Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Τα Σιμίτια του πασά !!!


Πεντανόστιμα και πανεύκολα με λίγα υλικά φτιάξτετα θα τα λατρέψετε...!!!

ΥΛΙΚΑ για 16 τεμάχια
100γρ βιτάμ λιωμένο,
1κούπα χλιαρό γάλα,
1/4 κούπας λάδι ,
1/4 κούπας χλιαρό νερό,
1 αυγό,
 1φακελάκι μαγιά ,
2 κσ ζάχαρη,
1 κγ αλάτι.
αλεύρι όσο πάρει εγώ έβαλα μαλακό.


Γιά την γέμιση
 Τυρί φέτα και μαϊντανός.

Για την επάλειψη
1 κρόκο αυγού,
 καβουρδισμένο σουσάμι ,
2 κσ νερό,
1 κσ μέλι.





Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με το αυγό ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τέλος το αλεύρι το αφήνουμε να φουσκώσει τόσο χρόνο όσο θέλουμε να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά για την επάλειψη.



Σε τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι, σε μπολάκι χτυπάμε το κρόκο του αυγού και σε ένα άλλο μπολάκι διαλύουμε 2 κουτ σούπας νερό με μία κουτ σούπας  μέλι μόλις τα ετοιμάσουμε παίρνουμε ζύμη τόση όσο ένα αυγό το πατάμε λίγο προς τα κάτω με το χέρι μας δεν χρειάζεται πλάστης και το γεμίζουμε  με φέτα και μαϊντανό γυρίζουμε  προς τα κάτω πατήστε ελαφρά και αλείψτε πρώτα με το νερόμυλο μετά με το αυγό και βουτάμε  στο καβουρδισμένο σουσάμι χαράζουμε  ένα σταυρό στην μέση για να ψηθεί καλά και μέσα  ψήνουμε  σε λαδόκολλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 λεπτά.

 Gogo Samiou- οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ