Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2023

Χοιρινό στη γάστρα με πολύχρωμες πιπεριές!!!

Χοιρινό στη γάστρα με πολύχρωμες πιπεριές. Ένα φαγητό εύκολο, που το βάζεις στο φούρνο κ το ξεχνάς για 2-2,5 ώρες.!!!


Κομμάτια χοιρινού, εγώ προτιμώ σπάλα, όχι σε πολύ μικρά κομμάτια ,ένα κιλό
Πιπεριές πολύχρωμες ,δίνουν απίστευτη γλύκα
1 μεγάλο κρεμμύδι σε κυβάκια
3-4 ώριμες ντομάτες σε κυβάκια
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 πράσο σε κομμάτια
2 πατάτες κομμένες σε κομμάτια  
1φλυτζανακι του καφέ λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ρίγανη, θυμάρι κ ένα ξυλάκι δεντρολίβανο
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε γάστρα, ρίχνουμε λάδι, την κλείνουμε κ ψήνουμε στους 180 για 2-2,5 ώρες μέχρι να μείνει με το λαδακι του γλασαρισμενο το φαγητό. 

Λίγο πριν κλείσουμε το φούρνο ρίχνουμε κυβάκια γραβιέρας ή κεφαλογραβιέρα ή ότι τυρί προτιμάτε
Απλά εύκολα κ πεντανόστιμα . 

Νερό καθόλου, όλα τα λαχανικά βγάζουν  υγρά για να ψηθεί το φαγητό .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Μαίρη Ηλιοπούλου !!!

Σε10 λεπτά έφτιαξα το ποιο νόστιμο εύκολο ελαφρύ γλυκό !!!!


Μέσα σε 10 λεπτά τελείωσα το ποιο νόστιμο εύκολο ελαφρύ γλυκό με κρέμες-μπισκότα-σοκολάτα!!!

 Ξεκίνησα πρώτα: 

Μούσκεψα το πυρέξ δηλαδή έριξα μέσα νερό και στην συνέχεια το έχυσα στον νεροχύτη!   

Έκανα την σκούρα κρέμα:

Έβαλα στην κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα,200 γρ ζάχαρη(1 ποτήρι),200 γρ σιμιγδάλι1 ποτήρι),30 γρ κακάο τα ανακατεψα μέχρι να δέσουν! 

Στο τέλος έριξα 1 βανίλια για άρωμα! 

Έριξα την κρέμα στο πυρέξ! 

Έβαλα μια σειρά μπισκότα πάνω!     

Συνέχισα έκανα την λευκή κρέμα:

Έβαλα στην κατσαρόλα 600 ml γάλα, 60γρ καστερ παουντερ,40 γρ ζάχαρη και τα ανακατεψα να δεσουν! 

Την έριξα πάνω στα μπισκότα! 

 Έβαλα μια σειρά μπισκότα!

Και συνέχισα έκανα την κρέμα σοκολάτας:

Έβαλα στην κατσαρόλα 40 γρ ζάχαρη,25 γρ κορν φλαουρ,30 γρ κακάο και 300 ml γάλα! 

Τα ανακατεψα και όταν έδεσε την κατέβασα και έριξα μέσα 25 γρ βούτυρο και 50 γρ σοκολάτα!  Τελείωσα την έριξα πάνω στα μπισκότα και έριξα πάνω μπόλικο καρύδι!  

(Τα μπισκότα που χρησιμοποίησα είναι πτι Μπερ και το πυρέξ μου 26 και όταν βάζω τις κρέμες τις αφήνω ένα λεπτό την καθεμία στο πυρέξ και βάζω τα μπισκότα)

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Ζαμπονοτυροπιτάκια σε 5' έτοιμα για ψήσιμο!!!


 

Δεν έχετε χρόνο? Ζαμπονοτυροπιτάκια σε 5' έτοιμα για ψήσιμο! Συνταγή που τα σπάει σε λίγα λεπτά!!!

ΥΛΙΚΑ
🔪850 γρ φύλλο σφολιάτας
🔪15 φέτες τυρί γκούντα
🔪15 φέτες ζαμπόν
------------------------------------------------
🔪1 μέτριο αυγό
🔪Σουσάμι
-------------------------------------------------
🔪35χ42 εκ.

 Δείτε την συνταγή εδώ: https://youtu.be/iMx2EzYM1Iw

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Μπισκοτάκια πορτοκαλιού εύκολα κ νόστιμα !!!


Ετοιμάζω τα ποιο νόστιμα εύκολα μπισκότα πορτοκαλιού ❤️🍊

 Υλικά:

2 αυγά,

μια πρέζα αλάτι,

120 γρ ζάχαρη,

1 βανίλια,

ξύσμα ενός πορτοκαλιού,

50 ml χυμό φρέσκου πορτοκαλιού,

100 ml λάδι ελαφρύ,

500 γρ αλεύρι Φαρίνα,

7 γρ μπέικιν!!!   

.


Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ τα αυγά,το αλάτι,την ζάχαρη και την βανίλια και τα ανακατεύουμε με σύρμα! Ρίχνουμε το ξύσμα και το χυμό τα ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 2 λεπτά!

Συνεχίζουμε ριχνουμε το λάδι !

Και τελειώνουμε ριχνουμε σιγα_σιγα το αλεύρι με το μπέικιν και τα ζυμωνουμε!

Θέλουμε λεία ζύμη να μην κολλάει!

Οπότε το αλεύρι σε δόσεις λίγο λίγο!   

Πλάθουμε μπαλιτσες ίσες και με την βοήθεια ενός ποτηριού κάνουμε το σχέδιο!

Τα βάζουμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 20 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

Με το μέγεθος αυτό που τα έπλασα έφτιαξα 32 κομμάτια!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
 

Ρεβανί ή Ραβανί ..Οπως κ να το πούμε Θεικό !!!


ΡΕβΑΝΙ η ΡΑΒΑΝΙ!!!  Όπως και να το πεις δεν έχει καμία σημασία αρκεί...να έχει μεγάλη ΕΠΙΤΥΧΊΑ! ❤️ ❤️ ❤️.  \

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:

5  αυγα ιδιου μεγεθους,

μισο ποτηρι ζαχαρη,

1 ποτηρι γιαούρτι στραγγιστο ,

1ποτηρι λάδι ελαφρύ,

450 γρ σιμιγδάλι χοντρό 

1 φακελακι μπεικιν,

1 βανιλια,

1 κ.γ.ξυσμα λεμονιου!!!!      

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν να ασπρισουν να μην χασουν τον ογκο τους!

Ριχνουμε εναλλάξ το λάδι με το γιαούρτι!

Τελος ριχνουμε το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,το/ξυσμα!

Βουτυρωνουμε το ταψι μας και ριχνουμε το μείγμα!

Ψηνουμε στους 180 β προθ αντισ μεσαια σχαρα για 35 λεπτα φυσικα αναλογα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει ελαφρώς!     

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια ζαχαρη μισο λεμονι για 5 λεπτα!

Το κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 κ.σ.βουτυρο αγελαδινο!

Το αφηνουμε να λιωσει μονο του!

Σιροπιαζουμε με κουταλα σιγα-σιγα!Δηλαδη απορροφει και συνεχιζουμε!  

Το ποτήρι υλικών(200ml)!

Τα υλικά όλα σε θερμοκρασία δωματίου!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Ινδοκάρυδο Σιροπιαστό !!!!


Ινδοκάρυδο Σιροπιαστό - Γλυκό με Ινδοκάρυδο Εύκολο Αυθεντική Συνταγή για Γλυκό Ταψιού με το Κερασάκι!!!

Συστατικά

    Αλευρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο 350 γρ.
    Ινδική Καρύδα τριμμένη 200 γρ
    Αβγα 6 μεσαίου μεγέθους
    Βουτυρο λιωμένο 250 γρ.
    Γάλα Φρέσκο 250 ml
    Ζαχαρη 200 γρ.
    Μπεικιν παουντερ 20 γρ.
    Βανίλιες 2 καψουλακια
    Ινδική Καρύδα (για πασπάλισμα) 50 γρ.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
    ζαχαρη 750 γραμμάρια
    νερο 750 ml
    βανιλια 2 τεμ
    χυμό λεμόνι απο μισο λεμονι
    φλούδα λεμονιού απο μισό λεμόνι

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=hTYgBoq86oQ


 

Τουλουμπάκια Χρυσαφένια και Σιροπιαστα!!!

Τουλουμπάκια Χρυσαφένια και Σιροπιαστα!!
Εκπληκτικά, Χρυσαφένια, Τραγανά και φουλ Σιροπιαστά Τουλουμπάκια Όνειρο με συνταγή επιτυχίας, επαγγελματική με Άψογο αποτέλεσμα και γεύση εγγυημένα!!!

Για το Σιρόπι (Βράζουμε για 4 λεπτά από την στιγμή του βρασμού)
700 γρ Ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ νερό
150 γρ Γλυκόζη
1 ξυλάκι κανέλας

Για τα Τουλουμπάκια
325 γρ νερό
50 γρ Ελαιόλαδο
10 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
5 γρ αλάτι
250 γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
25 γρ κορν Φλάουερ
3 Αυγά Μεσαία
1 βανίλια

Φιστίκι Αιγινης για Πασπάλισμα

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ -->  https://youtu.be/jhSqsVgcO_c