Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Γλυκό κολοκύθα!!!


ΠΩΣ ΓΊΝΕΤΕ:
Παίρνουμε την κολοκύθα την κόβουμε δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε στα κομμάτια.μας .
Διαλύουμε άσβεστη π.χ.εγώ για 10 κιλά καθορισμένα κομμάτια διέλυσα 10 κουταλιές της σούπας ασβέστη και το άφησα 10 ώρες,
Το ξέπλυνα 10 φορές και το έβαλα για 2 ώρες σε νερό με διαλυμένο ξινό για.άλλες 10 ώρες.
Συνέχισα με το σιρόπι.
Έβαλα 10 κιλά το γλυκό 10 κιλά.ζάχαρη -η αναλογία είναι 1 κιλό ζάχαρη προς 1 κιλό κολοκύθα -5 βανίλιες και.αρμπαρόριζα.



Βάζουμε το σιρόπι να βράσει 10 λεπτά και τοποθετούμε τα κομμάτια και τα βράζουμε αλλά 20 λεπτά!


Το αφήνουμε έως την άλλη μέρα ξεσκέπαστο και το δένουμε περίπου 30 λεπτά.
Στο τέλος προσθέτουμε βανίλιες την αρμπαρόριζα και χυμό λεμονιού!!

ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΑΜΑΤΕΛΛΗ-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ