Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Φρικασέ με ψαρονέφρι !!!




Υλικά

1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ψιλές φέτες
1/2 ματσάκι μαϊντανό
8 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 μαρούλια
2 1/2 κούπες νερό
Αλάτι, πιπέρι
Για το αυγολέμονο
2 αυγά
2 λεμόνια
1 κγ αλεύρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το κρέας σε κατσαρόλα με λίγο λάδι.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και το νερό και αφήνουμε το κρέας να βράσει για περίπου 1 ώρα.
Όση ώρα βράζει το κρέας κόβουμε τα μαρούλια περίπου 3cm, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο. Ελέγχουμε το κρέας και πριν να είναι τελείως βρασμένο ρίχνουμε όλα τα λαχανικά και αφήνουμε να βράσουν (θέλουμε το κρέας να θέλει λίγα λεπτά ακόμα βράσιμο όταν ρίξουμε τα λαχανικά αλλιώς θα λιώσει θα μαλακώσει πολύ).


Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χτυπάμε σε μιξεράκι τα αυγά, το χυμό από τα λεμόνια και το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμί από το φαγητό.
Μετά όλο μαζί το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και αφού κλείσουμε αποσύρουμε από τη φωτιά κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και το φαγητό μας είναι έτοιμο!!

Καλή επιτυχία!!!

Elena Psillia-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ