Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021

Σαρδέλα παντρεμένη με σάλτσα μουστάρδας!!!


Σαρδέλα παντρεμένη με σάλτσα μουστάρδας!!!!Νόστιμο κ υγιεινό πιάτο !!!


Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Ρίγανη
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
Χυμός ενός λεμονιού
3 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο. 

Τοποθετούμε τις μισές σαρδέλες σε ένα ταψί με το δέρμα από κάτω. 

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις 5 κ.σ. λάδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τις σαρδέλες και ρίχνουμε αλάτι. 

Τοποθετούμε και κλείνουμε με τις υπόλοιπες σαρδέλες αυτή τη φορά με το δέρμα από πάνω. 

Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, την ντομάτα, το φλιτζανάκι λάδι, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς αέρα περίπου 25 λεπτά αναλόγως το φούρνο. 

Σερβίρουμε με την σάλτσα μουστάρδας αφού πρώτα έχουμε ανακατέψει καλά τα υλικά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Χρυσανθη ΜιχουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μακαρονάδα με κεφτεδάκια !!!



Μακαρονάδα με κεφτεδάκια !!!Απλά κ νόστιμα !!!

Για τον κιμά 750 γρ. 

δύο φέτες ψωμί μουλιασμενο κ τριμμένο,

2 κρεμμύδια τριμμένα, 

σκόρδο, 

μαϊντανό ψιλοκομμένο,

αλάτι, 

πιπέρι, 

ρίγανη, 

ούζο, 

λάδι 

Ζυμωνω βάζω ψυγείο για μια ώρα τηγανίζω.


Για τη  σάλτσα  

3 ντομάτες περασμένες από το μουλτι, κρεμμύδι, ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ,κίμινο βράζω κ όταν κοντεύει ρίχνω κρασί κ τους κεφτέδες βράζω μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Ένα γρήγορο μιλφέιγ !!!


Ένα γρήγορο μιλφέιγ  πάρτε πιρουνάκια κ ορμήξτε !!!


Ετοίμασα πρώτα την κρέμα ζαχαροπλαστικής να κρυώνει έβαλα σε μια κατσαρόλα ένα λίτρο γάλα, μισή κούπα ζάχαρη,3 κρόκους αυγών, μια βανιλετα, 4 κουταλιές κορν φλαουρ, 2 κουταλιές βούτυρο κ ανακατεύω μέχρι να πήξει.
Αφήνω να κρυώσει κ ετοιμάζω την σαντιγί ένα φακελάκι γκαρνι με δοσολογία όπως λέει το κουτί
Δύο πακέτα σφολιατινια έστρωσα μια σειρά σε ταψακι 25*25 στρώνω κρέμα ξανά σφολιατινια κρέμα κ τέλος στρώνω τη σαντιγί σπάω από πάνω τα σφολιατινια που περίσσεψαν κ ρίχνω άχνη.

Εκτέλεση φωτό συνταγή  από κ.Σούλα ΛεβέντηΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Νηστίσιμα Ροξάκια με Πορτοκάλι!!!



 Νηστίσιμα Ροξάκια με Πορτοκάλι- Εύκολα και πεντανόστιμα!! Θα τα φτιάχνετε συνέχεια ξανά και ξανά!!! Γίνονται Χωρίς μίξερ και είναι ιδανικά για όλες τις περιστάσεις!!Συνταγή που δεν την ξεχνάς!!


ΥΛΙΚΑ
🔪470 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
🔪7 γρ ξηρή μαγιά
🔪140 γρ ηλιέλαιο
🔪100 γρ χλιαρό νερό
🔪100 γρ χυμό πορτοκάλι
🔪Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
🔪1 κτσ ζάχαρη
🔪1 κτγ μπέικεν πάουντερ
🔪1/2 κτγ κανέλα
🔪Λίγο αλάτι
🔪2 βανιλίνες
🔪2 κτσ κακάο σκόνη
--------------------------------------------
🔪600 γρ νερό
🔪700 γρ ζάχαρη
🔪Φλούδες από 1 λεμόνι
🔪1 κτσ χυμό λεμόνι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ--> https://youtu.be/VjWGT_xhMek

Σούπερ Σαραγλί !!!



Σούπερ Σαραγλί από Τζένη Τσανακτσίδου!!     

ΣΥΝΤΑΓΗ:

Υλικά:

1 πακέτο φύλλο Κρούστας,

250 γρ Κανταιφι,

250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο,

200 γρ καρύδια,

1 κ γ κανέλα,

1 κ γ γαρύφαλλο,

1 κ σ φρυγανιά,

1 κ σ ζάχαρη!!!        

ΣΙΡΟΠΙ:

Βράζουμε 2 ποτήρια νερό ,

2 ποτήρια ζάχαρη,

μισό λεμόνι,

1 ξυλάκι κανέλας για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει!      

 ΕΚΤΈΛΕΣΗ:

Ανοίγουμε το Καντάιφι καλά!!!

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρυδια_φρυγανια_ζαχαρη_κανελα_γαρυφαλλο!!      

Βάζουμε τα φύλλα πάνω στον πάγκο!!!!    

Παίρνουμε το πρώτο φύλλο το βουτυρωνουμε!!

Βάζουμε πάνω του δεύτερο φύλλο το βουτυρωνουμε!!!

Τοποθετούμε στην άκρη των φύλλων Καντάιφι, ρίχνουμε το μίγμα καρυδιών παίρνουμε τον πλάστη και το τυλίγουμε σε ρολό!

Το σουρωνουμε και έχουμε βουτυρωσει καλά το ταψί και το βάζουμε μέσα!!!

Κάνουμε όλη την διαδικασία για όλα!!!!

Τα Βουτυρωνουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα!!!!    

Στην συνέχεια τα βγάζουμε από το ψυγείο τα ραντίζουμε με νερό και τα ψήνουμε στους 160 β.τελευταια σχάρα μέχρι να κοκκινίζουν καλά!!!!   

Μόλις τα βγάζουμε από τον φούρνο όπως είναι καυτά τα σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι!!       

Η επιτυχία οφείλεται::Στο καλό βουτυρωμα,στο καλό ψήσιμο και φυσικά στο καλό σιροπιασμα να ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος τσουρουφλισματος!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Κέικ μανταρινιού !!!

Κέικ μανταρινιού που θα λατρέψετε χωρίς μίξερ σε 5 λεπτά έτοιμο για ψησιμο ΟΧΙ ΣΤΕΓΝΟ ΜΕΣΑ!! ΔΟΚΙΜΆΣΤΕ ΤΟ!!! 


 ΥΛΙΚΆ για μια φόρμα 18 εκ.ειναι μικρή μπορείτε και σε πυρέξ ή ταψακι μακρόστενο φορμακι μιας χρήσης!

 3 μανταρίνια χωρίς φλούδα 

3 αυγά 

200 γρ.ζαχαρη 

130 καλαμποκελαιο 

150 γρ.γιαουρτι στραγγιστο 

1 βανίλια 

ξύσμα ενός μανταρινιού 

320 γρ.αλευρι φαρίνα ΜΑΝΝΑ ΚΕΡΑΜΑΡΗ 

ΨΉΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΎΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΎΣ ΕΣΤΊΑ ΠΆΝΩ ΚΆΤΩ ΠΕΡΊΠΟΥ 50 ΛΕΠΤΆ. 

Για το γλάσο θα βάλετε χυμό ενός μεγάλου μανταρινιού και θα προσθέσετε ζάχαρη άχνη μέχρι να έχετε ένα μέτριο γλάσο όχι πολύ πηχτό.

Εκτέλεση ΕΔΩ -->   https://m.youtube.com/watch?v=NjKlKUMwF1c&feature=share

Κορμός Λευκής Σοκολάτας!!!


 Κορμός Λευκής Σοκολάτας!!!  
Ένας Φανταστικός Κορμός που θα Λατρέψετε στην εορταστική Περίοδο σε όλα τα τραπέζια σας. Με Ενα Σουπερ ελαστικό Παντεσπάνι και Μους Λευκής Σοκολάτας που θα Τρελαθείτε !!!

Για το Παντεσπάνι
200 γρ αυγά ή 4 μεσαία
100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
1 βανίλια
90 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ νισεστέ ή κόρν Φλάουερ
50 γρ Ηλιέλαιο

Για την Μους Λευκής Σοκολάτας
250 γρ Κρέμα γάλακτος 35%
25 γρ μέλι
25 γρ Γλυκόζη
170 Λευκή Κουβερτούρα
Ξύσμα απο 2 Λεμόνια
375 γρ κρέμα γάλακτος

Για Διακόσμηση
Κεράσια γλυκό κουταλιού
Μπισκότα χοντροκομμένα
Φλούδες Σοκολάτας


Εκτελεση ΕΔΩ -->  https://youtu.be/1ULTd9R1uRs