Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Τάρτα καρύδας με κρέμα λεμονιού !!!



ΑΦΡΑΤΗ,ΤΡΑΓΑΝΗ,ΓΛΥΚΕΙΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΤΑΡΤΑ ΚΑΡΥΔΑΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ,ΚΑΙ ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ!!!!

ΖΥΜΗ ΤΑΡΤΑΣ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
150 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα,
75 γραμμάρια ζάχαρη,
λίγο αλάτι,
70 γραμμάρια βούτυρο,
1 αυγό,
ξύσμα ενός λεμονιού

Ζυμώνουμε αλεύρι,αλάτι,βούτυρο.
Προσθέτουμε το αυγό,και το ξύσμα ζυμώνουμε.
Τοποθετούμε την ζύμη.σε.μεμβράνη,και την βάζουμε 1 ώρα στο ψυγείο.
Την βγάζουμε την ανοίγουμε.σε ένα φύλλο και την τοποθετούμε σε τσέρκι.28cm την τρύπα με και τοποθετούμε πάνω της λαδόκολλα και όσπρια για βάρος μην φουσκώσει.
Την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Την αφήνουμε να κρυώσει.

ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
397 γραμμάρια ζαχαρούχο γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος,
1 βανίλια,
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού,
μισό φλιτζάνι τσαγιού χυμό φρέσκο λεμονιού,
3 αυγά

Βάζουμε το ζαχαρούχο,την κρέμα,και το ξύσμα.στο μπολ και τα ανακατεύουμε!
Προσθέτουμε και τον χυμό .
Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα προσθέτουμε και αυτά.
Ρίχνουμε την κρέμα στην ζύμη τάρτας και το ψήνουμε για 30 λεπτά στους 150 βαθμούς ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΥΔΑΣ:
1 φλιτζάνι τσαγιού κρέμα.γάλακτος,
μισό φλιτζάνι τσαγιού κρέμα καρύδας,
2 κουταλιές.της σούπας τυρί Φιλαδέλφεια,
1 βανίλια,
1 ασπράδι αυγού,
1 κουτάλια της σούπας ζάχαρη

Χτυπάμε όλα τα υλικά εκτός το ασπράδι σε σφιχτή σαντιγί.
Χτυπάμε.το ασπράδι με την ζάχαρη σε μαρέγκα τα ενσωματώσουμε μαζί απαλά και την τοποθετούμε πάνω στην κρέμα λεμονιού.
ΔΙΑΚΟΣΜΟΥΜΕ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΗ ΚΑΡΥΔΑ!

Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ