Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2021

Medovik Ρώσικο γλυκό !!!

Το γλυκό Medovik  έρχεται  την Ρωσία να μας γλυκάνει με την απίστευτη γεύση του !!!

Συνταγή για Medovik
Υλικά για μπισκότα:  3 αυγά
3 κ.σ. γάλα
3 κ.σ. μέλι
3 κ.σ. βούτυρο
200 γρ. Ζάχαρη
1 κ.γ. ξύδι
1 γ.κ. σόδα
Λίγη βανίλια.


Υλικά για κρέμα:
300γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακωμενο)
5-6 κ.σ. κρυστάλλινη ζάχαρη ή ζάχαρη άχνη
1 μικρό κουτί ζαχαρουχο
Λίγη βανίλια. 


Υλικά για επικάλυψη σοκολάτας
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. γάλα
50 γρ. Βούτυρο

.



Εκτέλεση
Ξεκινώντας με τα μπισκότα, σπάμε σε ένα μπολ τα τρία αυγά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε για 4-5 λεπτά. 

Προσθέτουμε το γάλα το βούτυρο το οποίο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου έως και ελαφρώς λιωμένο ανακατεύουμε και προσθέτουμε το μέλι μας συνεχίζοντας το ανακάτεμα για τέσσερα με πέντε λεπτά. 

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπεν μαρί και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε καθώς προσθέτουμε η σόδα και το ξύδι συνεχίζοντας έτσι το ανακάτεμα για 3 με 4 λεπτά. 

Βγάζουμε το μείγμα από το μπεν μαρί και προσθέτουμε κοσκινίζοντας περίπου 200 γραμμάρια αλεύρι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πετύχουμε μαλακή ζύμη. 

Μετά φτιάχνουμε αλεύροφωλιά στο πάγκο μας και προσθέτουμε τη ζύμη που φτιάξαμε και τη ζυμώνουμε ελαφριά μέχρι να απορροφηθεί το μισό αλεύρι. 

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 3 μπαλάκια 160γρ. το καθένα περίπου. 

Αμέσως ρίχνουμε λίγο αλεύρι στο πάγκο μας και λίγο πάνω στις ζύμες μας και της ανοίγουμε στο σχήμα του ταψιού ή της λαμαρίνας που θέλουμε να τις  τοποθετήσουμε. 

Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι το ταψί ή τη λαμαρίνα μας, και ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 6 λεπτά μέχρι να ροδίσει. 


ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΚΡΈΜΑΣ:
Σε ένα μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα μας. 

Ρίχνουμε στο μείγμα μας το ζαχαρούχο γάλα ανά τέσσερις φορές καθώς ανακατεύουμε. 

Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε για ακόμα 3-4 λεπτά ώστε να δημιουργηθεί μία βελούδινη υφή. 


ΣΟΚΟΛΆΤΑ:
3κ.σ. κακάο
3κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ.γαλα
50 γρ. Βούτυρο


ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΣΟΚΟΛΆΤΑΣ:
Σε ένα μπρίκι ανακατεύουμε το κακάο και τη ζάχαρη προσθέτουμε το γάλα και το μεταφέρουμε στο μάτι για να σιγοβράσει και μόλις πάρει βράση το βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.

 
ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΓΛΥΚΟΎ:
Αφού έχουν κρυώσει τα μπισκότα μας πασπαλίζουμε την κρέμα σε όλη την επιφάνεια χωρίζοντας την έτσι ώστε να φτάσει και στα δύο μπισκότα που θα τοποθετηθούν το ένα πάνω στο άλλο, τέλος τοποθετούμε το τρίτο μπισκότο και ρίχνουμε από πάνω τη σοκολάτα. *Αν επιθυμούμε μπορούμε το περίσσευμα από το κόψιμο των  των μπισκότων να το τρίψουμε πάνω στην 3η στρώση του γλυκού.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Guli GuliΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

.