Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019

Seker Pare ή Ζεματιστοί κουραμπιέδες Κοζάνης !!!



ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΕΛΕΙΑ,ΓΕΥΣΤΙΚΑ,ΥΠΕΡΟΧΑ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΓΛΥΚΑΚΙΑ΄Seker Pare!!! H ΖΕΜΑΤΙΣΤΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΚΟΖΑΝΗΣ .Οπως και να λεγονται ειναι ΤΕΛΕΙΑ!!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
250 γραμμάρια μαλακό αγελαδινό βούτυρο σε κομμάτια,
80 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,
100 γραμμάρια.σιμιγδάλι ψιλό
2 αυγά,
1 βανίλια,
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
100 ml σπορέλαιο,
και αλεύρι όσο πάρει αυτό το ρυθμίζουμε εμείς,
αμύγδαλα άσπρε





ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ το βούτυρο με την άχνη και το δουλεύουμε για 5 λεπτά!
Ρίχνουμε τα αυγά,το σπορέλαιο, την βανίλια,το μπέικιν το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
Ρίχνουμε 2 κούπες αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα!
Συνεχίζουμε ρίχνουμε αλεύρι χούφτα χούφτα και ζυμώνουμε θέλουμε αφράτη ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει να.γυαλίζει οπότε προσοχή στο αλεύρι!
Παίρνουμε ζύμη στα.χέρια μας και πλάθουμε μπαλίτσα δουλεύοντας την 1 λεπτό!
Τοποθετούμε στην λαδόκολλα!
Βάζουμε στο καθένα αμύγδαλο και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία.σχάρα για 30 λεπτά(ανάλογα τον φούρνο)

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτήρια νερού νερό,3 ποτήρια  νερού Ζαχαρη ,μισό χυμο ενός λεμονιού για 3 λεπτά(μετράνε από την ώρα που αρχίζει να.βράζει)
Σιροπιάζομαι κρύα γλύκα,ζεστού σιρόπι!!!

Από Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!