο τον πουρέ και ψήνω στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα !!!! Καλή επιτυχία!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Κέικ με βρώμη μήλο και καρύδια! Νηστίσιμο!!


Κέικ με βρώμη μήλο και καρύδια! Νηστίσιμο!!


Υλικά
1 φλ βρώμη αλεσμενη
1/2 φλ φαρίνα
2 κ.γ κανέλα
1/2 Κ.γ γαρύφαλλο
5 κ.σ μέλι
2-3 κ.σ καρύδι χονδοκομενο
2 μήλα γλυκά κομμένα στο μούλτι χοντροκομμένα να είναι κομματάκια
1 φλ καλαμποκέλαιο


Εκτελεση
Χτυπάω με το σύρμα το λάδι με το μέλι να ομογενοποιηθούν προσθέτω την βρώμη την φαρίνα την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατέυω καλά προσθέτω το μήλο και τα καρύδια και ανακατέυω να ομογενοποιηθούν.Σε ένα ταψάκι 22 εκ έστρωσα λαδοκολα και έβαλα το μείγμα.Ψηνω στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο 45-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας η μέχρι να βγαίνει καθαρό το μαχαιρι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι!!!!!


Καλαμαράκια με κοφτό μακαρονάκι!!!!!

2 πακ καλαμαράκια κατεψυγμένα κομμενα σε κομματια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 δαφνόφυλλο
2 μπαχάρια
Αλάτι πιπέρι λάδι
1 κ.σ πελτέ
1 πακ κοφτό μακαρονάκι

Τσιγαρίζω σε μέτρια φωτιά το κρεμύδι με το σκόρδο μεχρι να μαλακώσουν προσθέτω και τα καλαμαράκια σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί προσθέτω τις ντομάτες αλάτι πιπέρι την δάφνη τα μπαχάρια και λίγο νεράκι και σιγοβράζω μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμαράκια!!! Βράζω τα μακαρόνια 4 λεπτά λιγότερο απο τις οδηγίες της συσκευασίας!!! Σε λίγο ζεστό νερό διαλύω τον πελτέ και τον ρίχνω στην κατσαρόλα!! Ρίχνω και τα μακαρόνια και αφήνω λίγα λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα να χυλώσουν!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!

Σοκολατένιο κέικ με μπανάνα και μέλι !!! Νηστίσιμο!!


Σοκολατένιο κέικ με μπανάνα και μέλι !!! Νηστίσιμο!!

Υλικα
4 μπανάνες μεγαλες πολυ ωριμες
1 φλ ηλιέλαιο
3 κ.σ μέλι
2 κ.σ κακάο
1βανιλια
1/2 Κ.γ κανελα
1.5 φλ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1 σοκολάτα υγειας


Εκτέλεση
Βάζω στο μούλτι τις μπανάνες με το ηλιέλαιο και το μέλι και τα χτύπαγαν ομογενοποιηθούν τα Ρίχνω σε ένα λεκανακι προσθέτω το αλεύρι την κανέλα το κακαο και την βανίλια και ανακατέυω καλά να ομογενοποιηθεί. Κόβω την μισή σοκολάτα στο μούλτι σε κομμάτια και την προσθέτω στο μείγμα.Σε μια μακρόστενο φόρμα του κέικ βάζω λάδι πασπαλίζω με λίγο κακάο και βάζω το μείγμα του κέικ ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς 45- 50 βαθμούς περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να δοκιμάσω με το μαχαιρι και να βγει καθαρό !! Λιώνω την υπόλοιπη σοκολάτα με λίγο ηλιέλαιο σε Μπεν Μαρί και αλείφω το κέικ από επάνω.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αλεξάνδρα Κυριάκη Οι Χρυσοχέρες-ηδες !!!