Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Ατσμα !!!!



Ατσμα και εγώ, με λουκάνικο και κασέρι, με σαλάμι πάριζα και κασέρι, και τα μισά με μερέντα και τριμμένο καρύδι και μήλο με καρύδι! Πολύ ωραία συνταγή και πολύ ωραία σε γεύση !!

 Ή συνταγή ⬇⬇⬇
600ml γάλα
300ml ηλιέλαιο
3κουτ.σούπας ζάχαρη ,
1,5 κουταλιά σούπας.
Αλάτι,
50γρ. Φρέσκια μαγιά ή δύο φακελάκι ξερή,
2αυγα(ασπράδι μέσα στην συνταγή και κρόκους για την επάλειψη από πάνω με μία κουταλιά σούπας. Κρέμα γάλακτος ή γάλα)
1 κιλό και 1 ποτήρι μικρό αλεύρι.



Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ή ζύμη να είναι μαλακιά.
Το αφήνουμε για 1 ώρα να φουσκώσει και μετά κάνουμε 25 ψωμάκια και τα γεμίζουμε με ότι θέλουμε από αλμυρά και γλυκιά γέμιση.
Τα βάζουμε στο ταψί και τα καλύπτουμε με σελοφάν και τα ; αφήνουμε να φουσκώσουν το λιγότερο μισή ώρα.
Αλείφουμε με τον κρόκο αφού το έχουμε χτυπήσει με την κρέμα γάλακτος ρίχνουμε από πάνω σουσάμι και ψήνουμε περίπου στους 180-190 μέχρι να
ροδισουν.
 Litsa Maliastoudi-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ