Σούπερ Σαραγλί από Τζένη Τσανακτσίδου!!
ΣΥΝΤΑΓΗ:
Υλικά:
1 πακέτο φύλλο Κρούστας,
250 γρ Κανταιφι,
250 γρ Βούτυρο Αγελαδινό λιωμένο,
200 γρ καρύδια,
1 κ γ κανέλα,
1 κ γ γαρύφαλλο,
1 κ σ φρυγανιά,
1 κ σ ζάχαρη!!!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 ποτήρια νερό ,
2 ποτήρια ζάχαρη,
μισό λεμόνι,
1 ξυλάκι κανέλας για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει!
ΕΚΤΈΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε το Καντάιφι καλά!!!
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρυδια_φρυγανια_ζαχαρη_κανελα_γαρυφαλλο!!
Βάζουμε τα φύλλα πάνω στον πάγκο!!!!
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο το βουτυρωνουμε!!
Βάζουμε πάνω του δεύτερο φύλλο το βουτυρωνουμε!!!
Τοποθετούμε στην άκρη των φύλλων Καντάιφι, ρίχνουμε το μίγμα καρυδιών παίρνουμε τον πλάστη και το τυλίγουμε σε ρολό!
Το σουρωνουμε και έχουμε βουτυρωσει καλά το ταψί και το βάζουμε μέσα!!!
Κάνουμε όλη την διαδικασία για όλα!!!!
Τα Βουτυρωνουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα!!!!
Στην συνέχεια τα βγάζουμε από το ψυγείο τα ραντίζουμε με νερό και τα ψήνουμε στους 160 β.τελευταια σχάρα μέχρι να κοκκινίζουν καλά!!!!
Μόλις τα βγάζουμε από τον φούρνο όπως είναι καυτά τα σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι!!
Η επιτυχία οφείλεται::Στο καλό βουτυρωμα,στο καλό ψήσιμο και φυσικά στο καλό σιροπιασμα να ακουστεί ο χαρακτηριστικός ήχος τσουρουφλισματος!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!