Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022

Χαλβάς Φαρσάλων Θεικός !!!


Χαλβάς Φαρσάλων !!!Μόλις βγήκε ζεστό, ζεστό το υπέροχο αυτό γλυκό με τα ελάχιστα υλικά !!!

Υλικά :

1 ποτήρι νισεστε (250 γρ να είναι) ,

3 ποτήρια νερό,

μισό ποτήρι ζάχαρη και μισό μέλι,

100γρ βούτυρο(άλλη  γεύση με το βούτυρο, δοκιμάστε και θα με θυμηθείτε).


Εκτέλεση.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι η ζάχαρη να λιώσει και να πάρει ένα σκούρο χρώμα.
Ανακατεύουμε το νισεστέ, με το νερό καλά με ένα σύρμα.
Μόλις η καραμέλα είναι έτοιμη προσθέτουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το μείγμα με το νισεστέ στην κατσαρόλα και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει και να απορροφηθούν τα υγρά.
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και το μέλι στο τέλος, ανακατεύουμε.
Αδειάζουμε το χαλβά σε ένα πυρέξ ή ταψί, πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη, ανάβουμε το φούρνο στο γκριλ και ψήνουμε στην πάνω σχάρα μέχρι να κάνει την κρούστα που θέλετε.
Σερβίρουμε χλιαρό, εμάς μας αρέσει ζεστό με λίγο κανέλα.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Pellumbesha LumiΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
 

Ένα υπέροχο αφράτο κέικ με μήλα για το καφεδάκι μας και όχι μόνο!!!


 

Κέικ με μήλα!!Ένα υπέροχο αφράτο κέικ για το καφεδάκι μας και όχι μόνο!!!

ΥΛΙΚΑ
160 μλ ηλιέλαιο
180 γρ ζάχαρη
3 αυγά
240 αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ αλάτι
100 μλ γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
1 κ γ κανέλα
1/2 κ γ γαρύφαλλο
6 μηλα
1 βανίλια
Ξυσμα απο ενα λεμόνι
4 κ.σ ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουτυρώνω καλά και στα πλαινα  μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο 22 εκ .

Χτυπάω το  λάδι με την ζάχαρη να αφρατέψει.

Προσθέτω και τα αυγά ένα ένα με μια κουταλιά αλέυρι.

Μετα προσθέτω το αλάτι την βανίλια το ξύσμα την κανέλα το γαρύφαλλο και στο τέλος το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι.

Βάζω το μισο μείγμα στην φόρμα κοβω τα 2 μήλα σε καρεδακια  και τα ριχνω στην φόρμα σκεπάζω με το υπόλοιπο μείγμα απο πάνω βάζω τα υπόλοιπα μήλα που τα έχω κόψει σε τέταρτα!

Πασπαλίζω με την ζάχαρη και λίγη κανέλα και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 170 βαθμούς περίπου 1 ωρα  ανάλογα τον φούρνο η μέχρι να δοκιμάσω με ένα μαχαίρικαι να βγει στεγνο!!

Αφήνω να κρυώσει καλά!

Πασπαλιζω με αχνη ζάχαρη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Ντόναντς φούρνου γεμιστά με μερέντα !!!


 
Ντόνατς φούρνου γεμιστά με μερέντα!!! Πολύ αφράτα!!!


Υλικά για 12 ντονατς
1 φλ γάλα χλιαρό
1 κύβο μαγιά νωπή
3 κ σ ζάχαρη άχνη
2 αυγά
50 γρ βούτυρο λιωμμένο
600-650 γρ αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζω το χλιαρό γάλα με την ζάχαρη την μαγια και ανακατέυω καλά προσθέτω το λιωμμένο βούτυρο τα αυγά και  ανακατέυω να ομογενοποιηθούν αρχίζω να προσθέτω σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.

Σκεπάζω και αφήνω να ξεκουραστεί και να φουσκώσει μιάμιση ώρα.

Μετά ζυμώνω ξανά και χωρίζω σε 12 κομμάτια.

Τα ανοίγω λίγο με τον πλαστη βάζω μέσα από 1κ.γ μερεντα τα κλείνω καλά κάνοντας τα μπαλακια και τα βάζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με το κλείσιμο από κάτω.

Αφηνω 10 λεπτά  και  ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς 25-30 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας μέχρι να πάρουν  ωραίο χρώμα !

Όταν τα βγάλω από τον φούρνο τα περνάω με λίγο λιωμένο βούτυρο και μόλις κρυωσουν πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Πως αποθηκεύω το Αλεύρι για Μεγάλο χρονικό Διάστημα!!!


 Πως αποθηκεύω το Αλεύρι για Μεγάλο χρονικό Διάστημα!! Αυτός ο τρόπος είναι για όλα τα άλευρα!!

Αποθηκεύστε όλα τα άλευρα για μεγάλο χρονικό Διάστημα με αυτό τον τρόπο χωρίς κανένα πρόβλημα!! Μπορείτε να φτιάξετε τα Πάντα Γλυκά & Αλμυρά.

Διατηρήστε το σε γυάλινα βάζα με φύλλα δάφνης!! Μπορείτε να φτιάξατε όση ποσότητα θέλετε !!

Δείτε το βίντεο εδώ: https://youtu.be/k4NEDkDsi80

Τούρτα κορμός θεική !!!


 
 
Δεν νομίζω να έχετε δοκιμάσει  ωραιότερη τούρτα Κορμό!!! Νομίζω θα ενθουσιαστείτε πάρα πολύ!!!     

Υλικά:

3 πακέτα μπισκότα πτι Μπερ Παπαδοπούλου,

300 γρ βιταμ,

250 γρ άχνη ζάχαρη,

5 κ.σ.κακαο,

20 ml κονιάκ,

250 ml γάλα φρέσκο χλιαρό,

200 γρ κουβερτουρα ,και τρούφα!               

Βάζουμε στο μπολ το βιταμ,την άχνη,το κακάο και το κονιάκ και τα δουλεύουμε να γίνουν κρέμα!

Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ!

Παίρνουμε ενα_ενα μπισκότο το βουτάμε δευτερόλεπτα και το αλοιφουμε με το μείγμα!

Τα βάζουμε τα μπισκότα το ένα πάνω στο άλλο!

Δηλαδή βάζουμε και τα 3 πακέτα μπισκότα στο καθένα γέμιση και στην συνέχεια τα βάζουμε πλαγιαστα!

Αλείφουμε και γυρω-πλαγια με μείγμα και το βάζουμε κατάψυξη για 2 ώρες!    

Λιώνουμε την κουβερτουρα με 2 κ.σ.λαδι !

 Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη ρίχνουμε πάνω την σοκολάτα και τελειώνουμε με την τρούφα! Και το βάζουμε στο ψυγείο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Σαγανάκι !!!

Σαγανάκι !!! Ενα υπέροχο μεζεδάκι της Ελληνικής κουζίνας !!!

Τυράκι χρησιμοποιούμε Γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή χαλούμι .


 Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή τυρί σαγανάκι, κόψτε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι τυρί περίπου 2 εκ. σε πάχος. 

Μην το κόψετε πιο λεπτό θα λιώσει.


Βουτήξτε το τυρί μέσα σε κρύο νερό και στη συνέχεια περάστε το από το αλεύρι, ώστε να κολλήσει επάνω, και τινάξτε το για να φύγει το παραπανίσο αλεύρι. 

 

Αυτό θα βοηθήσει το σαγανάκι να κρατήσει το σχήμα του όταν τηγανίζεται και να σχηματίσει μια ωραία τραγανή κρούστα.

.



Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέστε αρκετό λάδι ώστε να καλύψει περίπου το μισό σαγανάκι όταν τηγανίζεται και ζεστάνεται σε δυνατή φωτιά. 

Τηγανίστε το σαγανάκι μέχρι να ροδίσει γυρνώντας το και απο την άλλη πλευρά.


Σερβίρετε το σαγανάκι με μπόλικο λεμόνι όσο είναι ακόμα ζεστό.

Καλή όρεξη!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Σιροπιαστό Κέικ Πορτοκαλιού!!!


 Ποιο αφράτο δεν γίνεται! Σιροπιαστό Κέικ Πορτοκαλιού!!! Την συνταγή την φτιάχνω πάνω από 15 χρόνια και δεν την αλλάζω με καμιά!! Φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε!!!!

Υλικά:

4 αυγά,

160 γρ ζάχαρη,

200 ml ελαφρύ λάδι,

1 ποτήρι και 1/2, χυμό πορτοκαλιού,

350 γρ αλεύρι,

14 γρ μπέικιν!

ΣΙΡΌΠΙ ΥΛΙΚΑ:

1 ποτήρι και 1/2 χυμό πορτοκαλιού,

6 κ.σ.ζάχαρη!!

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!

Ρίχνουμε το λάδι με τον χυμό!

Τέλος ρίχνουμε σιγα-σιγα το αλεύρι με το μπέικιν!

Λαδώνουμε, αλευρώνουμε καλά το πυρέξ η το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα!

Το ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 1 ώρα!

Σβήνουμε τον φούρνο και το αφήνουμε μέσα για 10 λεπτά!

Βράζουμε το σιρόπι για 2 λεπτά ξαφρίζοντας το και βγάζουμε το ζεστό κέικ από τον φούρνο,το τρυπάμε παντού με ξυλάκι από ένα σουβλάκι και το σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι!

Το αφήνουμε τουλάχιστον 30 λεπτά και μετά το κόβουμε!

Το πυρέξ μου είναι 30χ20!

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κ .Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!