Φιλέτο μοσχάρι με κους κους!!
Υλικά:
1200γρ φιλέτο μοσχάρι ρολό
1 κούπα Καλό κόκκινο κρασί
2 κρεμμύδια
3 μέτρια καρότα
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
2 λίτρα ζωμό βοδινό
Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, μοσχάρι σκόνη.
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και θωρακίζουμε το ρολό μας. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να πάρει βράση να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κόβουμε τα κρεμμύδια στα τέσσερα και τα καρότα και τα προσθέτουμε στη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε το ζωμό και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για περίπου 1 1/2 με 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε το ρολό και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
Λιώνουμε τα λαχανικά όλα της σάλτσας τη βάζουμε να πάρει βράση και ρίχνουμε κορν φλάουρ διαλυμένο σε κρύο νερό για να πήξει ελάχιστα τη σάλτσα αν χρειαστεί. Κόβουμε το ρολό σε φέτες. Σερβίρουμε αμέσως.
Για το κους κους
Υλικα:
1 κούπα κους κους
1 1/2 κούπα ζωμό λαχανικών ή νερό και ένα κύβο λαχανικων
1 κσ βουτυρο
Αλάτι, πιπερι
Εκτελεση:
Βάζουμε το ζωμό να βράσει.
Μόλις πάρει βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε μέσα το κους κους.
Κλείνουμε με μεμβράνη καλά και το αφήνουμε να τραβήξει όλο το ζωμό και να φουσκώσει.
Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε το βούτυρο και αλατοπιπερωνουμε στη προτίμηση μας.
Στο κους κους αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λαχανικά.
Elena Psillia-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ