Δευτέρα, 30 Απριλίου 2018

Τούρτα απλή γρήγορη δροσερή !!!



Μια απλή και γρήγορη δροσερή τούρτα !!!

 Υλικά
 8 κοφτές κουταλιές σούπας κορν φλάουρ ή 1 άνθος αραβοσίτου βανίλια
100 γραμ  που είναι 1/2 φλυτζ τσαγιού ζάχαρη
600 ml που είναι 3 φλυτζ τσαγιού γάλα
3 κρόκους αυγών
50 γραμ που είναι 2 κουτ σούπας μαργαρίνη
500 γραμ ανανά σε κονσέρβα ή ότι άλλο φρούτο κονσέρβας σας αρέσει
300 γραμ μπισκότα σαβαγιάρ
1 φάκελο που είναι 100 γραμ Garni Γιώτης
200ml που είναι 1 φλυτζ. γάλα για το Garni


 Σε 100 ml -1/2 φλυτζάνι τσαγιού-γάλα χτυπάτε το άνθος αραβοσίτου βανίλια,την ζάχαρη,και τους κρόκους των αυγών.
Βράζετε το υπόλοιπο γάλα και ρίχνετε το παραπάνω μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς σε χαμηλή φωτιά.
Βράζετε την κρέμα μέχρι να πήξει,αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε αν θέλετε την μαργαρίνη -ανακατεύετε καλά και την αφήνετε να κρυώσει τελείως .
Στραγγίζετε τον ανανά -χωρίς να πετάξετε το σιρόπι -το κόβετε σε κομματάκια και το προσθέτετε στην κρέμα .
Σε μία φόρμα τσέρκι Νο 22 τοποθετείτε μία στρώση μπισκότα σαβαγιάρ και τα ραντίζετε με λίγο σιρόπι ανανά.


Απλώνετε από πάνω την μισή κρέμα και τοποθετείτε πάλι μία στρώση μπισκότα σαβαγιάρ ραντισμένα με το σιρόπι καλύπτετε με ραντισμένα σαβαγιάρ και το αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο για λίγες ώρες.
Ετοιμάζετε  τον φάκελο Garni Γιώτης σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφει στο κουτί.
Αφαιρείτε την φόρμα και γαρνίρετε το γλυκό .
Αυτή είναι η συνταγή η κανονική πιο κάτω σας γράφω τις αλλαγές που έκανα από την στιγμή που το έβγαλα από το ψυγείο και διαλέγετε πως θα το συνεχίσετε κι εσείς ,και με τους δύο τρόπους είναι καταπληκτικό γλυκό  ..!!!



Εγώ αντί για σαβαγιάρ έβαλα μπισκότα κράκερς και συνέχισα οπως σας γράφω παρακάτω .
Και κομπόστα έβαλα με διάφορα φρούτα .

Το γλυκό το έχω στο ψυγείο να παγώσει .
Σε ένα τηγανάκι  έβαλα λίγο βούτυρο και κατόπιν τα φρούτα  (χωρίς τον χυμό) και ένα κουτ σούπας ζάχαρη για να καραμελώσουν λίγο αφού κρύωσαν λίγο τα άπλωσα πάνω από την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι έβαλα τον χυμό  σουρωμένο από 5 μεγάλα μανταρίνια ή πορτοκάλια αν δεν υπάρχουν μανταρίνια με ένα κουτ .σούπας ζάχαρη και 2 κουτ.σούπας κορν φλάουρ.
Ανακάτεψα καλά να διαλυθεί και συνέχισα το ανακάτεμα στην φωτιά έως να αρχίσει να πήζει.
Όταν έπηξε ελαφρά το άφησα να κρυώσει λίγο και το έβαλα πάνω από τα φρούτα και μετά το ταψάκι στο ψυγείο.Στόλισα και με λίγο σαντιγί που είχε μείνει.

Vana Zouka
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ