Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Ψωμάκι -Μπομπότα !!!



 Έφτιαξα ψωμί με αλέυρι από καλαμπόκι, την λεγόμενη Μπομπότα!

Υλικά:
1 κιλό αλέυρι από καλαμπόκι
1 κουτάκι  σόδα αναψυκτικό
1 ποτήρι τσαγιού νερό
2 κ.σ ελαιόλαδο/
1 φακελάκι μαγιά ξηρή
1κ.γ αλάτι


Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλέυρι και με τα υπόλοιπα υλικά το ζυμώνουμε, και το αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.


 Ύστερα βάζουμε λίγο λαδάκι στο ταψί και λίγο από πάνω και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μία ώρα!

Βασιλης Γρεντζελος-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΗ