Υλικά Μερίδες 4 με 5
1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλο
λίγο ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ή 2 μέτρια περασμένο στο μούλτι ή ψιλοτριμμένο
1/2 κουταλάκι σκόνη σκόρδου ή 1 σκελίδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 ντομάτα ψιλοτριμμένη ή ψιλοκομμένη
1 κουταλιά σούπας πελτέ
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 πιπεριά μικρή πράσινη κομμένη μακρόστενες λωρίδες
αλάτι πιπέρι
ζεστό νερό
Εγώ πλένω το φιλέτο πάντα το σκουπίζω με χαρτί κουζίνας και το κόβω σε μερίδες.
Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι με τα κομμάτια φιλέτο και τα γυρνάμε με ξύλινη κουτάλα για λίγα λεπτά.
Προσθέτουμε την πιπεριά και την ντομάτα ψιλοκομμένη ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε σε λίγα λεπτά και την κουταλιά πελτέ αραιωμένη σε λίγο ζεστό νερό και ανακατεύουμε για λίγο.
Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι-κουρκουμά -σκόνη σκόρδο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Αμέσως μετά έχουμε ζεστό νερό και προσωπικά προσθέτω μέχρι την μέση της κατσαρόλας .
Χαμηλώνω την ένταση της φωτιάς στο 2 και σιγομαγειρεύουμε περίπου 20 λεπτά.
Μετά το χρόνο αυτό ξεσκεπάζομαι την κατσαρόλα και δυναμώνουμε την φωτιά μέχρι να δούμε να δέσει η σάλτσα.
Ρύζι
1+ 1/2 ποτήρι του νερού ρύζι κίτρινο για πιλάφι
5 από το ίδιο ποτήρι του νερού νερό
λίγο λάδι
αλατοπίπερο
Αν θέλετε βάλτε λιγότερο αλάτι και προσθέστε αν σας αρέσει 1 κύβο .
Βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι στην φωτιά να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε και το ρύζι και με ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα ξανθό σκούρο.
Προσθέτουμε το νερό που η δοσολογία του είναι ακριβής για να μαγειρευτεί το ρύζι και να μας βγει και σπυρωτό.
Το αφήνουμε σε ένταση φωτιάς στο 2 το προσέχουμε και είναι έτοιμο μόλις πιει όλο το νερό και δούμε την επιφάνειά του να κάνει σαν τρυπούλες.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε το φαγητό μας με την πολύ νόστιμη σάλτσα !Καλή όρεξη !!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Είναι πολύ ωραίο και με πουρέ ή μακαρόνια ή πατάτες τηγανιτές.