Σπάμε 2 πακέτα μπισκότα πτι Μπερ στο τάπερ,στο ταψί η σε οτιδήποτε σκεύος χρησιμοποιούμε.
Κάνουμε μια κρέμα βανίλιας:
Βάζουμε 1 κιλό γάλα φρέσκο να ζεσταθεί με 1φλυντζανι τσαγιού ζάχαρη.
Ρίχνουμε μέσα 6 κουταλιές της σούπας κουσταρ παουντερ το οποίο έχουμε διαλύσει πριν σε λίγο από το γάλα του κιλού.
Οπότε μόλις λίγο πήξει την κατεβάζουμε και την ρίχνουμε στα μπισκότα τα ανακατεύουμε όλα μαζί τα ισιώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα εκτός φωτιάς 4 αυγά τα οποία χτυπάμε λίγο με σύρμα.
Προσθέτουμε μέσα 6 λεμόνια το χυμό και το ξύσμα τους,2 και μισό φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη, 250 γραμμάρια βούτυρο,2 κουταλάκια του γλυκού κουσταρ παουντερ και τα ανακατεύουμε με σύρμα.
Στην συνέχεια το τοποθετούμε στην φωτιά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ώσπου να πήξει.
Οπότε μόλις το κατεβάσουμε το αφήνουμε για λίγο και το τοποθετούμε πάνω στα κρύα μπισκότα !!!!!!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ