Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Κορνεδάκια σπιτικά !!!






Κορνεδάκια σπιτικά !
Για να γίνει το σχήμα των κορνέ χρειάζεστε κώνους μεταλλικούς!
Εγώ δεν είχα και έφτιαξα με χαρτόνι, αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα!
Θέλουν καλό βουτύρωμα για να βγουν χωρίς να σπάσουν!

Υλικά:
1 συσκευασία με δύο φύλλα σφολιάτα- κρέμα πατισερί
(250ml γάλα φρέσκο
250 ml κρέμα γάλακτος- 80gr ζάχαρη-2 βανίλιες -1 αυγό και 3 κρόκους αυγών- 20gr κορν φλάουρ - 20gr αλεύρι-
1 πρέζα αλάτι)

κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής για την σαντιγί

Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό
1 βανίλια
1 ξυλάκι κανέλας





Κόβουμε λωρίδες την σφολιάτα και την τυλίγουμε στους κώνους.
Τα αλείφουμε καλά με κρόκο χτυπημένο με λίγο γάλα.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν
 Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και τα ξεφορμάρομαι προσεκτικά.
Φτιάχνουμε το σιρόπι και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και μετά βουτάμε για λίγο τα κορνε να σιροπιαστούν .
Τα αφήνουμε λίγα λεπτά σε σχάρα να σουρώσουν και μετά τα γεμίζουμε με την κρέμα πατισερι στα 2/3 του κορνε και συμπληρώνουμε με την σαντιγί!
Καλή επιτυχία!

Georgia Bratou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ