Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

Πρασοτηγανιά πεντανόστιμη !!!


 

ΠΡΑΣΟΤΙΓΑΝΙΑ ..... Δεν έμεινε ΨΊΧΟΥΛΟ !!!! Και Όχι άδικα.... Γιατί γίνεται ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΟ  !!!!

ΥΛΙΚΑ -ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λάδι στην κατσαρόλα μόλις ζεσταθεί ρίχνω το κρέας που το έχω κόψει σε κομμάτια.
Είναι κομμάτι λαιμού χοιρινό.
Το θωρακίζω απ'όλες τις πλευρές
Ρίχνω αλάτι πιπέρι ρίγανη
Σβήνω με ένα ποτήρι του κρασιού κρασί 🍷
Αφού εξατμιστεί η αλκοόλη ρίχνω τα πράσα που τα έχω κόψει στη μέση και σέ κομμάτια
Ανακατεύω μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτω ζεστό νερό ανάλογα με το πόσο ζουμί έβγαλαν τα πράσα. Εγώ έβαλα 2 ποτήρια του νερού.
Κλείνω τη χύτρα και βράζω για 20 λεπτά.
Ανοίγω και βράζω λίγο ακόμα μέχρι να μείνει με το λαδακι του.
Νά έχετε ψωμάκι ζεστό και μπόλικο λεμόνι 🍋

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Λαδοκούλουρα με σουσάμι !!!


  Λαδοκούλουρα με σουσάμι !!!

 ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ

2 ποτήρια πορτοκαλόζουμο και το χυμό ενος λεμονιού,

 2 ποτηρια λαδι,

2 ποτήρια ζάχαρη ,

3 κουτ.γλυκού σόδα,

2 κουτ.γλυκου μπεκιν,

2 κουτ.γλυκού κανέλα,

ξυσμα λεμονιού πορτοκαλιού,

αλεύρι οσο πάρει να ειναι μαλακό το ζυμάρι,

σουσάμι μετά το  πλάσιμο από πάνω .

Ανακατεύεις όλα τα υλικά μαζί να λιώσει η ζάχαρη και τέλος το αλεύρι.

Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα 180 βαθμούς να ψηθούν κ να πάρουν χρώμα !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Χριστίνα Αλιφραγκη ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Τυροπιτάκια με σιμιγδαλόκρεμα και δυό τυριά !!!


Τυροπιτάκια με σιμιγδαλόκρεμα και δυο τυριά !!! Είναι πάρα πολύ τραγανά και νόστιμα!!!!


Σε κατσαρολα βαζουμε τρεις κουπες γαλα αγελαδινο να γινει χλιαρο.
 Εν συνεχεια ριχνουμε μια κουπα σιμιγδαλι ψιλο και ανακατευουμε με γρήγορες κινησεις με τον δαρτη των αυγων να παρει βραση και να πηξει.
Συνεχιζουμε ριχνοντας τρεις κ.σ βουτυρο αγελαδινο λιγο μοσχοκαρυδο και αποσυρουμε απο την φωτια ριχνοντας τρια αυγα  καλα χτυπημενα με το πηρουνι η τον δαρτη λιγο αλατακι λιγο πιπερακι
Μολις μισοκρυώσει η κρεμα ριχνουμε ενα πιατο βαθυ γεματο τριμμενο  με τα
χερια τυρι φετα μαζι με ενα κιτρινο μαλακο τυρι της αρεσκείας σας κατα προτιμησιν κασερι τριμμενο στον τριφτη
Παιρνουμε ενα πακετο φυλλο κρουστας και αλοιφουμε με βουτυρο  γαλακτος  ενα φυλλο  καλα και το χαρασουμε οπως ειναι  κατα πλατοςσε τεσσερα μερη βαζουμε μια κ.σ γεμιση απο το μιγμα μας σε καθε λωριδα  και την τυλιγουμε σε τριγωνο
 Αλοιφουμε και εξωτερικα με βουτυρο και τα τοποθετουμε σε λαμαρινα με λαδοκολλα
Κατα τον ιδιο τροπο τυλιγουμε σε τριγωνα ολα τα φυλλα μας  ενα προς ενα
Βγαινουν περιπου σαραντα τριγωνα τυροπιττακια  
Τα ψηνουμε στους 150° πανω κατω στις αντιστασεις του φουρνου μας εως οτου χρυσαφισουν πανω και κατω !!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Καπνίση ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

Μηλόπιτα αφράτη εύκολη γευστική !!!


Μόλις την έβγαλα! Ζεστή-ζεστή αφράτη εύκολη γευστική ΜΗΛΌΠΙΤΑ!!!!

 Υλικά:

400 γρ αλεύρι Φαρίνα,

200 γρ ζάχαρη,

1 φακελάκι μπέικιν,

μια πρέζα αλάτι,

4 αυγά,

200 ml λάδι ελαφρύ,

50 ml γάλα φρέσκο,

4 μήλα,

2 κ.γ.κανελα! 

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε κυβακια!

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι,την ζάχαρη,το μπέικιν το αλάτι,τα αυγά,το λάδι και τα χτυπάμε με το μίξερ! 

Ρίχνουμε λίγο - λίγο το γάλα! 

Θέλουμε μείγμα λίγο ποιο σφιχτό από όταν φτιάχνουμε ένα κέικ! 

Ρίχνουμε μέσα τα μήλα και την κανέλα και τα ανακατεύουμε! 

Βάζουμε λαδόκολλα σε τσερκι η ταψί η και πυρέξ (26) ρίχνουμε το μείγμα,,το ισιωνουμε και την ψήνουμε στους 180 β προθ.αντισ.μεσαια σχάρα για 1 ώρα φυσικά ανάλογα τον φούρνο! 

Ελενχουμε με ξυλάκι από σουβλάκι! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Πατατόσουπα σούπερ !!!

 Πατατόσουπα σούπερ ..οικονομική εύκολη νόστιμη !!!!

 Συστατικά:
1 κιλό πατάτες
1 κόκκινη πιπεριά
Λίπος ή Λάδι
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας γλυκιά πάπρικα
Ζωμός λαχανικών
Αλας
Πιπέρι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://www.youtube.com/watch?v=MIJR_-5yBac


 

Παραδοσιακή ψαρόσουπα Λευκάδας !!!


 



 Παραδοσιακή ψαρόσουπα Λευκάδας να γλύφεις κ το πιάτο !!!!

 Υλικά

Καρότα
σέλινο
ελαιόλαδο
κρεμμύδι
σκόρδο
μισό κύβο λαχανικών
πατάτες
κουρκουμά
πιπέρι
καυτό νερό
ψάρι βακαλάο

κορν φλάουρ

λεμόνι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΥΛΙΚΩΝ Κ ΤΗΝ ΕΚΤΈΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=RvytSqqOliE&list=RDCMUCnrWVN09Ys3Qjyd4pqLdazw&index=1

.



Καγιανάς ή Στραπατσάδα !!!


Καγιανάς ή στραπατσάδα !!!

ΥΛΙΚΑ
5 αυγά,
6 ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
¼ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
½ κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Φέτα, θρυμματισμένη
Ρίγανη, ξερή
Φρυγανισμένο ψωμί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Ρίχνουμε τις ντομάτες μέσα στον κάδο του μίξερ και τις πολτοποιούμε.
2 Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
3 Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
4 Προσθέτουμε ακόμη τον πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι, 1 κύβο με extra γεύση λαχανικών προαιρετικα  ο κύβος ... και τα 5 αυγά.
5 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους μέσα στο τηγάνι μέχρι να ψηθούν και τα αυγά. Αποσύρουμε τον καγιανά από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί πασπαλίζοντας με θρυμματισμένη φέτα και ρίγανη.
6 Σερβίρουμε.

tip: Δε βάζουμε πολλά αυγά γιατί θα γίνει μία σφιχτή ομελέτα. Για ένα ζουμερό αποτέλεσμα, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι λίγο πριν εξατμιστούν όλα τα υγρά.

Από κ. George Limperopoulos !