Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Κοτόπουλο με σφολιάτα !!!!





Κοτόπουλο με μπέικον σε σφολιάτα και πατατούλες με βούτυρο και βότανα!!!!

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτα
6 μικρά φιλέτα κοτόπουλο
6-8 μεγαλες λωρίδες μπέικον
Τυρί τσένταρ
Αλάτι, πιπέρι, σκόρδο σκόνη
1 κρόκο αυγού

Για τις πατάτες

Πατάτες baby
Βούτυρο
Ρίγανη, θυμάρι, σκόρδο σκόνη






Εκτέλεση

Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και λίγο σκόρδο σκόνη στα φιλέτα μας (εσείς μπορείτε να προσθέσετε ότι μπαχαρικό ακόμη σας αρέσει).
Χωρίζουμε τη σφολιάτα σε 12 τετράγωνα κομμάτια τα οποία να χωράει πάνω το φιλέτο μας.
Στα έξι από αυτά τοποθετούμε στο καθένα από ένα κομμάτι φιλέτο το οποίο το τυλίγουμε με μια λωρίδα μπέικον (φωτογραφία στα σχόλια).
Πάνω από το φιλέτο βάζουμε λίγο τσένταρ και σκεπάζουμε με ένα τετράγωνο κομμάτι σφολιάτας το οποίο έχουμε κόψει σε σχήμα καλαθιού (φωτογραφίες στα σχόλια).
Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ (εγώ το ψέκασα με σπρέι βούτυρο και σκόρδο) και τοποθετούμε τα δεματάκια μας.
Τα αλείφουμε με το κρόκο αραιωμένο με ελάχιστο νεράκι, τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 30 με 40 λεπτά περίπου στους 190 βαθμούς.
Τα τελευταία 10 λεπτά περίπου βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε ανοιχτά να πάρουν χρώμα.
 Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τις πατατούλες.
Τις πλένουμε πολύ καλά και τις βράζουμε κάποια λεπτά σε αλατισμένο νεράκι για περίπου 15 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμες ανοίγουμε τρύπα όχι πολύ βαθιά στη μια τους πλευρά.
Στο μούλτι βάζουμε βούτυρο, ελάχιστο ελαιόλαδο, σκόρδο, ρίγανη, θυμάρι (και ότι άλλο θέλετε) και τα χτυπάμε καλά να αναμιχθούν.
Με αυτό το μείγμα γεμίζουμε τις τρυπούλες που έχουμε κάνει στις πατατούλες.
Τις τοποθετούμε σε πυρέξ, τις αλατίζουμε ελάχιστα, τις πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και ότι άλλο θέλουμε.
Τους ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο (εγώ τις ψέκασα με σπρέι βουτύρου σκόρδου) και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Σερβίρουμε με μια ωραία σάλτσα της αρεσκείας μας.
Εγώ σέρβιρα με σάλτσα κοτόπουλου.
Καλή επιτυχία!!!

Elena Psillia -oιχρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ