Καγιανάς ή στραπατσάδα !!!
ΥΛΙΚΑ
5 αυγά,
6 ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κίτρινη πιπεριά, ψιλοκομμένες
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
¼ κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
½ κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το σερβίρισμα:
Φέτα, θρυμματισμένη
Ρίγανη, ξερή
Φρυγανισμένο ψωμί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Ρίχνουμε τις ντομάτες μέσα στον κάδο του μίξερ και τις πολτοποιούμε.
2 Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο.
3 Ρίχνουμε τις ψιλοκομμένες πιπεριές και σοτάρουμε. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανακατεύουμε.
4 Προσθέτουμε ακόμη τον πελτέ ντομάτας, τις ντομάτες, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι, 1 κύβο με extra γεύση λαχανικών προαιρετικα ο κύβος ... και τα 5 αυγά.
5 Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους μέσα στο τηγάνι μέχρι να ψηθούν και τα αυγά. Αποσύρουμε τον καγιανά από τη φωτιά και σερβίρουμε ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί πασπαλίζοντας με θρυμματισμένη φέτα και ρίγανη.
6 Σερβίρουμε.
tip: Δε βάζουμε πολλά αυγά γιατί θα γίνει μία σφιχτή ομελέτα. Για ένα ζουμερό αποτέλεσμα, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι λίγο πριν εξατμιστούν όλα τα υγρά.
Από κ. George Limperopoulos !