Φτιάξτε τις πατάτες όπως θα τις διαβάσετε -γίνονται καταπληκτικές ,καθώς και τα μπιφτέκια που στην συγκεκριμένη συνταγή δεν προσθέτουμε πολλά υλικά για να θυμίζουν έντονα μπριζόλα !! ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ !!!
Υλικά μερίδες 4
1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
λίγη πάπρικα γλυκιά
λίγο σκόρδο σε σκόνη
1 κύβο κνορ
πιπέρι-ελάχιστο αλάτι
λίγο κουρκουμά
λίγο κύμινο
λίγο ελαιόλαδο
Μπιφτέκια
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτάλι της σούπας κοφτό μπέικιν πάουντερ
αλάτι-πιπέρι
5 φρυγανιές τύπου Elite
4 κουταλιές σούπας μηλόξυδο -ή απλό ξύδι
Λίγη ρίγανη .
Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια με τις φρυγανιές μουλιασμένες και στημένες καλά.
Ανακατεύουμε -ζυμώνουμε όλα τα υλικά τα αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και με λαδωμένα χέρια τα πλάθουμε και τα ψήνουμε σε καυτό στην αρχή τηγάνι γκριλ γυρνώντας τα τακτικά να ψηθούν κι από τις δυό πλευρές .
Αν δεν έχουμε τηγάνι γκριλ τα ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου .
Τα μπιφτέκια αυτά είναι πολύ αφράτα και φουσκωτά ,δεν προσθέτουμε τίποτα περισσότερο γιατί θέλουμε να θυμίζουν έντονα μπριζόλα ψητή.
Πατάτες
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες να φύγουν τα τυχόν χώματα.
Με το χοντρό σύρμα των πιάτων τις τρίβουμε λίγο να φύγει η πολύ φλούδα -δεν τις καθαρίζουμε - τις ξεπλένουμε καλά ξανά και τις βάζουμε σε βαθύ τηγάνι με 1 και 1/2 ποτήρι του νερού νερό .
Ανοίγουμε το μάτι και μαγειρεύουμε .
Μόλις δοκιμάσουμε με ένα πιρούνι και τρυπιούνται εύκολα προσθέτουμε τον κύβο τριμμένο με τα χέρια ,τον κουρκουμά ,το αλατοπίπερο,το σκόρδο σε σκόνη .το κύμινο,τον κουρκουμά και ανακατεύουμε με προσοχή μην τις διαλύσουμε.
Με το που θα σωθεί σχεδόν όλο το νερό προσθέτουμε το λάδι την κουταλιά μουστάρδας και την γλυκιά πάπρικα ,τις ανακατεύουμε με προσοχή και τις ψήνουμε για 5 με 10 λεπτά να πάρουν χρώμα.
Σερβίρουμε με τα μπιφτέκια και σαλάτα !! Είναι πεντανόστιμα και τα δύο!!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ