Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Μοσχαράκι βραστό !!!

Μοσχαράκι βραστό ότι καλύτερο για το κρύο που έχουμε7 βαθμούς εδώ !!!


 Βράζω το κρέας στη χύτρα για περίπου 20/30 λεπτα . 

Στη συνέχεια στραγγίζω το ζουμί που έχει βράση το κρέας και προσθέτω πατάτες καρότα κρεμμύδι  σελινόριζα σέλινο φύλλα  αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο το κρεας λίγο ρύζι και βραζω ώσπου να μαγειρευτεί. Καλή μας όρεξη !!!

Από κ. George Limperopoulos

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Κριτσίνια καρότου !!!


Κριτσίνια καρότου !!!

Υλικά:
• ‌180 γρ. καρότο, καθαρισμένο
• ‌80 γρ. ελαιόλαδο
• ‌30 γρ. νερό
• ‌20 γρ. ξύδι
• ‌150 γρ. αλεύρι, σκληρό
• ‌80 γρ. αλεύρι, ολικής άλεσης
• ‌1/2 κ.γ. πάπρικα, γλυκιά (προαιρετικά)
• ‌1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
• ‌Αλάτι, ψιλό

Εκτέλεση:
• ‌Βάζουμε μέσα στο multi τα καρότα, το ελαιόλαδο, το νερό, το ξύδι και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθεί το καρότο
• ‌Βάζουμε το μείγμα από το multi σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα άλευρα, την πάπρικα, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη
• ‌Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, ύστερα πλάθουμε σε μπαστουνάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C στον αέρα για 25-30 λεπτά
• ‌Αφαιρούμε, αφήνουμε λίγα λεπτά στην άκρη να κρυώσουν και σερβίρουμε

Tips:
• ‌Μέσα στην ζύμη μπορούμε να βάλουμε διάφορα μυρωδικά όπως ρίγανη ή θυμάρι.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από σελίδα κ. Alex Foukas
 

Τα πιο Απολαυστικά αφράτα Μανιταροπιτακια που θα έχετε δοκιμάσει!!!





 Τα πιο αφράτα  Μανιταροπιτακια που έχετε δοκιμάσει!!! Απολαυστικά πιτάκια για όλες τις ώρες που θα τα λατρέψετε!!!


Υλικά :
250 γρ φρέσκα μανιτάρια
1 μέτριο κρεμμύδι
100 γρ γιαούρτι στραγγιστό
120 γρ τριμμένη μοτσαρέλα
Αλάτι
Πιπέρι
2 Φύλλα σφολιάτα
20 ml ηλιέλαιο
1 αυγό - 20 ml γάλα
Σουσάμι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> Δείτε τον εύκολο τρόπο εκτέλεσης εδώ...👉 https://youtu.be/bjHhXZdHPl0

Κρέπες με γέμιση !!!

ΚΡΕΠΕΣ :
Ζύμη :
1 1/2 ποτήρι γάλα
1 1/2 ποτήρι αλεύρι
2 αυγά
1 κγ ζάχαρη
1 κγ αλάτι
1 κ.σ κονιάκ
2 κ.σ λιωμένο βούτυρο


Υλικά :
15 φέτες μπέικον
15 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
Τυρί τριμμένο ενταμ όσο θέλετε στη μπεσαμέλ και αρκετό επάνω
Μπεσαμέλ :
600 γρ γάλα
50 γρ βιταμ
50 γρ αλεύρι
Μισό κιλό κρέμα γάλακτος 35% για επανω


Κτυπαμε με σύρμα σε σκεύος τα αυγά με το γάλα να ενωθούν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι να γίνει ένας χυλός.
Βάζουμε μικρό αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και ρίχνουμε μέσα μια κουταλιά χυλό γυρίζουμε κυκλικά το τηγάνι να πάει σε όλη την επιφάνεια και σε 2' το γυρίζουμε από την άλλη.
Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε.
Σε τηγάνι βάζουμε κομμένα το μπέικον και την γαλοπούλα να τσιγαριστουν για λίγο.
Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ και ρίχνουμε μέσα το κίτρινο τριμμένο τυρί και το μπέικον με την γαλοπούλα.
Απλώνουμε την κρέπα και βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα διπλώνουμε ρολό και τις τοποθετούμε με σειρά σε ταψί.
Ρίχνουμε μπόλικο τριμμένο τυρί και την κρέμα γάλακτος ψήνουμε μέχρι να ροδισουν οι κρέπες.

Από κ. George Limperopoulos!
 

Κουλουράκια πορτοκαλιού !!!


Πολλά κουλουρακια Πορτοκαλιού νηστίσιμα!!! Γίνονται και κανονικά εάν τα αλείψουμε με αυγό!!      Όπως και να γίνουν είναι απλά ΤΈΛΕΙΑ!!!                

Υλικά:

1 ποτήρι καλαμποκελαιο,

1ποτηρι ζάχαρη,

1 ποτήρι χυμό φρέσκων πορτοκαλιών,

1 φακ.μπεικιν,

2 κ.γ.ξυσμα πορτοκαλιού,

750 με 800 γρ αλεύρι γιατί αλεύρι με αλεύρι διαφέρει για όλες τις χρήσεις!

Εκτέλεση: 

Βάζουμε το λάδι την ζάχαρη στην λεκανιτσα και τα ανακατεύουμε με σύρμα! 

Ρίχνουμε τον χυμό και το ξύσμα τα ανακατεύουμε!

Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι ανακατεύουμε πρώτα με το σύρμα και στην συνέχεια αρχιναμε να ζυμωνουμε!    

Πλάθουμε κορδόνια ίσα και αρχιναμε φτιάχνουμε ότι σχέδιο θέλουμε!

Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθ αντί μεσαία σχάρα για 10 λεπτά εάν τα θέλουμε μαλακά!

Εάν τα θέλουμε τραγανά τα ψήνουμε 15 λεπτά! 

Φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Μετράμε τα υλικά με ποτήρι των (200 ml)!

Η ζύμη όταν την πλάθουμε πρέπει να είναι λιπαρή και λεία!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Πολύ τραγανή γευστική πρασόπιτα !!!




ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΑΝΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:

1 κιλο αλευρι για πιτες,

1 φλ.του ελληνικου καφε ελαιολαδο,

4 κ.σ.ξυδι,

1 κ.γ.αλατι γεματο,

2 ποτηρια νερου νερο χλιαρο!

Βαζουμε ολα τα υλικα στην λεκανη και τα ζυμωνουμε καλα!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!        

.


ΓΕΜΙΣΗ:

Ψιλοκοβουμε 2 πρασα και τα βραζουμε για 5 λεπτα!

Στην συνεχεια τα βαζουμε σε σουρωτηρη και τα ξεπλενουμε!

Αφηνουμε να στραγγισουν και τα βαζουμε σε ενα μπολ!

Ριχνουμε μεσα 2 αυγα,200 γρ τριμμενη φετα,2 κ.σ αλευρι και τα ανακατευουμε!

 Συνεχιζουμε με την ΖΥΜΗ:

Κοβουμε την ζυμη σε 10 ισα κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Αυτες τις μπαλιτσες τις ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια!

Και τα 5 φυλλαρακια τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο λαδωνοντας τα ενδιαμεσα!

Και ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο!

Λαδωνουμε το ταψι και βαζουμε το φυλλο!

Ριχνουμε την γεμιση!

Συνεχιζουμε με το αλλο φυλλο ανοιγοντας το οπως το πρωτο διαδικαδια και το βαζουμε πανω στην γεμιση σουρωνοντας το!

Την χαραζουμε!

Ριχνουμε πανω ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β προθερ.αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει!

Οταν την βγαζουμε την ραντιζουμε με νερο και την σκεπαζουμε με πετσετα κουζινας!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

ΣΠΈΣΙΑΛ αφράτο γευστικό Κωκ ταψιού!!!


Πωπωπωωω ΣΠΈΣΙΑΛ αφράτο γευστικό Κωκ ταψιού!!!!

Πως το έκανα:. 

Έφτιαξα πρώτα την Κρέμα:

Έβαλα 1 λίτρο γάλα με 6 κ σ.ζαχαρη και 100 γρ κορν φλαουρ να δέσει! 

Την κατέβασα και έριξα μέσα 1 βανίλια και 50 γρ βούτυρο την ανακατεψα και την έβαλα σε ένα μπολ την σκέπασα με διάφανη μεμβράνη την άφησα να κρυώσει και την έβαλα στο ψυγείο!            

Ξεκίνησα το Παντεσπάνι:

Χτύπησα 5 αυγά με 125 γρ ζάχαρη! 

Σταμάτησα το μίξερ και έριξα σιγα-σιγα κοσκινισμενο αλεύρι 155 γρ και 1 βανίλια και ανακάτευα απαλά με μαριζ!    

Έβαλα λαδόκολλα στο πυρέξ μου έριξα το μίγμα και στην συνέχεια το εψησα στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 35 λεπτά! 

Το έβγαλα το άφησα να κρυώσει και το αναποδογύρισα σε μια λαδόκολλα! 

Στην συνέχεια το έκοψα να έχω δύο πάτους! 

Έφτιαξα και κρέμα  Σοκολάτας:. 

 Έφτιαξα την ίδια κρέμα βανίλιας με την διαφορά έριξα μέσα 20 γρ κακάο,125 γρ κουβερτουρα,100 γρ βούτυρο!   

Εάν θέλουμε φτιάχνουμε ΓΛΑΣΣΟ με 200 γρ κρέμα γάλακτος με 180 γρ κουβερτουρα και 2 κ.σ.βιταμ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!