Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Πιροσκί με πατάτα !!!


Υλικά

Για την ζύμη:
1 γιαούρτι
200 γρ χλιαρό νερό
1 κύβο φρέσκιας μαγιά
1/4 κ.γ σόδα
1/2 κ.γ ζάχαρη
1 κ.γ αλάτι
2 κ.σ λάδι
500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα

Για την γέμιση:
5 πατάτες
2 κρεμμύδια
3 κσ λάδι
1/2 κ.γ δυόσμο
1 κ.σ άνηθο
Αλάτι και πιπέρι

Σε ένα μπολάκι βάζουμε την μαγιά, το νερό και την ζάχαρη. Αφήνουμε σκεπασμένο το μπολάκι για 5-10 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι με την σόδα και ανακατεύουμε μέχρι να αφρισει λιγάκι. Προσθέτουμε το λάδι, το αλάτι, το μείγμα της μαγιάς και ενσωματωνουμε σιγά σιγά το αλεύρι. Ζυμώνουμε πολύ καλά μεχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη που θα κολλάει. Την αφήνουμε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο σε ένα μπολ.
Βράζουμε τις πατάτες κομμένες σε κομμάτια. Σε ένα κατσαρολάκι σωταρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Μόλις γίνουν οι πατάτες, τις σουρώνουμε και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τον άνηθο, τον δυοσμο και αλατοπιπερώνουμε.
Παίρνουμε μπαλάκια από την ζύμη, ανοίγουμε σαν φύλλο και βάζουμε μέσα γέμιση. Κλείνουμε καλά ενώνοντας τις ακρες. Αλείφουμε με αυγό.
Τα βάζουμε σε ενα ταψί με λαδόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30'.
Βγαίνουν περίπου 20 μεγαλούτσικα πιροσκί.


Marina Bourbou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ