Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018

Ταρτάκια αφράτα τραγανά μπανάνας !!!



Υλικά και εκτέλεση

Ταρτάκια:
500 γραμμάρια αλεύρι,
300 γραμμάρια βούτυρο,
200 γραμμάρια ζάχαρη,
1 αυγό,
λίγο αλάτι,
1 βανίλια

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί.
Βάζουμε την ζύμη στον ψυγείο 30 λεπτά με.ζελατίνη σκεπασμένη.
Αμέσως μετά κόβουμε σε κύκλους και τα τοποθετούμε στα φορμάκια που έχουμε βουτυρώσει λίγο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς 15 λεπτά.

Κρέμα μπανάνα:
1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι τσαγιού κορν Φλάουερ
1/2 τσαγιού κρέμα γάλακτος
3 κρόκους αυγών
2 βανίλιες
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 μπανάνες

Βάζουμε στο μπολ την κρέμα γάλακτος, τους κρόκους, και τα χτυπάμε.
Προσθέτουμε το κορν Φλάουερ,ζάχαρη και τα χτυπάμε συνέχεια.
Το τοποθετούμε σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πήξει.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε την βανίλια,το βούτυρο τις μπανάνες πολτοποιημένες το αφήνουμε να κρυώσει.

Συναρμολόγηση
Βάζουμε στο κρύο ταρτάκι μέσα κρέμα,και γαρνίρομαι με σαντιγί,και μπανάνα κομμάτι!

Tzeni Tsanaktsidou οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ