Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Γαλακτομπούρεκο !!!




Σας στέλνω το νοστιμότερο γαλακτομπούρεκο από την όμορφη Σάμο.

ΥΛΙΚΑ

Ένα πακέτο φύλλο Βηρυτού
250 γρμ βούτυρο καλό

ΥΛΙΚΑ για την κρέμα
1000 ml γάλα
100 γρμ σιμιγδάλι
300 γρμ ζάχαρη
4 αυγά
70 γρμ βούτυρο καλό
1 βανίλια λίγο ξύσμα πορτοκαλιού ένα ξυλάκι κανέλας.



ΣΙΡΟΠΙ
500 γρμ ζάχαρη
250 γρμ νερό λίγη φλούδα πορτοκαλιού ένα ξύλο κανέλας.
Μια κουταλιά της σούπας μέλι.
Βράζεις για πέντε λεπτά.
Αφήνεις να κρυώσει εντελώς.







Ετοιμάζουμε το ταψί η ένα μεγάλο πυρέξ. (εγώ έβαλα για δύο δόσεις υλικά 30χ38) .
Βουτυρώνουμε καλά πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και στρώνουμε πέντε φύλλα ραντίζοντας το κάθε ένα με ένα πινέλο βούτυρο (δεν το στρώνουμε με το πινέλο).
Αφού έχει μισό κρυώσει η κρέμα μας αδειάζουμε στο ταψί στρώνουμε.
Βάζουμε άλλα πέντε φύλλα πάνω πάλι ραντίζοντας το κάθε ένα με βούτυρο.
Στις τέλος χαράζουμε ρίχνουμε ότι βούτυρο έχει απομείνει πάνω ναι ραντίζουμε με αρκετό νεράκι.
Ψήνουμε 160 αέρα για μια ώρα και ίσως λίγο ακόμα ανάλογα το φούρνο να ροδίσει καλά.
Βγάζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά να πιει το σιρόπι του και μετά κόβουμε. 💕 Και καλή μας απόλαυση!!!

Gogo Samiou συνταγή Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou-

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ