Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Μηλόπιτα ..αφράτη γευστική ..σούπερ !!!


Αφράτη,γευστική, ΣΟΎΠΕΡ εξαιρετική ΜΗΛΌΠΙΤΑ φανταστική!!!!! 

ΥΛΙΚΑ:

6 μήλα πλυμένα,καθαρισμένα κομμένα σε κυβακια, 

6 αυγά,

300 γρ ζάχαρη,

260 ml γάλα φρέσκο,

16 κ.σ.βιταμ λιωμένο,

650 γρ αλεύρι Φαριναπ,

1 φ.μπεικιν παουντερ,

2 βανίλιες σκόνη η 2 κ.γ.υγρη βανίλια.

 ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να ασπρίσουν να μην χάσουν τον όγκο τους!

Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το γάλα,το βιταμ ανακατεύουμε με μαριζ!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι,το μπέικιν τις βανίλιες και ανακατεύουμε!Ρίχνουμε και τα μήλα ανακατεύουμε όλα μαζί 1 λεπτό!

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί η πυρέξ η τσερκι(30χ24ν) βουτυρώνουμε καλά την λαδόκολλα και τα πλαϊνά και ρίχνουμε το μείγμα!

Ψήνουμε στους 180 β προθ.αντισ μεσαία σχάρα για 50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο!!

Όταν την βγάζουμε ρίχνουμε άχνη και εάν θέλουμε κανέλα!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Χταποδάκι ξυδάτο !!!!



ΧTΑΠΟΔΑΚΙ ΞΥΔΑΤΟ ..!!
Βάζουμε το χταπόδι στην κατσαρόλα το αφήνουμε να απορροφήσει όλα τα υγρά του. Το σβήνουμε με λίγο ξύδι...ρίχνουμε 1/2 ποτ νερού κρασί, 1/2 ποτ νερού νερό, 1/2 ποτ νερού λάδι, 3 δαφνόφυλλα ,3-4 μπαχάρια . Το βράζουμε σε χαμηλή φωτιά, δεν ξανά βάζουμε νερό..... τέλος το βγάζουμε από την φωτιά αφού είναι έτοιμο να το καρφώνουμε με το πιρούνι και να λιώνει... το κόβουμε κομμάτια ρίχνουμε πάνω ξύδι και ρίγανη και σερβίρουμε...όσο μένει στο ψυγείο τόσο ωραιότερο γίνεται..!! Επιλέγετε χταπόδια ελληνικά γιατί απλά η γεύση του δεν υπάρχει!!!

Συνταγή από κυρία   Gogo Samioυ-- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μαυρομάτικα σαλάτα !!!



ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΚΑ ΣΑΛΑΤΑ❤️
Υπέροχη δροσερή σαλάτα που τρώγεται και σαν κυρίως πιάτο!!
ΥΛΙΚΑ
1 Πακέτο φασόλια μαυρομάτικα 500 γραμμ
2 φρεσκα κρεμμύδακια τα φιλαράκια τους.
10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες.
2 Πιπεριές κέρατο μία κόκκινη και μία πράσινη.
2 Κουταλιές της σούπας άνηθο
2 Κουταλιές της μαϊντανό
1 Μεγάλη ντομάτα ψιλοκομμένη κύβους
Ελαιόλαδο
Ξύδι απλό και ξύδι μπαλσάμικο κρέμα
Αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύνετε καλά τα φασόλια βάλτε τα στην κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μόλις πάρουν βράση Πετάξτε πρώτο νερό.. τα Βάζετε σε καινούριο νερό και βράστε για 20 λεπτά με μισή ώρα δεν θέλουμε παραπάνω για να μην μας λιώσουν και ούτε να μας μαυρίσουν!!Στραγγίστε τα φασόλια και βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ κόψε την ντομάτα σε μικρούς κύβους το κρεμμύδι σε λεπτές φετουλες ψιλοκομμένες τις πιπεριές τις λιαστές ψιλοκομμένες τον μαϊντανό τον άνηθο, πρόσθεσε ελαιόλαδο το ξύδι λίγο αλάτι, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε...Βάλτε την σαλάτα σε κλειστό μπολ στο ψυγείο και μπορείτε να τη σερβίρετε την επόμενη ημέρα είναι εξαιρετικά νόστιμη και κατάλληλη για μπουφέ!!!

Συνταγή από κυρία   Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Αγιορείτικη σαλάτα !!!


Αγιορείτικη σαλάτα !!!

Υλικά
2 μεγάλες μελιτζάνες τσακωνικες
10 λιαστές ντομάτες
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κρεμμυδάκι φρέσκο με την πρασινάδα του
3κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μεγάλη  σκελίδα σκόρδο
Ξύδι απλό και μπαλσάμικο
Αλάτι ελαιόλαδο..!!
Εκτέλεση..!!
Ψήνουμε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή σε ηλεκτρική ψηστιέρα, όπως είναι καυτές τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους τις τοποθετούμε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, κόβουμε ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μαζί με την πρασινάδα του ρίχνουμε τον μαϊντανό, ψιλοκόβουμε την πιπεριά τις λιαστές ντομάτες τριμμενο σκόρδο στον τρίφτη ρίχνουμε λίγο μπαλσάμικο και λίγο ξύδι κανονικό ελαιόλαδο αλάτι    ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε.. στην συνέχεια τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και σερβίρουμε παγωμένη... Η έντονη μυρωδιά του σκόρδου θα βγει την επόμενη μέρα στο ψυγείο γι αυτό μην το παρακάνετε..!

Συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ψαρονέφρι με πικάντικο τυρί και λιαστή ντομάτα !!!



Ψαρονέφρι με πικάντικο τυρί  και λιαστή ντομάτα...❤️
Υλικά
1 μέτριο ψαρονέφρι
10 με 15 λιαστές ντομάτες
200 γραμμάρια πικάντικο τυρί μετσοβόνε.
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Μισό φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι θυμάρι και πιπέρι
100gr βούτυρο για το τσιγάρισμα.
1 σκελίδα σκόρδο.

.




Εκτέλεση!!
Ανοίγουμε φέτα το ψαρονέφρι ξεκινάμε από μία μεριά με το μαχαίρι και γυρίζουμε γύρω-γύρω μέχρι να ανοίξουμε  μία λεπτή φλούδα το κρέας.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο θυμάρι, βάζουμε το τυρί τις λιαστές ντομάτες το μαϊντανό,και τυλίγουμε προσεκτικά ένα σφιχτό ρόλο... καρφώνουμε με οδοντογλυφίδες.!!!
Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τη μία σκελίδα σκόρδο ,τοποθετούμε το κρέας μέσα και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κρέας μεσα...Αποσύρουμε το σκόρδο από το τηγάνι και σβήνουμε με το κονιάκ.. μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον χυμό από το πορτοκάλι.. όταν αρχίσει να δένει η σαλτσούλα ανακατεύουμε και 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος... Αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμη και κατεβάζουμε... Κόβουμε το ψαρονέφρι αφού πρώτα αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες σε φετούλες... Το συνοδεύουμε με ρύζι και με τη σάλτσα του..!!!! Για το ρυζάκι...
Στην κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο και μία κούπα του νες καφέ ρύζι κίτρινο... Ρίχνω αλάτι και τσιγαρίζω... Όταν το ρύζι αρχίζει να αλλάζει χρώμα σβήνω με τρεις κούπες του Νες καφέ νερό από τη βρύση... Ανακατεύω μία φορά και χαμηλώνω τη φωτιά μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να κάνει τρύπες από πάνω...!!!

Συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ομελέτα με κρεμμύδι και ντομάτα !!!



Κάτι γρήγορο σήμερα... Ομελέτα με κρεμμύδι και ντομάτα  και σαλατούλα  !!!
Για την ομελέτα σε ένα τηγάνι βάζω λίγο λάδι ελαφρύ κόβω φέτες ένα κρεμμύδι και μία ντομάτα και τα τηγανίζω.. χτυπάω  τέσσερα αυγά και ρίχνω μέσα τρεις κουταλιές της σούπας μαϊντανό αλάτι κ πιπέρι. . ρίχνω τα αυγά στο τηγάνι μέχρι να ψηθεί η ομελέτα.. καλή όρεξη και σε εσάς..!!!

Συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γίγαντες με μπέικον στο φούρνο..!!!


 

Γίγαντες με μπέικον στο φούρνο..!!!
Υλικά
Ένα πακέτο φασόλια γίγαντες
20 φέτες μπέικον
1 μεγάλο κρεμμύδι και μία σκελίδα σκόρδο
Λίγο μαϊντανό
Μία κουταλιά της σούπας πελτέ
Τρεις κουταλιές της σούπας σπιτική σάλτσα ή του εμπορίου.
Αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο...

.



Βράζω τους γίγαντες στη χύτρα και τους ρίχνω μέσα στο ταψί... Ψιλοκόβω το μπέικον το κρεμμύδι και το σκόρδο... Ρίχνω τις σάλτσες τον μαϊντανό αλάτι πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο από πάνω... Συμπληρώνω από το ζωμό που έχω βράσει τα φασόλια και βάζω στο φούρνο... Ψήνω μέχρι να γίνει το φαγητό σε αντιστάσεις στους 220 βαθμούς... Αν χρειαστεί νεράκι συμπληρώνω από το ζωμό που έχω κρατήσει...!!!

Συνταγή από κυρία Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ