Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Μηλόπιτα εξαιρετική !!!


Μηλόπιτα κυριολεκτικά του πεντάλεπτου πάααρα πολύ ωραία και εύκολη!!!

Υλικά
4 αυγά -εγώ έβαλα 5 εδώ -
3  μεγάλα μήλα κομμένα σε λεπτά μισοφέγγαρα
1 ποτήρι νερού  αλεύρι φαριν απ
1 ποτήρι νερού ζάχαρη --μισό ποτήρι βάζουμε στο ταψί -μισό ποτήρι  μέσα στο κέικ
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή κάποιο άλλο λικέρ που έχετε σπίτι
6 κουταλιές σούπας γάλα ότι έχετε
1 βανίλια
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 χυμό από ένα λεμόνι

Για το ταψί
1 πλάκα βιτάμ ή για πιο μαλακό βάλτε ένα κυπελάκι βιταμ soft 250 γραμ το μικρό μέγεθος
1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη
μπόλικη κανέλα
ταψάκι λίγο πιο μεγάλο σε μέγεθος από μία τούρτα δεν μου γράφει νούμερο να σας πω .


 Σε θερμοκρασία δωματίου απλώνουμε όλο το βιτάμ στο ταψί και από πάνω ρίχνουμε διάσπαρτα το μισό ποτήρι  ζάχαρη.
Εδώ επειδή βιαζόμουν και το βούτυρο ήταν παγωμένο το έκοψα κομματάκια το έβαλα στο ταψί και το έβαλα μέσα στον φούρνο που είχα ανάψει για να τον προθερμάνω ..
Δεν πειράζει που είναι ακανόνιστα λιωμένο η γεύση δεν αλλάζει .. συγχρόνως ώσπου να λιώσει καθάριζα τα μήλα .
Στρώνουμε τα καθαρισμένα και κομμένα  μήλα στην σειρά και ρίχνουμε από πάνω μπόλικη κανέλα .
Ρίχνουμε από πάνω και το χυμό από το λεμόνι .




Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη καλά και προσθέτουμε το κονιάκ το γάλα την βανίλια το μπέικιν πάουντερ και τέλος το αλεύρι .
Ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα μήλα να πάει παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ψηθεί ανάλογα με τον φούρνο -έψησα με αέρα -περίπου 30 λεπτά ..να κάνετε την δοκιμή με το μαχαιράκι ή οδοντογλυφίδα ..να το βυθίσετε στο γλυκό αν βγει καθαρή είναι ψημένο .




Φτιάξτε το αξίζει είναι πεντανόστιμο μελωμένο σαν να έχει σιροπάκι μέσα  !!!

Φωτό εκτέλεση από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ