Μούρλια γεύση !!
Υλικά
1 και 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ η ενάμιση πακέτο μπισκότα γεμιστά της αρεσκείας σας
100 γρ.φρουι γλασέ πορτοκαλιού ψιλοκομμένο η κόντιτα πορτοκαλιού..θα τα βρείτε στα σούπερ μάρκετ στα είδη ζαχαροπλαστικής
250 γρ.βουτυρά γάλακτος
200γρ.σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
5 κουταλιές σούπας άνθος αραβοσίτου με γεύση σοκολάτα.(όχι στιγμής,αυτό που κάνομε κρέμα με βράσιμο)
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη
800γρ.γαλα φρέσκο η 3,5 κούπες
1/2 ποτήρι του κρασιού λικέρ baileys η kaloua η ρούμι μαύρο ,δυο κουταλιές σούπας νουτελα,ένα φλιτζάνι τσαγιού δημητριακά τύπου choco clusters.
Επικάλυψη
1 κιλό φυτική κρέμα krettore θα την βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ η
2 κουτάκια μόρφατ η ερμόλ χτυπημένα σε σαντιγί με ένα κουτί γάλα ζαχαρούχο
Εκτέλεση επικάλυψης
χτυπάμε την φυτική κρέμα η τα δυο κουτάκια μόρφατ με το ζαχαρούχο να γίνουν αφράτη κρέμα .να φουσκώσει και να πήξει.βάζουμε ψυγείο.
Γλυκό
Βάζουμε σε μια φαρδιά και βαθιά κατσαρόλα το βούτυρο με την σοκολάτα σε πολύ χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
σε ένα μπολ βάζουμε τις 5 κουταλιές της σούπας το άνθος αραβοσίτου με ένα ποτήρι από το γάλα της συνταγής κι ανακατεύομαι καλά να διαλυθεί τελείως το άνθος αραβοσίτου..αφού λιώσουν το βούτυρο με την σοκολάτα ρίχνουμε μέσα το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου,την ζάχαρη,το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύομαι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει καλά.
η όλη διαδικασία θα μας πάρει περίπου 15 με 20 λεπτά.θα νομίζετε ότι δεν δένει το μείγμα άλλα ανακατεύετε και θα δείτε να δένει ωραία το μείγμα..μόλις δέση η κρέμα την κατεβάζομαι από την φωτιά και ρίχνομαι μέσα δυο γεμάτες κουταλιές νουτελα κι ανακατεύομαι να διαλυθούν καλά και να ενσωματωθούν στην κρέμα...
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνομαι τα θρυμματισμένα μπισκότα,τα choco clusters και τα κοντιτα και τα περιχύνουμε με το λικέρ κάλουα η ότι άλλο θέλετε ανακατεύομαι καλά να βραχούν παντού.
Οταν δέσει η κρέμα μας,την ρίχνομαι μέσα στο μείγμα με τα μπισκότα κι ανακατεύομαι καλά να πάνε παντού.
έχουμε ντύσει μια φόρμα μικρή η όπου αλλού θέλουμε να βάλουμε το γλυκό μας με αντικολλητικά χαρτί και ρίχνουμε μέσα την κρέμα.
Μπορούμε να στήσουμε το γλυκό κατευθείαν μέσα στην πιατέλα που θα σερβίρομαι αν έχομε τσέρκι.
Τοποθετούμε το τσέρκι μέσα στην πιατέλα και το ντύνουμε γύρω γύρω με βρεγμένη λαδόκολλα για να το ξεφορμάρομαι εύκολα μετά..ρίχνουμε μέσα την κρέμα και βάζουμε ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει αφού την σκεπάσουμε με μεμβράνη.αφήνουμε όλη νύχτα να σταθεροποιηθεί και μετά με προσοχή αφαιρούμε το τσέρκι και διακοσμούμε με την σαντιγί.
Μπορούμε να το παγώσουμε και στην κατάψυξη και μετά με πιστολάκι μαλλιών η φλόγιστρο περνάμε περιφερειακά το τσέρκι και ξεφορμάρομαι στολίζουμε με την σαντιγί και διατηρούμε το γλυκό στην συντήρηση του ψυγείου.Καλή Επιτυχία.
Roula's sweet corner
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ