Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Ψαρονέφρι με πικάντικο τυρί και λιαστή ντομάτα !!!



Ψαρονέφρι με πικάντικο τυρί  και λιαστή ντομάτα...❤️
Υλικά
1 μέτριο ψαρονέφρι
10 με 15 λιαστές ντομάτες
200 γραμμάρια πικάντικο τυρί μετσοβόνε.
Χυμό από ένα πορτοκάλι
Μισό φλυτζάνι του καφέ κονιάκ
2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι θυμάρι και πιπέρι
100gr βούτυρο για το τσιγάρισμα.
1 σκελίδα σκόρδο.

.




Εκτέλεση!!
Ανοίγουμε φέτα το ψαρονέφρι ξεκινάμε από μία μεριά με το μαχαίρι και γυρίζουμε γύρω-γύρω μέχρι να ανοίξουμε  μία λεπτή φλούδα το κρέας.
Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και λίγο θυμάρι, βάζουμε το τυρί τις λιαστές ντομάτες το μαϊντανό,και τυλίγουμε προσεκτικά ένα σφιχτό ρόλο... καρφώνουμε με οδοντογλυφίδες.!!!
Σε τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και τη μία σκελίδα σκόρδο ,τοποθετούμε το κρέας μέσα και το θωρακίζουμε καλά από όλες τις πλευρές χαμηλώνουμε τη φωτιά και ψήνουμε περίπου 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το κρέας μεσα...Αποσύρουμε το σκόρδο από το τηγάνι και σβήνουμε με το κονιάκ.. μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον χυμό από το πορτοκάλι.. όταν αρχίσει να δένει η σαλτσούλα ανακατεύουμε και 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος... Αφήνουμε να πάρει μία βράση ακόμη και κατεβάζουμε... Κόβουμε το ψαρονέφρι αφού πρώτα αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες σε φετούλες... Το συνοδεύουμε με ρύζι και με τη σάλτσα του..!!!! Για το ρυζάκι...
Στην κατσαρόλα βάζω λίγο ελαιόλαδο και μία κούπα του νες καφέ ρύζι κίτρινο... Ρίχνω αλάτι και τσιγαρίζω... Όταν το ρύζι αρχίζει να αλλάζει χρώμα σβήνω με τρεις κούπες του Νες καφέ νερό από τη βρύση... Ανακατεύω μία φορά και χαμηλώνω τη φωτιά μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά του και να αρχίσει να κάνει τρύπες από πάνω...!!!

Συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ