Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Εκμέκ κανταίφι νηστίσιμο !!!!


Μόλις το τελείωσα ΣΠΈΣΙΑΛ ΝΗΣΤΊΣΙΜΟ ΕΚΜΕΚ ΚΑΝΤΑΪ́ΦΙ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

500 γρ Καντάιφι,

250 γρ μαργαρίνη,

80 γρ Κάστερ παουντερ,

7 κ.σ.γαλα νηστίσιμο,

7 κούπες νερό βραστό,

10 κ σ ζάχαρη,

4 κ.σ.ζαχαρη άχνη,

2 βανίλιες,

200 γρ καρύδια ψιλοκομμένα,

100 γρ αμύγδαλα ψιλοκομμένα καβουρδισμένα,

500 γρ φυτική κρέμα!! 

ΕΚΤΈΛΕΣΗ:::

Λιώνουμε την μαργαρίνη!!! 

Ανοίγουμε το Καντάιφι καλά στο ταψί ! 

Ρίχνουμε πάνω του την μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά να μουσκέψει!

Το ισιωνουμε και στην συνέχεια το ψήνουμε στους 200 β μέχρι να κοκκινίσει καλά και να μην καεί!

Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και στην συνέχεια το βάζουμε στο σκεύος που θα συναρμολογήσουμε το Εκμέκ ρίχνουμε τα καρύδια τα ανακατεύουμε όλα μαζί και το ισιωνουμε! 

ΣΙΡΟΠΙ:

Βράζουμε 3 ποτήρια νερό με 3 ποτήρια ζάχαρη μισό λεμόνι το χυμό του για 6 λεπτά!

Το κατεβάζουμε το αφήνουμε να χλιαρυνει και στην συνέχεια σιροπιαζουμε σιγα-σιγα το κρύο Καντάιφι! 

ΚΡΕΜΑ:

Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερο-ζαχαρη-γαλα και τα ανακατεύουμε!!!

Ρίχνουμε το Κάστερ η 120 γρ κορν φλαουρ και ανακατεύουμε στο χαμηλό μέχρι να πήξει!

Την κατεβάζουμε και ρίχνουμε μέσα 2 κ μαργαρίνη,και τις βανίλιες!!!

Την αφήνουμε λίγο σε θερμοκρασία δωματίου ανακατεύοντας την και στην συνέχεια την ρίχνουμε πάνω στο κρύο Καντάιφι! 

ΣΑΝΤΙΓΊ::

Χτυπάμε την φυτική με την άχνη και την βάζουμε απαλά πάνω στην κρύα κρέμα!

Διακοσμούμε με τα αμύγδαλα και φυσικά το βάζουμε κατευθείαν στο ψυγείο! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!