Σαρδέλα παντρεμένη με σάλτσα μουστάρδας!!!!Νόστιμο κ υγιεινό πιάτο !!!
Υλικά
1 κιλό σαρδέλες
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Ρίγανη
1 ντομάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
Για την σάλτσα
Χυμός ενός λεμονιού
3 κ.σ. μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και αφαιρούμε το κεντρικό κόκκαλο.
Τοποθετούμε τις μισές σαρδέλες σε ένα ταψί με το δέρμα από κάτω.
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τις 5 κ.σ. λάδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, μοιράζουμε το μείγμα πάνω από τις σαρδέλες και ρίχνουμε αλάτι.
Τοποθετούμε και κλείνουμε με τις υπόλοιπες σαρδέλες αυτή τη φορά με το δέρμα από πάνω.
Ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, την ντομάτα, το φλιτζανάκι λάδι, λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό και ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς αέρα περίπου 25 λεπτά αναλόγως το φούρνο.
Σερβίρουμε με την σάλτσα μουστάρδας αφού πρώτα έχουμε ανακατέψει καλά τα υλικά.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Χρυσανθη ΜιχουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ