Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Πολύ τραγανή γευστική πρασόπιτα !!!




ΠΟΛΥ ΤΡΑΓΑΝΗ ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΠΡΑΣΟΠΙΤΑ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:

1 κιλο αλευρι για πιτες,

1 φλ.του ελληνικου καφε ελαιολαδο,

4 κ.σ.ξυδι,

1 κ.γ.αλατι γεματο,

2 ποτηρια νερου νερο χλιαρο!

Βαζουμε ολα τα υλικα στην λεκανη και τα ζυμωνουμε καλα!

Σκεπαζουμε την ζυμη για 1 ωρα!        

.


ΓΕΜΙΣΗ:

Ψιλοκοβουμε 2 πρασα και τα βραζουμε για 5 λεπτα!

Στην συνεχεια τα βαζουμε σε σουρωτηρη και τα ξεπλενουμε!

Αφηνουμε να στραγγισουν και τα βαζουμε σε ενα μπολ!

Ριχνουμε μεσα 2 αυγα,200 γρ τριμμενη φετα,2 κ.σ αλευρι και τα ανακατευουμε!

 Συνεχιζουμε με την ΖΥΜΗ:

Κοβουμε την ζυμη σε 10 ισα κομματια!

Αυτα τα κομματια τα φτιαχνουμε μπαλιτσες!

Αυτες τις μπαλιτσες τις ανοιγουμε μικρα φυλλαρακια!

Και τα 5 φυλλαρακια τα βαζουμε το ενα πανω στο αλλο λαδωνοντας τα ενδιαμεσα!

Και ανοιγουμε ενα λεπτο φυλλο!

Λαδωνουμε το ταψι και βαζουμε το φυλλο!

Ριχνουμε την γεμιση!

Συνεχιζουμε με το αλλο φυλλο ανοιγοντας το οπως το πρωτο διαδικαδια και το βαζουμε πανω στην γεμιση σουρωνοντας το!

Την χαραζουμε!

Ριχνουμε πανω ελαιολαδο και ψηνουμε στους 200 β προθερ.αντιστασεις μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινησει!

Οταν την βγαζουμε την ραντιζουμε με νερο και την σκεπαζουμε με πετσετα κουζινας!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!