Γιουβετσάκι κατσαρόλας με μοσχαράκι //ένα φαγητό μαγειρεμένο όπως το έφτιαχνε η γιαγιά και μας άρεσε πάρα πολύ σε όλους ..θυμάμαι πάντα ζητούσαμε και λίγο ακόμα ..!!!!
Υλικά
800 γραμ μοσχαράκι στρογγυλό κομμένο σε μερίδες
1 πακέτο κριθαράκι μέτριο
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
2 ώριμες φρέσκες ντομάτες ---δεν είχα εγώ κι έβαλα μερικά ντοματίνια κομμένα στην μέση
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί λευκό
1 ολόκληρο κρεμμύδι που το αφαιρούμε όταν μαγειρευτεί
2 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο
αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη
Πλένουμε το κρέας το στραγγίζουμε το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πιεί τα υγρά του .
Μόλις στεγνώσει προσθέτουμε το λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο .
Το σοτάρουμε λίγα λεπτά και αμέσως μετά το σβήνουμε με το κρασάκι.
Προσθέτουμε τον πελτέ αραιωμένο σε ζεστό νερό και τις φρέσκες ντομάτες ζουληγμένες με το χέρι ή ψιλοκομμένες .
Προσθέτουμε και άλλα 2 ποτήρια ζεστό νερό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 60 λεπτά ,
Οταν το κρέας μαλακώσει προσθέτουμε αλάτι πιπέρι ζάχαρη και νερό πάντα ζεστό αν έχει σωθεί το ζουμάκι .
Το αφήνουμε να μαγειρευτεί άλλο ένα τεταρτάκι και κοιτώνας να έχει αρκετό Ζουμάκι ---αν δεν έχει προσθέτουμε λίγο ξανά ζεστό νεράκι --- Αφαιρούμε το κρεμμύδι και ρίχνουμε το κριθαράκι ανακατεύοντας τακτικά και μαγειρεύοντας περίπου για 10 λεπτά.
Το κλείνουμε το μάτι και το αφήνουμε για λίγο επάνω στο ζεστό μάτι.
Σερβίρουμε μα μπόλικο τυράκι τριμμένο.
Οταν θέλουμε αργότερα να ξανα φάμε και εάν έχει πήξει ρίχνουμε λίγο νεράκι ζεστό το ανακατεύουμε το ζεσταίνουμε και είναι τέλειο !!! Καλή όρεξη !!!
Από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ