Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Σουσαμένια κουλούρια απίθανα !!!


ΣΟΥΣΑΜΕΝΙΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ..!!!!

Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κύβο μαγιά νωπή  ή 2 φακελάκια ξηρή.

Προσθέτουμε 300γρ νερό χλιαρό και ανακατεύουμε να λιώσει η μαγιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη και τέλος 500γρ αλεύρι. 

.



Φτιάχνουμε μια μαλάκια ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει.

 Όταν είναι έτοιμη παίρνουμε μικρά μπαλάκια και με το κάθε ένα ανοίγουμε ένα κορδόνι..

Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε 2-3 κουταλιές ζάχαρη και 300γρ νερό και φτιάχνουμε ζαχαρονερο.

Βουτάμε ένα ένα τα κουλούρια πρώτα από το ζαχαρονερο και μετά από σουσάμι.

Τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα τα κουλούρια αφήνουμε να φουσκώσουν και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμούς περίπου 20 λεπτά.!!!🌷

Εκτέλεση κυρία Tzeni Tsanaktsidou Συνταγή από κυρία   Alexandra Lessi ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!ΑΓΑΠΑΜΕΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στη γάστρα !!!!

Κοτόπουλο με χυλοπίτες στη γάστρα που γίνεται όνειρο !!!

ΥΛΙΚΆ
ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ ΣΕ ΜΕΡΙΔΕΣ
ΧΥΛΟΠΊΤΕΣ (ΧΩΡΙΑΤΙΚΕΣ Η ΣΠΙΤΙΚΈΣ)
1 ΝΤΟΑΤΑΚΙ
ΑΛΆΤΙ ΠΙΠΈΡΙ
ΣΚΌΡΔΟ ΣΚΌΝΗ
ΠΆΠΡΙΚΑ
ΒΕΓΓΕΤΑ Η ΚΥΒΟ ΚΟΤΑΣ
ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΌΛΑΔΟ

ΕΚΤΈΛΕΣΗ
ΠΛΈΝΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΆΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΓΆΣΤΡΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΆΤΑ Η ((ΝΤΟΜΑΤΑΚΙ ΚΟΣΕΡΒΑ)) 

ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΆ ΚΑΙ ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΚΕΠΑΣΜΈΝΟ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΏΡΑ ΠΕΡΊΠΟΥ ΣΕ ΜΈΤΡΙΑ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΊΑ .

ΜΌΛΙΣ ΓΊΝΕΙ ΠΡΌΣΘΕΤΟΥΜΕ ΝΕΡΆΚΙ ΚΑΙ ΜΌΛΙΣ ΠΆΡΕΙ ΒΡΑΣΕΙ ΡΊΧΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΙΛΟΠΙΤΕΣ

ΑΦΉΝΟΥΜΕ ΓΙΑ 20 ΛΕΠΤΆ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΈΤΟΙΜΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΌ ΜΑΣ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΦΩΤΟ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑ  Georgia Chatzimanoli-Grimwood ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Ριτσέλι σύκο !!!


ΡΙΤΣΕΛΙ ΣΥΚΟ!!!Το... Θεϊκό όπως λέει μια φιλη μου!! Με πεντανοστιμα μελωμενα φρουτα.... ❤️Αμβροσία των Θεών!!!
Το ρετσέλι είναι από τις παλιότερες συνταγές. Το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας για να αξιοποιήσουν τα ώριμα σύκα που μετά τον Δεκαπενταύγουστο ήταν πάρα πολλά!!! 


Διαλεγουμε 25 συκα γερα και οχι πολυ ώριμα .

Τα πλενουμε καλα και τα τρυπαμε σε 3-4 μεριες με το πιρουνι. (Τα συκα να ειναι με το κοτσανακι τους)
Βαζουμε σε πλατια κατσαρολα 1 κιλο ζαχαρη 1 βανιλια 4 γαρυφαλακια τα συκα 2 ποτ. νερο και το χυμο 1λεμονιου.Αφηνουμε να βρασουν 10 λεπτα κουνωντας τη κατσαρολα και ξαφριζουμε.
Την αλλη μερα ξαναβραζουμε μεχρι να δεσει το γλυκο.

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Νηστίσιμα Σοκολατάκια με μόνο 3 Υλικά !!!!


 


Νηστίσιμα Σοκολατάκια με μόνο 3 Υλικά | Ιδανικά για μικρά παιδιά |

Υλικά
🔪2 μπανάνες
🔪300 γρ κουβερτούρα υγείας 60% κακάο(sisinni)
🔪2 κτσ ηλιέλαιο
------------------------------------------
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ
🔪Καρύδια
-------------------------------------------
40 κομμάτια

 Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/s871zCXUWBk

Πεινιρλί αφράτο super !!!


 Θέλετε και εσείς να κάνετε αυτό το λαχταριστό και super Αφράτο Πεινιρλί πανεύκολα στο σπίτι σας?


Υλικά για Πεινιρλί : 

200γρ μοτσαρέλα, 

50ml κρέμα γάλακτος, 

70ml πέστο βασιλικού, 

120γρ ψημένο κοτόπουλο, 

1 μανιτάρι φρέσκο κομμένο σε φέτες και φλοίδες παρμεζάνας.

 Την εκτέλεση αναλυτικά θα την βρείτε εδώ 👇

 https://youtu.be/ABtQNljMUjE

Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς αυγά !!!


 
Γαλατόπιτα χωρίς φύλλο και χωρίς αυγά υπέροχη !!!

Υλικά
1,5 λίτρο γάλα
2 βανίλιες
2κς βουτυρο
1 κούπα ψιλό σιμιγδάλι
1 κούπα ζάχαρη
Τα βάζουμε όλα μαζί κ τα ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα κ μόλις αρχίσει να πήζει κατεβάζουμε από τη φωτιά ! Βουτυρωνουμε ενα ταψί κ ψήνουμε στους 180 στον αέρα σε προθερμασμένο μέχρι να πάρει χρώμα ! Αφήνουμε να κρυώσει καλα πριν τη κόψουμε κ ρίχνουμε άχνη κ κανέλα !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Sophia GaziΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Εκμέκ κανταίφι νηστίσιμο !!!!


Μόλις το τελείωσα ΣΠΈΣΙΑΛ ΝΗΣΤΊΣΙΜΟ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪ́ΦΙ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

500 γρ Καντάιφι,

250 γρ μαργαρίνη,

80 γρ Κάστερ παουντερ,

7 κ.σ.γαλα νηστίσιμο,

7 κούπες νερό βραστό,

10 κ σ ζάχαρη,

4 κ.σ.ζαχαρη άχνη,

2 βανίλιες,

200 γρ καρύδια ψιλοκομμένα,

100 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα,

500 γρ φυτική κρέμα!! 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:::

Λιώνουμε την μαργαρίνη!!! 

Ανοίγουμε το Καντάιφι καλά στο ταψί ! 

Ρίχνουμε πάνω του την μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά να μουσκέψει!

Το ισιωνουμε και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 200 β μέχρι να κοκκινίσει καλά και να μην καεί!

Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια το βάζουμε στο σκεύος που θα συναρμολογήσουμε το Εκμέκ ρίχνουμε τα καρύδια τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το ισιωνουμε! 

ΣΙΡΟΠΙ:

Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη μισό λεμόνι το χυμό του για 6 λεπτά!

Το κατεβάζουμε το αφήνουμε να χλιαρυνει και στην συνέχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα το κρύο Καντάιφι! 

ΚΡΕΜΑ:

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερο-ζαχαρη-γαλα και τα ανακατεύουμε!!!

Ρίχνουμε το Κάστερ η 120 γρ κορν φλαουρ και ανακατεύουμε στο χαμηλό μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κ μαργαρίνη,και τις βανίλιες!!!

Την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας την και στην συνέχεια την ρίχνουμε πάνω στο κρύο Καντάιφι! 

ΣΑΝΤΙΓΊ::

Χτυπάμε την φυτική με την άχνη και την βάζουμε απαλά πάνω στην κρύα κρέμα!

Διακοσμούμε με τα αμύγδαλα και φυσικά το βάζουμε κατευθείαν στο ψυγείο! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!