Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Εξαιρετικό αφράτο γλυκό κωκ !!



Υλικά και εκτέλεση
Χτυπάμε 5 αυγά με 125 γραμμάρια ζάχαρη σταματάμε το μίξερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με μαρίζ ρίχνοντας μέσα 155 γραμμάρια αλεύρι κοσκινισμένο 1 και 1/2 κουταλάκι μπέικιν, και 1 βανίλια.
Το τοποθετούμε στο κατάλληλο σκεύος μας και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά.
Όταν κρυώσει το κόβουμε  στην μέση.
Κάνουμε και κρέμα:
1 κιλό γάλα,1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ,2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,2 κρόκους αυγών,4 κουταλιές της σούπας βούτυρο 1 βανίλια.





ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε την κρέμα στο πρώτο πάτο και το κλείνουμε με το άλλο.
Ρίχνουμε και το γλάσο :130 γραμμάρια κρέμα γάλακτος,με 13Ο γραμμάρια κουβερτούρα.
Και έχουμε ένα.ωραιότατο  γλυκό.


Tzeni Tsanaktsidou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ