Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2022

Σαγανάκι !!!

Σαγανάκι !!! Ενα υπέροχο μεζεδάκι της Ελληνικής κουζίνας !!!

Τυράκι χρησιμοποιούμε Γραβιέρα ή κεφαλοτύρι ή χαλούμι .


 Για να φτιάξετε αυτή τη συνταγή τυρί σαγανάκι, κόψτε ένα παραλληλόγραμμο κομμάτι τυρί περίπου 2 εκ. σε πάχος. 

Μην το κόψετε πιο λεπτό θα λιώσει.


Βουτήξτε το τυρί μέσα σε κρύο νερό και στη συνέχεια περάστε το από το αλεύρι, ώστε να κολλήσει επάνω, και τινάξτε το για να φύγει το παραπανίσο αλεύρι. 

 

Αυτό θα βοηθήσει το σαγανάκι να κρατήσει το σχήμα του όταν τηγανίζεται και να σχηματίσει μια ωραία τραγανή κρούστα.

.



Σε ένα μικρό τηγάνι προσθέστε αρκετό λάδι ώστε να καλύψει περίπου το μισό σαγανάκι όταν τηγανίζεται και ζεστάνεται σε δυνατή φωτιά. 

Τηγανίστε το σαγανάκι μέχρι να ροδίσει γυρνώντας το και απο την άλλη πλευρά.


Σερβίρετε το σαγανάκι με μπόλικο λεμόνι όσο είναι ακόμα ζεστό.

Καλή όρεξη!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ