Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021

Πεντανόστιμες χορτοτυρόπιτες !!!!



Πεντανόστιμες χορτοτυρόπιτες ψημένες στο φούρνο, με ένα τέλειο ζυμαράκι που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις τηγανιτές... είναι αφράτο τραγανό και πολύ νόστιμο 😋

Υλικά για το ζυμάρι
500-600 γρ αλεύρι για πίτες
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 αυγό
1 κ.γ. μπέικιν
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 κούπα νερό
1/2 κούπα παρμεζάνα τριμμένη προαιρετικά και να μην βάλουμε το φύλλο είναι τέλειο 👍
Ζυμώνουμε πολύ καλά και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μία ώρα..✓✓

Γέμιση
700 γραμμάρια σπανάκι
4 πράσα μόνο το άσπρο
Λίγα φύλλα Γούλας
2 ματσάκια άγριο Μάραθο
1/4 φέτα καλή μαλακή

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τα χόρτα... Ψιλοκόβουμε τα μάραθα και τα πράσα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα.... ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε... Προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν... Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπανάκι τα φύλλα γούλας και συνεχίζουμε να ψήνουμε... όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν πολύ καλά... όταν είναι έτοιμα φρουλίζουμε τη φέτα πιπέρι και ανακατεύουμε ....
Ανοίγουμε φύλλο λεπτό με τον πλάστη, βάζουμε από ένα γεμάτο κουταλάκι στη σειρά κατά μήκος του φύλλου, αφήνοντας κενό ενδιάμεσα... γυρίζουμε το φύλο πάνω τη μισή γέμιση, και ξαναγυρίζουμε άλλη μια... πατάμε με το χέρι να φύγει ο αέρας και κόβουμε όλη τη λωρίδα και μετά ένα ένα... πατάμε τα πλαϊνά με πιρουνάκι... τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25-30 λεπτά αναλόγως το φούρνο....✓✓✓
Είναι απίθανα και τρώγονται χωρίς τύψεις.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki Οι χρυσοχερες-ηδες

Κριθαρότο με μανιτάρια και λαχανικά !!!!


Κριθαρότο με μανιτάρια και λαχανικά.. έγινε πολύ νόστιμο γρήγορο και εύκολο φαγάκι 👍👍😋👌


Υλικά
250gr κριθαράκι ολικής άλεσης
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 καρότο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
4 μεγάλα λευκά μανιτάρια
1/2 κρασοπότηρο λευκό κρασί
1-2 ντομάτες χωρίς φλούδα
1 κ.γ.  βούτυρο γάλακτος
Λίγο ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
Αλάτι πιπέρι
1 ζωμό λαχανικών προαιρετικά
Τυρί τριμμένο
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε κυβάκια... Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι με το κρεμμύδι και σοτάρουμε... Προσθέτουμε σταδιακά το σκόρδο τα μανιτάρια, και αφήνουμε να σοταριστούν... Κατόπιν σβήνουμε με το κρασί... Στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο την ντομάτα και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου..ρίχνουμε και την πιπεριά Φλωρίνης το κριθαράκι αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά... στη συνέχεια προσθέτουμε νερό ζεστό μαζί με το ζωμό λαχανικών λίγο λίγο μόλις το τραβήξει ξαναρίχνουμε.... Μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι...τέλος προσθέτουμε Το βούτυρο ανακατεύουμε να λιώσει και σβήνουμε τη θερμοκρασία... Σερβίρουμε με τυράκι και καλή όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό  συνταγή από κ.Marina Xatzidaki -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πατατοκεφτέδες απίθανοι !!!


Πατατοκεφτέδες που για πρώτη φορά τους έψησα στο φούρνο, και έγιναν τέλειοι 👍👍 Όπως καταλαβαίνετε φίλοι μου θέλω να αποφεύγω τα τηγανητά και τα λάδια... Αν και δεν τους είχα ξανακάνει έτσι, γιατί από μικρή θυμάμαι που έφτιαχνε η μαμά μου τηγανιτούς και τους τρώγαμε σαν στραγάλια!!! Απίθανοι 😋😋

Υλικά
1,5 kg πατάτες baby
1-2 κρεμμύδια ξερά τριμμένα
1 ντομάτα χωρίς τα σπόρια τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αυγά
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
5-6 κλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
100 gr κεφαλοτύρι τριμμένο
5 κουταλιές αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Πιπέρι και ρίγανη

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες και όταν είναι έτοιμες τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.... Τις καθαρίζουμε και τις τρίβουμε στον τρίφτη που τρίβουμε την ντομάτα... Προσθέτουμε όλα τα παραπάνω υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά... Αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να δέσουν οι γεύσεις, και κατόπιν παίρνουμε με ένα κουτάλι μείγμα το ρίχνουμε μέσα σε αλεύρι, πλάθουμε με το χέρι μας και τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα...ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου μισή ώρα...επειδή συνήθως ροδίζουν πρώτα από κάτω περισσότερο τους γυρνάμε προς το τέλος να ροδίσουν και από την άλλη...✓✓✓
Τους συνοδεύσαμε με κουνουπίδι σαλάτα...!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki Οι Χρυσοχερες-ηδες

Πίτσα αφράτη και πεντανόστιμη !!!


 
Σήμερα έφτιαξα πίτσα αφράτη και πεντανόστιμη...🍕🍕🍕Αγαπημένη από όλους νομίζω... μικρούς και μεγάλους 👍👍😋😋

Υλικά για το ζυμάρι

1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
2 ποτήρια γάλα χλιαρό
2 αυγά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
1,5 κ.γ. αλάτι
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει λείο και απαλό το ζυμαράκι μας...το σκεπάζουμε και αφήνουμε να διπλασιαστεί σε ζεστό μέρος...✓✓

Γέμιση

Σάλτσα ντομάτας...έτριψα 3 φρέσκιες ντομάτες, 1 κ.σ. σάλτσα, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι πιπέρι ρίγανη, και τα έβρασα σε μικρή κατσαρόλα μέχρι να σωθούν τα υγρά τους..✓✓
Μανιτάρια (έβαλα φρέσκα σε φετάκια)
Πιπεριές σε ροδέλες
2 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε λεπτές φέτες και ελαφρώς σοταρισμένα με ελάχιστο λαδάκι
Τυριά της αρεσκείας μας...(έβαλα μοτσαρέλα και ρεκγατο)
Αλλαντικά της αρεσκείας μας..( δεν έβαλα καθόλου γιατί τα αποφεύγω.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki Οι Χρυσοχέρες-ηδες

Μελιτζάνες με σάλτσα σκόρδου και τυρί σαν πιτσάκια !!!!


Μελιτζάνες με σάλτσα σκόρδου και τυρί σαν πιτσάκια... γίνονται πεντανόστιμα και λουκουμάκι 👌😋


Υλικά
4-5 μελιτζάνες φλάσκες
4-5 ντομάτες τριμμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
Αλάτι πιπέρι ρίγανη
Μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά
Τυρί τριμμένο ρεκγάτο

.



Εκτέλεση
Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες φέτες 1 με 1,5 εκατοστό περίπου... Τις τοποθετούμε σε μία λαμαρίνα πάνω σε λαδόκολλα ρίχνουμε λίγο αλάτι πιπέρι και ραντίζουμε με ελαιόλαδο.... προψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς όχι τελείως...λίγο πριν ψηθούν βγάζουμε τη λαμαρίνα από το φούρνο, ρίχνουμε μία κουταλιά και λίγο παραπάνω μπορεί να χρειαστεί σάλτσα ντομάτας για την απλώνουμε πάνω στη μελιτζάνα... Πασπαλίζουμε με μπόλικο τυράκι της αρεσκείας μας εγώ αυτή τη φορά έβαλα regato, και ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυράκι και να πάρει ελαφρύ χρώμα...✓✓✓✓
Η σάλτσα ντομάτας γίνεται πολύ εύκολα τρίβουμε τις ντομάτες βάζουμε σε μία κατσαρόλα μαζί με λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι το σκόρδο και βράζουμε μέχρι να σωθούν τα νερά ... Στο τέλος προσθέτουμε μία κουταλιά σάλτσα ντομάτας και φρεσκοτριμμένη ρίγανη..✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Η τέλεια ζύμη για Πίτσα !!!


 Η τέλεια ζύμη για Πίτσα !!! Φτιάξτε την πιο νόστιμη πίτσα αυτήν την επαγγελματική συνταγή χωρίς μίξερ ❤!!!

Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε την πιο τέλεια ζύμη για πίτσα χωρίς μίξερ ! Βάλτε από επάνω ό,τι υλικά θέλετε και απολαύστε την πιο νόστιμη και αφράτη πίτσα που υπάρχει!!!!

Συστατικά

    700 γρ. αλεύρι “Κούλα”
    22 γρ. ζάχαρη
    1 & 1/2 κ.γ. αλάτι
    7 γρ. μαγιά στιγμής
    430 γρ. χλιαρό νερό
    40 γρ. ελαιόλαδο
ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://youtu.be/Qd5-j8-YDiU

Περγαμόντο γλυκό κουταλιού !!!!


Γλυκό κουταλιού περγαμόντο !!!!!


Υλικά και εκτέλεση!!!


Στα 60 κομματάκια ξυσμενα και ρολλαρισμενα  

2 κιλα ζαχαρη  

5 ποτηρια νερο 

2 κ.σ λεμονι για το τελος.

.



Κανω δυο ζεματιστα ξεπικρισματα αφηνω 6 ωρες στο νερο και δενω κανονικά !!!Εγινε υπεροχο χρυσαφένιο!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Μαιρη ΚαπνισηΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!