Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Παγωτό σάντουιτς Στρατσιατέλα!!


Υλικά
500 ml γάλα φρέσκο
1 ζαχαρούχο
2 φακ. Garni βανίλια
1 φακ. Άνθος αραβοσίτου στιγμής βανίλια
1 κ.σ. μέλι
1 σακ. Νιφάδες κουβερτούρας
2 πακ. Digestive
2 κουβερτούρες γάλακτος

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το γάλα, την garni, το άνθος αραβοσίτου, το ζαχαρούχο, το μέλι και χτυπάμε για 15 λεπτά μέχρι να σφίξει και να αφρατεψει το μείγμα μας..
Στο τέλος προσθέτουμε τις νιφάδες κουβερτούρας και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζα ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα κορνέ με φαρδιά μεγάλη μύτη και βάζουμε μια ποσότητα πάνω σε ένα μπισκότο, καπακώνουμε με ένα άλλο μπισκότο και πατάμε ελαφρά ώστε η κρέμα να πάει παντού.... τα βάζουμε στην κατάψυξη πάνω σε λαδόκολλα για 2-3 ώρες.. Μετά λιώνουμε την κουβερτούρα γάλακτος, αφήνουμε λίγο να χλιαρύνει , παίρνουμε ένα ένα τα σάντουιτς, τα βουτάμε μέχρι την μέση και τα τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη στην λαδόκολλα...
Στο υπόλοιπο παγωτό που έμεινε το έβαλα σε ένα μπολ, έριξα μπισκότο σε κομμάτια και το έβαλα και αυτό στην κατάψυξη...

Την ιδέα για το άνθος αραβοσίτου την πήρα από την Gogo Samiou.


Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ