Υλικά
500 γρ. Μακαρόνια για παστίτσιο
1 σακ. Σαλάτα καλαμποκιού ( με αρακά, πιπεριές,καροτάκια)
2 κολοκυθια κομμένα σε μικρά καρέ
2 κρεμμύδια κομμένα σε καρέ
3 σκ. Σκόρδο πολτοποιημενες
1 κουτί ντοματάκια Κον κασέ
1 κ.γ. μείγμα για σάλτσα ζυμαρικων
Αλάτι
Πιπέρι
150 γρ. Ρεγκάτο τριμμένο και λίγο έξτρα για πασπάλισμα
Για την μπεσαμέλ:
1 κουτί γάλα Νουνού γεύσεις σπιτικές
100 ml νερό
2 κ.σ. αλεύρι
Μισό κ.γ μοσχοκάρυδο
100 γρ. Γραβιέρα Κρήτης πικάντικη
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 8-9 λεπτά.... τα σουρώνουμε, τα καίμε με λίγο βούτυρο, Ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη... σε ένα τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα μας για 1-2 λεπτά... Μετά Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, το μείγμα για την σάλτσα, τα αφήνουμε 2-3 λεπτά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μας.... Ρίχνουμε τα ντοματάκια, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν και να πιουν τα ζουμιά τους.... για περίπου 10- 15 λεπτά...
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την μπεσαμελ... σε μια κατσαρολίτσα ζεσταίνουμε το γάλα και το νερό.... σε ένα ποτήρι Ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα ώστε να διαλυθεί.... το Ρίχνουμε πίσω στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πήξει ελαφρά... την βγάζουμε από την φωτιά, Ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο και την γραβιέρα...
Σε ένα πυρέξ... 38αρη.... πασπαλίζουμε τον πάτο με λίγο ρεγκάτο, στρώνουμε τα μισά μακαρόνια, Ρίχνουμε τα λαχανικά μας, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μακαρόνια, Ρίχνουμε από πάνω την μπεσαμελ( αν μας έχει πήξει αραιώνουμε με λίγο γάλα) και τελειώνουμε με τριμμένο ρεγκατο... ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° Στον αέρα για περίπου 30 λεπτά...
Η μπεσαμελ δημιουργεί ένα λεπτό στρώμα, αν θέλουμε παραπάνω κρέμα διπλασιάζουμε την δόση.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ