Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Μπάρες Δημητριακών !!!



Υλικά
100 γραμ βούτυρο
100 γραμ ζάχαρη καστανή
100 γραμ μέλι
κορν φλέικς αλεσμένα με το μάτι η ποσότητα
λίγη βρώμη
λίγες σταφίδες
διάφορους ξηρούς καρπούς'


 Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο μαζί με την ζάχαρη και το μέλι να λιώσουν  ανακατεύοντας καλά.
Σε ένα μπολ με το μάτι βάζουμε τα κορν φλέικς την βρώμη και τις σταφίδες μαζί και διάφορους ξηρούς καρπούς ψιλοκομμένους .
Τα ανακατεύουμε  όλα μαζί κι αν χρειάζεται κι άλλα κορν φλέικς συμπληρώνουμε .
Τα στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ταψί με λαδόκολλα από κάτω  κι από πάνω έχουμε λιώσει τις σοκολάτες λιγότερη λευκή περισσότερη σοκολάτα  γάλακτος ή μαύρη ότι σας αρέσει και την περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια.-με την λευκή κάνουμε σχέδια όπως βλέπετε.
Αφήνουμε να σταθεροποιηθούν και κόβουμε σε μπάρες.
Ανάλογα με τα γούστα σας μπορείτε να προσαρμόσετε τους ξηρούς καρπούς τα δημητριακά ή ότι άλλο σας αρέσει .
.
ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νούντλς με λαχανικά και κοτόπουλο !!!




Υλικά Συνταγής
250 γραμ. noodles αυγού -Είναι ζυμαρικά-
3 κ.σ σουσαμέλαιο ή ηλιέλαιο
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
250 γραμ. μικρές φούντες μπρόκολο
250 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
2 καρότα
1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
5 κ.σ teriyaki sauce
2 κ.σ sweet chili sauce
Για το γαρνίρισμα
λίγο σουσάμι

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κοτόπουλο για τα νούντλς σε μικρές και λεπτές φέτες.

Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε φέτες και το καρότο με την πιπεριά σε μπαστουνάκια.

Ζεσταίνουμε το λάδι σε γουόκ η σε βαθύ τηγάνι. Σοτάρουμε το κοτόπουλο από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο, συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπρόκολο, την πιπεριά και το καρότο. Σοτάρουμε για 3-4 λεπτά επιπλέον.

Προσθέτουμε την teriyaki sauce και ανακατεύουμε. Σιγομαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά, και προσθέτουμε τη σάλτσα sweet chili.

Προσθέτουμε τα noodles κι ανακατεύουμε τα υλικά.

Τέλος πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι, φιστίκια κάσιους και ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι (τα πράσινα φύλλα μόνο)

Σερβίρουμε αμέσως τα noodles σε τέσσερα μπολ.

Για τα νούντλς
Βράζουμε μπόλικο νερό στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα noodles αυγού και βράζουμε 3 λεπτά. Tα πιάνουμε με μία λαβίδα, και όπως στάζουν, τα ρίχνουμε στο γουωκ με τα λαχανικά και το κοτόπουλο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!



Venetia Panos‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μυζηθροπιτάκια με ανθότυρο !!!


Μυζηθροπιτάκια με ανθότυρο ζάχαρη κανέλα..

Συνταγή για τα μυζηθροπιτάκια:
Για τη ζύμη,,
1/2 κιλό αλευρι
200γρ βούτυρο λιωμένο χλιαρό
1 φακ.μαγιά
Λιγο ζάχαρη
1 ποτήρι κρασιού γαλα



Ολα τα υλικά μαζί σε λεκανίτσα νεράκι οσο πάρει και αλεύρι επιπλέον αν χρειαστεί..αφήνουμε φουσκώνει..
Λιώνουμε το ανθότυρο με το πιρούνι,βάζουμε ζάχαρη και  κανέλα
Ανοίγουμε φυλλαράκια και τα γεμίζουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για μισή ώρα περίπου..!!
Μόλις κρυώσουν πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη!

Paraskevi Koyntoyrogiannh -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Φρικασέ με ψαρονέφρι !!!




Υλικά

1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ψιλές φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
8 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μαρούλια
2 1/2 κούπες νερό
Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια
1 κγ αλεύρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας σε κατσαρόλα με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει για περίπου 1 ώρα.
Όση ώρα βράζει το κρέας κόβουμε τα μαρούλια περίπου 3cm, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ελέγχουμε το κρέας και πριν να είναι τελείως βρασμένο ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσουν (θέλουμε το κρέας να θέλει λίγα λεπτά ακόμα βράσιμο όταν ρίξουμε τα λαχανικά αλλιώς θα λιώσει θα μαλακώσει πολύ).


Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε σε μιξεράκι τα αυγά, το χυμό από τα λεμόνια και το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμί από το φαγητό.
Μετά όλο μαζί το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και αφού κλείσουμε αποσύρουμε από τη φωτιά κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και το φαγητό μας είναι έτοιμο!!

Καλή επιτυχία!!!

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Εκλέρ σπέσιαλ !!!



ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ:
1 νεροποτηρο γάλα,
1 νεροποτηρο αλεύρι,
8 κουταλιές της σούπας βιταμ,
4 αυγά,
λίγο αλάτι

Βράζουμε το βιταμ,γάλα,αλάτι
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μόλις μαζευτεί γύρω γύρω η ζύμη απο την κουτάλα την κατεβάζουμε
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε ενα ενα τα αυγά ανακατεύοντας καλά να γίνει μια απαλή χύμα
Μεταφέρουμε σε κορνε,και τοποθετούμε μπαστουνακια σε λαδοκολα τα οποία τα ψήνουμε στους 230 βαθμούς προθερμασμενο φούρνο για 15 λεπτα
Χαμηλωνουμε στους 180 βαθμούς και τα ψήνουμε αλλά 15 λεπτα
Τα αφήνουμε να κρυωσουν πολύ καλά

ΚΡΕΜΑ:
2 νεροποτηρο γάλα,
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
2 κουταλιές της σούπας βιταμ,
2 κρόκους αυγών,
1 βανίλια

Ζεσταινουμε το γάλα με την ζάχαρη και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλαουρ με το αλεύρι,μόλις πήξει κατεβάζουμε
Προσθέτουμε,βιταμ,κρόκους,βανίλια
Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά

ΣΟΚΟΛΑΤΑ:
200 γραμμάρια κουβερτουρα,
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε στην μέση το εκλερ,και τοποθετούμε μπολικη κρέμα η με κορνε,η με κουτάλι,η με σακούλα
Βάζουμε πανω γλασσο και εαν θέλουμε ινδοκαρυδο για διακόσμηση


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φακές σαλάτα με λαχανικά !!!


 Υλικά συνταγής

1 φλιτζάνι φακές
1 φλιτζάνι κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά
2 κύβους λαχανικών
1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 1/2 ποτήρι νερό
4 κ.σ. ελαιόλαδο
λίγα καρύδια
αγγούρι κομμένο φετούλες

Εκτέλεση
Βράζουμε τις φακές σε νερό μαζί με τον 1 κύβο λαχανικών μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να λιώσουν.
Στραγγίζουμε.
Στο μεταξύ, ξεπαγώνουμε τα λαχανικά κάτω από κρύο νερό και τα στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
Τσιγαρίζουμε ελαφρά την πιπερίτσα με το κρεμμυδάκι.
Προσθέτουμε τις φακές, τα λαχανικά, το νερό και τον άλλο κύβο Λαχανικών.
Ανακατεύουμε καλά.
Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σερβίρουμε σαν σαλάτα.
Προσθέτουμε και λίγα καρύδια και το αγγούρι -ανακατεύουμε -
Τιπ
Συνοδεύουμε με πράσινες και μαύρες ελιές σε λάδι, κρίθινα παξιμάδια και μπαστουνάκια σέλερι.

Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πένες με μπουκίτσες κοτόπουλο & χρωματιστές πιπεριές !!!



 Ελαφρύ γρήγορο φαγητό που μοιάζει με μακαρονοσαλάτα αλλά,δεν είναι,γιατί είναι ένα πολύ ωραίο γεύμα με  ωραία χρώματα και μυρωδιές !!! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!

Υλικά
2 στήθη από κοτόπουλο ξεπετσιασμένα και κομμένα σε μπουκίτσες
1 πακέτο πένες
4 μισές πιπεριές κόκκινη-πράσινη-κίτρινη-πορτοκαλί κομμένες μακρόστενες λουρίδες
1 ξερό μεγάλο κρεμμύδι κομμένο καρέ
1 χούφτα τυρί τριμμένο κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας προτιμώ σε γεύση
1 λίτρο γάλα φρέσκο
1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι  γλυκού γλυκιά πάπρικα
λίγο αλάτι
πιπέρι
λίγο θυμάρι
λίγο σκόνη σκόρδο
λίγο λάδι 4 κουτ.σούπας.




 Τι κάνουμε
Βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε για λίγα λεπτά το κοτόπουλο.
Το αφαιρούμε σε ένα πιάτο και στο ίδιο λάδι προσθέτουμε τις πιπεριές με το κρεμμύδι και σοτάρουμε 5 λεπτάκια να μαραθούν.



Προσθέτουμε αμέσως μετά και τα κομμάτια από το κοτόπουλο και ανακατεύοντας συχνά τα μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτάκια,
Ρίχνουμε το αλάτι το πιπέρι την πάπρικα τη σκόνη σκόρδου το κύμινο και ανακατεύουμε .
Αμέσως μετά προσθέτουμε το γάλα όλο και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τις πένες.



Σιγομαγειρεύομε μέχρι να βράσουν οι πένες -αν πιουν όλο το ζουμί προσθέτουμε λίγο νεράκι -αν και έρχονται ακριβώς στο μαγείρεμα.
Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε μέσα στο φαγητό την χούφτα το τυρί και ανακατεύουμε .




Σερβίρουμε ζεστά πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι και αν θέλουμε ακόμα που δεν είναι απαραίτητο λίγο ακόμα τυρί τριμμένο !! Φτιάξτε το θα το απολαύσουν όλοι !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ



 *Αγοράζοντας ολόκληρο κοτόπουλο και αφαιρώντας τα στήθη μας έρχεται πιο οικονομικό και μας μένει το υπόλοιπο κοτόπουλο να φτιάξουμε άλλο ένα φαγητό .
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ