ΥΛΙΚΑ για την ζύμη
1 κουτάλι της σούπας καλά γεμάτη μαγιά,η δυο φακελάκια
1 κούπα χλιαρό νερό
1/2 κούπα λιωμένο Βιτάμ
1 κουτάλια σούπας ζάχαρη
1 κουτάλια του γλυκού αλάτι
3,1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις.. ή μισό μισό με φαρίνα..
ΥΛΙΚΑ για την γέμιση
700 γρ μοσχαρίσιο κιμά από ελιά
5 φέτες μπέικον
2 μεγάλα κρεμμύδια
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό
1 ξύλο κανέλας
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
αλάτι πιπέρι ελαιόλαδο
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε και μανιτάρια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για την ζύμη και άφησε σκεπασμένη να ξεκουραστεί .
Για τον κιμά βάλτε σε ένα τηγάνι αφήστε να απορροφήσει όλα τα υγρά του,ρίξτε το κρεμμύδι το Μπέικον τον μαϊντανό τα μπαχαρικά,ρίξτε ένα ποτήρι του νερού κρασί και αφήστε 10 λεπτά να βράσει.
Ανοίξτε μακρόστενες πιτούλες και γεμίστε με την γέμισή ,κλείστε και κάντε σαλιγκαράκια,ψήστε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 μέχρις να ροδίσουν αλείψτε με αυγό .
Συνταγή από Gogo Samiou -οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ