Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021

Κέικ απίθανο με λάδι !!!


 

Ένα νόστιμο αφράτο και εύκολο κέικ που το φτιάχνω τακτικά με ελαιόλαδο πορτοκάλι και σοκολάτα 🍫 🍊
Ότι πρέπει για το καφεδάκι μας και όχι μόνο..👍👌
Υλικά
Μισή κούπα λάδι
Μισή κούπα γάλα
Μισή κούπα χυμό πορτοκαλιού
2 αυγά
3/4 κούπας ζάχαρη καστανή
1 και 3/4 της κούπας αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού baking powder
2 βανίλιες
Ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Μισή κούπα σταγόνες σοκολάτας ή κουβερτούρα ψιλοκομμένη

.



Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη να ασπρίσει... 

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα... 

Στη συνέχεια ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι το ξύσμα τις βανίλιες και τέλος το αλεύρι που έχουμε ανακατέψει με το baking powder εναλλάξ με το γάλα... 

Τέλος ρίχνουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ...

 Ρίχνουμε το μείγμα σε μακρόστενη φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά...✓✓✓
Μπορείτε να το φτιάξετε και σε διπλή δόση για μεγάλη φόρμα ή ταψάκι..✓

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Marina HatzidakiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Αγκινάρες με αρακά "αλά πολίτα" !!!


Αγκινάρες με αρακά "αλά πολίτα" ένα φαγητό σαν μπουκέτο λουλουδιών  νόστιμο και υγιεινό !!!👌

Υλικά
500 γρ αρακά
2-3 καρότα
1 σακουλάκι αγκινάρες δικές μου απ'το καταψύκτη
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1 κούπα ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι
1 λεμόνι το χυμό του
2 κ.γ. κορν φλαου

Εκτέλεση

Ρίχνουμε στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο, κόβουμε σε φετάκια το κρεμμύδι και σοτάρουμε ελαφρώς... προσθέτουμε τον αρακά αλάτι πιπέρι και σοτάρουμε...στη συνέχεια ρίχνουμε τα καρότα σε φετάκια, ρίχνουμε νερό και βράζουμε για 15-20 λεπτά περίπου... κατόπιν προσθέτουμε τις αγκινάρες λίγο νεράκι αν χρειάζεται και σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες... τέλος αραιώνουμε στο χυμό λεμονιού το κορν φλαου, το ρίχνουμε στη κατσαρόλα ανακατεύουμε, και κλείνουμε τη θερμοκρασία...✓✓
Αν θέλουμε βάζουμε και πατατούλες...ή τηγανίζουμε..✓✓ 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Γλυκό με φιδέ και ρύζι !!!


 Σήμερα είπα να φτιάξω ένα γλυκό με ρύζι και φιδέ που το φτιάχνανε από παλιά . Το οποίο είναι και νηστίσιμο και πάααρα πολύ ωραίο !!!!

Σε μια κατσαρόλα έβαλα 4 κούπες νερό να βράσει, αφού έβρασε πρόσθεσα 1 κούπα ρύζι Καρολίνα αφού το έχω πλυνει καλά. 

Στο τελευταίο στάδιο που πάει να γίνει το ρύζι πρόσθεσα 150 γρ. ζάχαρη. 

Μόλις έβρασε το ρύζι.

 Σε ένα τηγάνι έβαλα λίγο λάδι με 4 μπάλες φιδέ και αφήνω να πάρει ένα χρώμα χρυσάφι. 

Ανακατεύω και ρίχνω το φιδέ στην κατσαρόλα με το ρύζι. 

Γαρνίρω με κανέλα.. 

Καλή επιτυχία σε οποίους το δοκιμάσει..

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Zoi PapadopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Λουκανοπιτάκια με βελούδινη ζύμη !!!



Λουκανοπιτάκια με βελούδινη ζύμη !!!!...

Εβαλα σε μπολ 700 γραμ αλεύρι μια μαγιά αραιωμένη σε λίγο χλιαρό ελαφρώς νεράκι  ,ένα κεσαδάκι γιαουρτάκι ,ένα ποτήρι κρασιού λάδι και 50 γραμ βούτυρο ,δυο ασπράδια ,ένα κουτάλι αλάτι και ένα ζάχαρη.

Ζύμωσα ..

Κόβω σε ισόμετρα μπαλάκια ανοίγω με τον πλάστη βάζω λουκανικάκι κλείνω κ τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα.

Τα περνάω με κρόκο αυγού αραιωμένο με 1 κουτ σούπας νεράκι ραντίζω με σουσάμι ..

Ψήνω 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Παλμιρα Αριστου

 

Χοιρινές μπουκιές με πιπεριές!!!!


Χοιρινές μπουκιές με πιπεριές!!!!


Υλικά
1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
Λίγο θρουμπι
2 πιπεριές πράσινες
2 πιπεριές πορτοκαλί
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
Αλάτι πιπερι
2 κ.γ κορν φλάουερ


Εκτέλεση
Βάζω λάδι και τριγαρίζω το κρέας λίγο λίγο καλά από όλες τις μεριές το βγάζω και το αφήνω στην άκρη μετά παίρναν λίγο τις πιπεριές και τις βγάζω και αυτές στην άκρη προσθέτω το κρεμμύδι με το σκόρδο να τσιγαριστεί ξαναβάζω το κρέας σβήνω με το κρασί αφήνω να εξατμιστεί προσθέτω νερό να το σκεπάζει και βράζω μέχρι να μαλακώσει το κρέας μετά προσθέτω τις πιπεριές αλάτι πιπέρι το θρουμπι και αφήνω να 5 λεπτά να μαλακώσουν οι πιπεριές και να μείνει με λίγο ζουμάκι! 

Βγάζω λίγο από το ζουμί προσθέτω το κορν φλάουερ το ανακατεύω να διαλυθεί και το προσθέτω στην κατσαρόλα αφήνω 2-3 λεπτά κουνώντας την κατσαρόλα!!! 

Θα σερβίρω με πατάτες τηγανητές!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
 

Medovik Ρώσικο γλυκό !!!

Το γλυκό Medovik  έρχεται  την Ρωσία να μας γλυκάνει με την απίστευτη γεύση του !!!

Συνταγή για Medovik
Υλικά για μπισκότα:  3 αυγά
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. βούτυρο
200 γρ. Ζάχαρη
1 κ.γ. ξύδι
1 γ.κ. σόδα
Λίγη βανίλια.


Υλικά για κρέμα:
300γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακωμενο)
5-6 κ.σ. κρυστάλλινη ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη
1 μικρό κουτί ζαχαρουχο
Λίγη βανίλια. 


Υλικά για επικάλυψη σοκολάτας
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. γάλα
50 γρ. Βούτυρο

.



Εκτέλεση
Ξεκινώντας με τα μπισκότα, σπάμε σε ένα μπολ τα τρία αυγά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά. 

Προσθέτουμε το γάλα το βούτυρο το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου έως και ελαφρώς λιωμένο ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μέλι μας συνεχίζοντας το ανακάτεμα για τέσσερα με πέντε λεπτά. 

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καθώς προσθέτουμε η σόδα και το ξύδι συνεχίζοντας έτσι το ανακάτεμα για 3 με 4 λεπτά. 

Βγάζουμε το μείγμα από το μπεν μαρί και προσθέτουμε κοσκινίζοντας περίπου 200 γραμμάρια αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πετύχουμε μαλακή ζύμη. 

Μετά φτιάχνουμε αλεύροφωλιά στο πάγκο μας και προσθέτουμε τη ζύμη που φτιάξαμε και τη ζυμώνουμε ελαφριά μέχρι να απορροφηθεί το μισό αλεύρι. 

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 3 μπαλάκια 160γρ. το καθένα περίπου. 

Αμέσως ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο πάγκο μας και λίγο πάνω στις ζύμες μας και της ανοίγουμε στο σχήμα του ταψιού ή της λαμαρίνας που θέλουμε να τις  τοποθετήσουμε. 

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το ταψί ή τη λαμαρίνα μας, και ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 6 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 


ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΚΡΈΜΑΣ:
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας. 

Ρίχνουμε στο μείγμα μας το ζαχαρούχο γάλα ανά τέσσερις φορές καθώς ανακατεύουμε. 

Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμα 3-4 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί μία βελούδινη υφή. 


ΣΟΚΟΛΆΤΑ:
3κ.σ. κακάο
3κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ.γαλα
50 γρ. Βούτυρο


ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ:
Σε ένα μπρίκι ανακατεύουμε το κακάο και τη ζάχαρη προσθέτουμε το γάλα και το μεταφέρουμε στο μάτι για να σιγοβράσει και μόλις πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΓΛΥΚΟΎ:
Αφού έχουν κρυώσει τα μπισκότα μας πασπαλίζουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια χωρίζοντας την έτσι ώστε να φτάσει και στα δύο μπισκότα που θα τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο, τέλος τοποθετούμε το τρίτο μπισκότο και ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα. *Αν επιθυμούμε μπορούμε το περίσσευμα από το κόψιμο των  των μπισκότων να το τρίψουμε πάνω στην 3η στρώση του γλυκού.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Guli GuliΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

.



Ελαφρύ φανταστικό γρήγορο γλυκάκι !!!

Το ποιο εύκολο ελαφρύ γλυκό με κρέμες-Σαβαγιαρ-Σαντιγί!!!!!

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ::

Βάζουμε στον πάτο του πυρέξ η ταψιού η και τάπερ στην μέση Σαβαγιάρ δηλαδή τα πλάγια να έχουν κενό!!!! 

Τα βουτάμε ελαφρώς σε κρύο γάλα προηγουμένως! 

Χτυπάμε μια κρέμα κρύα Μιλφειγ όπως αναγράφει η συσκευασία και την ρίχνουμε πάνω στα σαβαγιάρ!!!!

 Βάζουμε πάνω στην κρέμα πάλι στην μέση Σαβαγιάρ ελαφρώς βουτηγμένα σε γάλα και αυτά! Χτυπάμε μια μους κακάο κρύα όπως αναγράφει η συσκευασία και την ρίχνουμε πάνω στα σαβαγιάρ!!

Τέλος χτυπάμε 500 γρ φυτική κρέμα γάλακτος με 3 κ.σ.αχνη και την βάζουμε απαλά πάνω!!

Διακοσμούμε με μπόλικο τριμμένο καρύδι!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!