Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Ντολμαδάκια γιαλαντζί με σάλτσα αυγολέμονο !!!!

 

Λατρεμένα ντολμαδάκια με σάλτσα αυγολέμονo !!!


Υλικά για τα ντολμαδάκια:
- 60 αμπελόφυλλα

- 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

- 1 μεγάλο κρεμμύδι

- 1 καρότο

- 1 φλ.κ. ρύζι καρολίνα

- 1 αυγό

- λίγο μαϊντανό

- 1/2 κ.γ. κύμινο

- αλάτι & πιπέρι

- 1 κύβο μοσχάρι

- 1/2 φλ.κ. ελαιόλαδο


Υλικά για τη σάλτσα:
- ζωμό από τα ντολμαδάκια

- 1 αυγό

- 2 κ.σ. κορν φλάουρ

- χυμό από ένα λεμόνι

Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/YiWLeacDpT4

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Ινδοκάρυδα πανεύκολα με σοκολάτα !!!!


  Πανεύκολα ινδοκάρυδα με σοκολάτα!!!!!


Υλικά για 15 ινδοκάρυδα
:
- 160γρ. ινδική καρύδα

- 120γρ. ζάχαρη άχνη

- 2 αυγά μεσαία

- 1 κ.σ. βούτυρο
- 1 βανιλλίνη

- 100γρ. κουβερτούρα

- γλυκό του κουταλιού
  κεράσι & φυστίκι προαιρετικά


Δείτε τη συνταγή εδώ: https://youtu.be/LwqJhBlPhg0

Μπομπότα ..μια πίτα από παλιά !!!


 Μπομπότα ..μια πίτα αγαπημένη από παλιά !!!

ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό σπανάκι
2 πράσα
1 ματσάκι άνηθο
4 κρεμμυδάκια
1 ματσάκι τσουκνίδα
Πλένουμε και ψιλοκόβω όλα τα υλικά και τα πατάω με λίγο αλάτι

Για το χυλό
250 γρ καλαμποκαλευρο
500 γρ αλεύρι γ ο Χ
1 κεσεδάκι γιαούρτι
500 τυρί φέτα
1 ποτήρι λάδι
1 Φ μπεικιν παουντερ
2 αυγά
1 λ γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στη αρχή το γάλα το ρίχνουμε σιγά σιγά γιατί θέλουμε ένα χυλό παχύ για να στρώσουμε στη βάση

Το απλώνουμε στο λαδωμένο ταψί με το χέρι σαν φύλλο στρώνουμε τα χόρτα που ρίχνουμε λίγο τυρί και λάδι τα απλώνουμε και αυτά όμορφα
*Μην ανησυχείτε που είναι πολλά θα πέσουν με το ψήσιμο

Στο μίγμα που έμεινε ρίχνω το γάλα το αραιώνω πιο πολύ και τα ριχνω επάνω στα χόρτα λίγο λάδι και ψήνω στους 180 για 1 ώρα και κάτι

Συνταγή από “Maria Kaloti- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Παγωτό βανίλια αφράτο σαν βελούδο !!!


   ·
ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ!! ΒΕΛΟΥΔΟ!!! Αφράτο και μαλακό χωρίς κρυστάλλους!

Υλικά

500 γρ. Κρέμα γάλακτος ζωική 35% λιπαρά, κρύα ( οποιαδήποτε ζωική κρ. γαλ. θέλετε αρκεί να έχει 35% λιπαρά για να πήξει με το χτύπημα)

( ΟΧΙ φυτική
ΟΧΙ στο τενεκεδένιο κουτάκι)

1 κουτί γαλα ζαχαρούχο ( 400 γρ. περ)

2-3 βανίλιες σκόνη ,
όχι περισσότερες , γιατί πικρίζει!

Εκτέλεση

Βάζω τα γαλακτοκομικά υλικά μου στο ψυγείο για 2-3 ώρες!
Χτυπάω με μίξερ χειρός στην πιό δυνατή του ταχύτητα για 5 λεπτά ξεχωριστά την κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ!
Σε άλλο μπολ το ζαχαρούχο , λιγότερα λεπτά χτύπημα να αφρατέψει!
Με μαρίζ ( σπάτουλα) ανακατεύω( διπλώνω) την σαντιγύ απαλά και σιγά σιγά στο ζαχαρούχο και προσθέτω τις βανίλιες!
Βάζω το παγωτό σε τάπερ που κλείνει καλά και μέσα σε σακούλα τροφίμων ,στην κατάψυξη για 8 ώρες !

Σερβίρω απευθείας από κατάψυξη γιατί παραμένει αφράτο και μαλακό!

# Μπορούμε να προσθέσουμε ότι μας αρέσει αν δεν θέλουμε σκέτο βανίλια:
*1 κγ μαστίχα κοπανισμένη
σε σκόνη ή 1-2 σφηνάκια
λικέρ μαστίχας!
* Καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα , αντί απλού!
* Τρούφα , σταγόνες,ή
φλεϊκς μαύρης, γάλακτος
η λευκής σοκολάτας!
* Διάφορους ξηρούς
καρπούς!
*Μπισκότα απλά ή γεμιστά
σε μικρά κομμάτια!
* Πουράκια σοκολάτας!
* Γλυκά του κουταλιού. ,σε
κυβάκια και με το σιρόπι
τους περιχύνουμε στο
σερβίρισμα !
* Οτι άλλο μας αρέσει!

Συνταγή από κυρία   Margarita Kariwtou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Κολοκυθάκια τραγανά λαχταριστά σκέτο μέλι !!!!

Κολοκυθάκια τραγανά λαχταριστά σκέτο μέλι ..να μην σταματάς να τρως !!!!
 

Τα κόβω ψιλά τα αλατίζω τα αφηνω στο τρυπητό να ιδρώσουν - βγάζουν νερό-βάζω αλεύρι σε μια σακούλα ριχνω λίγα λίγα τα κουνάω με τη σακούλα καλά να αλευρωθούν τα πιάνω με το χέρι τα τινάζω και τηγανίζω στο καυτό λάδι !!!Μούρλια γίνονται καλή επιτυχία !!!

Από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Πολίτικο εκμέκ γλυκό μαστίχα με τσουρέκι !!!

Πολίτικο εκμέκ γλυκό μαστίχα με τσουρέκι !!! Μοσχοβολάει !!!!
 

ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
Ενάμιση λίτρο γάλα αγελαδινό του εμπορίου
6 κουταλιές κρέμα Γιώτης στιγμής Βανίλια(την ζέστη κρέμα)
6 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ότι έχετε (έβαλα χοντρό)
1 κούπα του Nescafe ζάχαρη 200 γρ
1 κρόκο αυγού
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Μιάμιση κούπα νερό
Μιάμιση κούπα ζάχαρη
Σταγόνες από χυμό λεμονιού

Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά και το ρίχνουμε χλιαρό με κουταλιές επάνω στο τσουρέκι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΑΝΤΙΓΊ
500gr φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής adoro

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
1 σπιτικό τσουρέκι ή ακόμα και 1 του εμπορίου που το κόβουμε χοντρές φέτες και το τοποθετούμε στην βάση του ταψιού!!

Εκτέλεση :
Ξεκινήστε βάζοντας λίγο γάλα μέσα σε μία κούπα και διαλύετε την κρέμα Γιώτης

Σε κατσαρόλα ρίχνετε το γάλα το σιμιγδάλι την ζάχαρη την μαστίχα την κρέμα Γιώτης και ανακατεύετε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξη

Προς το τέλος αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τον κρόκο αυγού που έχετε χτυπήσει πριν σε ένα πιάτο

Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει ,όταν κρυώσει καλά η κρέμα θα πήξη πιο πολύ και την βάζετε πάνω στη βάση από το τσουρέκι
Διαφήμιση

Χτυπάτε με το μίξερ και σε δυνατή ταχύτητα την φυτική κρέμα σαντιγί και την βάζετε πάνω στο γλυκό, κάνετε γραμμές με ένα πιρούνι, πασπαλίζετε με φιλέ αμυγδάλου φιστίκι υγιεινής κερασάκια εάν θέλετε,Βάζετε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλύτερα και σερβίρουμε

Η φόρμα μου είναι 23χ32 μακρόστενο τσέρκι,Καλή επιτυχία εάν το φτιάξετε!! Αυτή τη φορά έψησα το τσουρέκι και έριξε και λίγα καρύδια από πάνω πριν βάλω την κρέμα…

Συνταγή μαγειρικής από κ. “Gogo Samiou- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τυρόπιτα Κυπριακή !!!!


ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ
Μια ωραία και νόστιμη τυρόπιτα αύριο με τον καφέ μας κι όχι μόνο !!!

  Υλικά.... . .
3/4 ποτηριού ελαιόλαδο η σπορελαιο. 

6αυγα
5 κ.τσαγιού μπεικιν πάουντερ
2 χαλούμια τριμμένα (κυπριακό τυρί)
1 1/2 ποτήρι γάλα
1/2 ποτήρι δυόσμο ξηρό η φρέσκο
Και 4 ποτήρια αλεύρι γοχ.
Αναμιγνύω όλα τα υλικά μαζί και τελευταίο το αλεύρι . Η ζύμη πρέπει να γίνει όπως ένα κέικ απλό.
Βάζω χαρτί φούρνου σε μια φόρμα και βάζω το μείγμα και από πάνω λίγο σουσάμι.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για 1ωρα.
Όταν κρυώσει την βγάζω με από την φόρμα για να μην σπάσει. 

Συνταγη από κυρία  Eleni Agapiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ !