Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Πάστα ταψιού με πραλίνα !!!!



Φτιάξτε και εσείς αυτήν την υπέροχη πάστα πραλίνα και εντυπωσιάστε σε κάθε περίσταση!!!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΕΔΩ-->  https://www.youtube.com/watch?v=cAKkVz7lmEs

Υλικά-Ingredients
Για την βάση-For the base
230 γρ μερέντα-230 gr merenda
50 γρ βούτυρο-50 gr butter
100 γρ γάλα-100 gr milk
100 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του-
100 gr self raising flour
3 κρόκοι-3 yolks
2 βανίλιες-2 vanillins

Για την κρέμα-For the cream 
250 γρ μόρφατ-250 gr morfat
230 γρ μερέντα-230 gr merenda
20 γρ κακάο σκόνη-20 gr cocoa powder

 Για την λευκή κρέμα-For the white cream
250 γρ μόρφατ-250 gr morfat
50 γρ ζάχαρη-50 gr sugar
Πασπαλίζουμε με μαύρη σοκολάτα-put dark chocolate
on top Φόρμα-Spring form 25x30

Εκτέλεση Παντεσπάνι
Σε ένα μπολ θα βάλουμε 1 κουτάκι πραλίνας( 230 γρ) 3 κρόκους αυγού 50 γρ λιωμένο βούτυρο , γάλα 100 γρ και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με τις 2 βανίλιες .
Τα κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα πραλίνας και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Βουτυροαλευρώνουμε ενα ταψί 25χ30
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε για 9 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Οταν βγάλουμε το παντεσπάνι το ραντίζουμε με ένα πινέλο με γάλα και το αφήνουμε στην άκρη.

ΚΡΕΜΑ
Ανοίγουμε την φυτική σαντιγί από την κονσέρβα ανακατεύουμε για 5 με 6 λεπτά να αφρατέψει καλά και ρίχνουμε τα άλλα 230 γρ πραλίνα .
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και μόλις ενσωματωθεί ρίχνουμε και τα 20 γρ άγλυκο κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα
.Όταν είναι έτοιμη η κρέμα τότε την απλώνουμε πάνω στο παντεσπάνι.

2 ΚΡΕΜΑ
Στο μπολ βάζουμε την φυτική σαντιγί σε κονσέρβα και χτυπάμε για περίπου 5-6 λεπτά να αφρατέψει.
Επειτα ρίχνουμε 50 γρ ζάχαρη και με την βοήθεια ενός κορνέ βάζουμε την υπόλοιπη λευκή κρέμα.
Τέλος με ένα πίλνερ κόβουμε σε ψιλά κομμάτια μαύρη σοκολάτα!!!Το αφήνουμε στο ψυγείο 2-3 ώρες και είναι έτοιμο να το απολαύσετε!!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ --> https://www.youtube.com/watch?v=cAKkVz7lmEs